Maľovanie akrylovými farbami

27. jan 2024

Ahojte, dcéra chce maľovať akrylovymi farbami na plátno. Najprv si namaluje pozadie a keď jej to uschne, tak chce na to maľovať nejaké veci. No a tu je problém. Akrylové farby, ktoré sme kúpili, vôbec nekryju, ani vo viacerých vrstvách. Vyskúšali sme zatiaľ dve značky, a obe sú riedke a nekryju. Či treba kúpiť ozaj tie veľmi drahé alebo je nejaká finta na to? Voľakedy boli všetky farby husté a museli sme si ich riedit vodou. Teraz sa predávajú také zúfalo riedke. Máte s tým niekto skúsenosti? Poradíte dobrú značku farieb?

tindik
27. jan 2024

Ahoj, ja som bola spokojná s farbami Koh-I-Noor, boli drahšie lebo sa predavaju jednotlivo po tubách. Napríklad veľmi spokojná som bola s Creacolor z Lidlu, ale priznam ze som ich kupovala asi tak 8-9 rokov dozadu, neviem aká je ich kvalita teraz.. Naopak Solo Goya bola pre mňa osobne strata peňazí - tie boli podobné ako čo popisuješ ty.. Môžem sa spýtať s akými značkami nie je dcérka spokojná? Je možné že sú nekvalitné, práve akrylové by mali mať vysokú kryciu schopnosť. napadlo mi ešte pozadie rozriediť vodou a dalšie vrstvy maľovať neriededné..

tindik
27. jan 2024

teraz pozerám že čo bolo kedysi Creacolor z lidla, sa dnes volá Crealando

autor
28. jan 2024

@tindik Presne ako píšeš ! Solo Goya sú tie zle riedke. A staré desaťročné z Lidla od babky sú dobré husté, ale už sú minute. Lidl má nejaké akrylové farby, ale to sú maličké 3.5 ml Marabu. Neviem, aké by boli.

tindik
28. jan 2024

Skúste tie Koh-i-noor, aj keď je pravda ze netuším v akých cenových reláciách sa dnes pohybujú, ale myslím (aspoň dufam) ze ta značka by si mohla držať poctivu kvalitu. Držím palce nech nájdete správne🎨 mala by som aj ja oprášiť staré koníčky, keď tak premýšľam 🤔🙂