icon

Pavlova torta: Osvedčené recepty a rady

petulka1986
Dnes o 15:16

Idem synovi piect prvy krat Pavlovu Tortu Mate niekto dobry recept

krasneleto
Dnes o 15:26

@petulka1986 ja robim takto:
na tortu, alebo 12 ks mini 4 ks bielky, 240g cukor krupicový, davam obycajny
1 ČL ocot
1 ČL škrob kukuričný uz som obe zabudla a nic sa nestalo...

napln: 250 ml smotana na slahanie, 2x mascarpone 125g , ja mam rada ked su plne

na dozdobenie pouzivam ovocie podla dostupnosti, a aby to bolo farebne... ked mam cestve napriklad jahoda, cucoriedka tak lyofizovane podrvim mango a tym to posypem...

postup- den vopred si spravim / ja robim ale verziu mini/ tie ulitky ... poriadne vyslahat bielka, ale ze poradne... postupne prisypavat cukor postupne :D, lebo bachla som aj naraz a boli placky :D potom dam na papier na pecenie, rura na max 110, ked si este nepiekla tak radsej daj 90 a 1,5 hodiny... pecies... neotvaras aby sa neopotili a nechas tam aj vyschnut...

a krem je lahucky... poriadne vyslahas smotanu a postupne primiesas mascarpone... plnis v ten den kedy sa podava... aj ti to casovo nevychadza a musis aj naplnit den vopred, odporucam ich vyliat cokoladou, inak sa zmocia... a padnu

petulka1986
autor
Dnes o 15:30

To je Len jeden Plat?

krasneleto
Dnes o 15:38
@petulka1986

To je Len jeden Plat?

@petulka1986 to je na 12 ks mini ale robila som s tymto mnozstvom aj tortu v tvare srdca... jednoplatovu... ak chces tam viac, tak zdvojnasob

maickamf
Dnes o 15:45
@krasneleto

@petulka1986 ja robim takto:
na tortu, alebo 12 ks mini 4 ks bielky, 240g cukor krupicový, davam obycajny
1 ČL ocot
1 ČL škrob kukuričný uz som obe zabudla a nic sa nestalo...

napln: 250 ml smotana na slahanie, 2x mascarpone 125g , ja mam rada ked su plne

na dozdobenie pouzivam ovocie podla dostupnosti, a aby to bolo farebne... ked mam cestve napriklad jahoda, cucoriedka tak lyofizovane podrvim mango a tym to posypem...

postup- den vopred si spravim / ja robim ale verziu mini/ tie ulitky ... poriadne vyslahat bielka, ale ze poradne... postupne prisypavat cukor postupne :D, lebo bachla som aj naraz a boli placky :D potom dam na papier na pecenie, rura na max 110, ked si este nepiekla tak radsej daj 90 a 1,5 hodiny... pecies... neotvaras aby sa neopotili a nechas tam aj vyschnut...

a krem je lahucky... poriadne vyslahas smotanu a postupne primiesas mascarpone... plnis v ten den kedy sa podava... aj ti to casovo nevychadza a musis aj naplnit den vopred, odporucam ich vyliat cokoladou, inak sa zmocia... a padnu

@krasneleto nerozmrvi sa to cele pri krajani, ked je torta?

viestta
Dnes o 16:00

ja robim podla Nigely Lawson
https://www.nigella.com/recipes/lemon-pavlova
plnka aku chceme, zvycajne slahacka a ovocie ale uz bola aj kysla smotana, tvaroh a ovocie