Problém so žitným kváskom: Ako ho správne pripraviť?
Ahojte prosím vedel by mi niekto poradiť ? Založila som si pšeničný kvasok, použila som pšeničnú celozrnnu múku. Pri zakladaní som dala 50g vody a 50g muky a nechala 24 hodín na linke, ráno bol kvasok krásny , bublinky - vyzeral presne tak, ako mala pani na videu (nelka food). Kvasok som dokrmila znova takto 50g vody a 50 muky a znova nechala 24 hodín na linke. Kvasok znova krásny na ďalšie ráno, bublinky mal , dokonca krásne narástol. Z kvasku som odobrala polovičku a znova nakŕmila 50 g vody a 50 g muky a nechala 24 hodín. No a tu nastáva problém pretože ráno po bublinkách ani stopa, vyzerá ako obyčajná múka s vodou. Kde som urobila chybu? Čo ďalej ? Ďakujem za rady
Nie je to moc skoro, ked takto kazdy den sa prikrmoval? Ja by som nechala uz po tom druhom krmeni vydychnut.
@marylinmary ak ho zaklada, tak tento postup sa robi dost dlho. Za den kvasok nezaložíš
@anonym_autor neskusala si pozriet rady na fb? Je tam jedna skupina v ktorej je adminka Daniela Rau a aj ta druha autorka knihy Kvaskovanie. Na specificke otazky mi vzdy odpovedali. Ja by som pokracovala v krmeni podla planu. Je ale divne ze hned prvy den si mala kvasok bublinkovy. Velmi davno som si kvasok zakladala ale uz sa nepamätám. Akurat mam od kolegyne silny kvasok

Nie je to moc skoro, ked takto kazdy den sa prikrmoval? Ja by som nechala uz po tom druhom krmeni vydychnut.