Problém so šijacím strojom
Ahoj. Je tu nejaká skúsená krajčírka,kt.by mi vedela poradiť? Ide o problém s mašinou....🙏
Radšej by som zavolala... Nechce sa mi to celé písať... Môžeš mi poslať číslo do správy?
Ok... Skúsim sa rozpísať...
Ešte minulý týždeň som v pohode šila a všetko bolo ok. Dnes mašina štrajkuje.
Prv vôbec nešila,robila len diery... Poskúšala som všetko. Vymenila som aj ihlu,aj nite. Teraz šije,ale zle. Vynecháva,niekedy je spodná niť veľmi voľná. Keď dám cik-cakový tak miestami robí cik-cak,ale viac ide len rovno. Akoby šila len tá pravá strana. Keď dám rovný steh a do stredu, tak to takmer nešije. Aj spodok,kde je spodná niť som už rozobrala,a povysavala som to tam... Už som zúfalá 🙈
Nezlomila sa ti ihla? Pritom sa zvykne posunúť buď ihlová tyč alebo chapač.
Chapač,je buď zle založený,alebo zle napätie nite(spodnej v chapači). Aj ihla môže robiť problém,keď je zle založená(podľa stroja,kam má smerovať očko ihly). Neprevlečie spodnú niť.
Ihla je vymenená
@marcella6 a nebola predtym ihla tak, ze otvor na nit bol rovnobezne s telom stroja (kolmo na tie zubkove podavace siteho materialu)? Nit sa navliekala z pravej strany a vychadzala dolava?
Znova vymenená ihla, všetko dotiahnuté a môj cik-cakový vzor... Vážne akoby len jedna strana šila aj to na 50%
@marcella6 skúšaj napätie nite,posúvaj(,reguluj)vrchnú niť (napätie),je ihla originál na ten stroj? Skúšaj len napätie nití, musíš sa s tým trochu pobaviť.
pravdepodobne je to v napatí nite - za predpokladu že aj hore aj dole máš rovnakú niť - lebo vždy musíš mať aj hore aj dole rovnakú niť ...
ako z toho von? kedy si naposledy ten stroj čistila? lebo ak nie je vyčistený, môže meniť napatie nite ...
takže:
- najprv rovnaké nite
- potom vyčistiť
- potom skúšať meniť napatie
- volať opravára
opravár nakoniec ak nepomôže samooprava - pretože ak je stroj starší, už môže mať poškodené súčiastky ...
držím palce
@marcella6 a nebola predtym ihla tak, ze otvor na nit bol rovnobezne s telom stroja (kolmo na tie zubkove podavace siteho materialu)? Nit sa navliekala z pravej strany a vychadzala dolava?
@madeincssr nie,tu sa asi zakladá chapač rovno,nie z boku,tak aj ihla v správne daná, očkom priamo. Tam bude len to napätie,alebo aj nesprávne nite môžu urobiť "galibu". V chapači je iná niť a vrchná zasa iná. Tam je toho veľa, prečo nevytvára steh. Len sa treba s tým pobaviť, skúšať.
Nite stále dávam rovnaké
Ihla založená správne podľa návodu
Napätie vyskúšané
Vyčistený
Som zúfalá.... 😭
@marcella6 a vyskusala si uz celkom odobrat ten sersam so spodnou nitou (dobre si tam posvietit a poprezerat ten otvor na ten sersam), celkom vytiahnut (uplne zo vsetkych vedeni a napinacov) hornu nit a nanovo ich obe precizne zalozit? Ci niekde nie je problem so zaseknutim nite niekam, nejakym chumacikom nite/spiny niekde? Ten stroj este nedavno sil OK? Co sa odvtedy menilo/zmenilo?
to máš lucznik?
@marcella6 a vyskusala si uz celkom odobrat ten sersam so spodnou nitou (dobre si tam posvietit a poprezerat ten otvor na ten sersam), celkom vytiahnut (uplne zo vsetkych vedeni a napinacov) hornu nit a nanovo ich obe precizne zalozit? Ci niekde nie je problem so zaseknutim nite niekam, nejakym chumacikom nite/spiny niekde? Ten stroj este nedavno sil OK? Co sa odvtedy menilo/zmenilo?
@madeincssr áno to všetko som urobila. Ten spodok som všetko dala von a povysavala to.
Áno, ešte minulý týždeň som šila a v pohode všetko bolo. Dala som ho do krabice a dnes vytiahla a toto mi robí.
Ešte mi napadlo, tá ihla je dobre vsadená dovnútra? Až nadoraz? Bo môže byť akože dlhšia (aj zlé typy ihiel,alebo zle vsadené ihly môžu ovplyvňovať šitie).
Nite stále dávam rovnaké
Ihla založená správne podľa návodu
Napätie vyskúšané
Vyčistený
Som zúfalá.... 😭
@marcella6 Buď máš zle nasadenú spodnú niť, alebo ten slimák, v ktorom je spodná niť sa ti rozšteloval. Tam je taká malá skrutka, ktorou nastavuješ napätie spodnej nite.
Z fotiek vyzerá, že vrchná niť má veľké napätie, pričom spodná príliš nízke.
Pri nastavovaní toho spodného napätia pozor, je to opačne, než by človek čakal. Keď skrutku doťahuješ, tak vlastne uvoľnuješ napätie a keď ju odťahuješ, tak zvyšuješ napätie.
Alebo si mala napätia nastavené na hrubšiu niť a teraz si dala tenšiu.
Vytiahnuť vrchnú niť a znovu ju precízne zaviesť

@marcella6 pytaj sa.. poloz otazku