Rady na pečenie vianočných oblátok a trubičiek
Ahojte 🙂 je tu niekto, kto pecie doma oblatky a trubicky a bol by ochotny dat mi zopar rad na zaciatok? 🙂 dakujem❤️
Moja kamarátka pečie.
Moja kamarátka pečie.
@elenajezova ja pečiem 40rokov, piekliinuz aj moji starí rodičia, ale keď autorka nepoloží jasnú otázku ťažko odpovedať
Chcela som sa spytat, na co si dat pozor pri peceni a ako zacat 😀 onedlho mi pride moj prvy stroj od wafee, tak by som chcela zacat trenovat pecenie oblatok 🙂 dakujem ❤️
Pokus/omyl, ako pri všetkom. A musíš si nájsť svoj recept ktorý ti najviac sadne. Neviem či tento predajca pridáva aj recepty k objednávke, ja som dostala a všetky čo som skúsila stáli za prd.
Ano, bolo pisane, ze je v baleni aj navod s receptom. Ty mas aky stroj prosim?
Mlieko plnotučné 3,5%, izbová teplota, múku preosiať aby bola nadýchaná a nechať odležať cesto aspoň 5h
A take vseobecne veci ma zaujimaju, aka je najvhodnejsia muka, mlieko atd 🙂 nemam s tym ziadne skusenosti
Mlieko plnotučné 3,5%, izbová teplota, múku preosiať aby bola nadýchaná a nechať odležať cesto aspoň 5h
@anonym_38dd88 dakujem, presne taketo rady sa mi hodia 🙂
Je podla teba lepsie zacat sladke, alebo slane?
@anonym_38dd88 dakujem, presne taketo rady sa mi hodia 🙂
Je podla teba lepsie zacat sladke, alebo slane?
@anonym_autor ja som začala so slanými, tie som robila malé a išlo to super a tak ma to neodradilo.
Múku hladkú špeciál iba pouźívam
@anonym_autor ja som začala so slanými, tie som robila malé a išlo to super a tak ma to neodradilo.
Múku hladkú špeciál iba pouźívam
@anonym_38dd88 asi skusim tiez slane 😀 vraj sladke su narocnejsie
Hlavne tie klasicke rovne
Objednala som si hned aj palicku na trubicky, tak som velmi zvedava😀
A aka je najoblubenejsia prichut slanych u Vas?
A take vseobecne veci ma zaujimaju, aka je najvhodnejsia muka, mlieko atd 🙂 nemam s tym ziadne skusenosti
@anonym_autor a tiež som trénovala už pred Vianocami.
Hlavne nechať dobre vychladnút, nedávať ich veľa na seba, skor každú jednú nechať vychladnúť zvlášť, lebo zvlhnú.
Slané robím syrové s kmínom, s bielym sézamom a tiež som robila s roznym korením, tiež s údenou paprikou
@anonym_38dd88 asi skusim tiez slane 😀 vraj sladke su narocnejsie
Hlavne tie klasicke rovne
Objednala som si hned aj palicku na trubicky, tak som velmi zvedava😀
A aka je najoblubenejsia prichut slanych u Vas?
@anonym_autor sladké musíš zaťažovať, lebo sa ohnú, slané tiež treba, ale tie sa tak nekrútia ako sladké.
Trubičky som ani ešte nerobila, skúšala som, ale dopálila som si prsty a vybodla na to
Slané mám recept: 1l mlieka, 0,5kg múka hladká špeci, 100g syr, 2lyžičky malé soľ, 1 vajce, 4-5g maslo prepálené-skaramelizované do hneda a potom polievkova lyžica kmín, sézam, iné korenie.
Zmes nechať v chladničke 4/5 hodín a znova premixovať na hladko
Sladké to isté len 70g cukor, 1 vanilkový cukor a masla 6g a štipku soli
@anonym_autor a tiež som trénovala už pred Vianocami.
Hlavne nechať dobre vychladnút, nedávať ich veľa na seba, skor každú jednú nechať vychladnúť zvlášť, lebo zvlhnú.
Slané robím syrové s kmínom, s bielym sézamom a tiež som robila s roznym korením, tiež s údenou paprikou
@anonym_38dd88 jej dakujem za recept, urcite vyskusam 🙂
A cim ich zatazujes? Balis klasicky do mikrotenovych vreciek? No na trubicky som aj ja veru zvedava 😀 ako si ponadavam😀😀
@anonym_38dd88 jej dakujem za recept, urcite vyskusam 🙂
A cim ich zatazujes? Balis klasicky do mikrotenovych vreciek? No na trubicky som aj ja veru zvedava 😀 ako si ponadavam😀😀
@anonym_autor dám servítku a také podpivníky pod poháre a tým ju hneď zaťažím.
Mám také lesklejšie sáčky, ale možu byť aj mikroténové
@anonym_autor dám servítku a také podpivníky pod poháre a tým ju hneď zaťažím.
Mám také lesklejšie sáčky, ale možu byť aj mikroténové
@anonym_38dd88 hej viem asi, take pevnejsie ako celofanove myslis 🙂 a ako dlho ti prosim trva jedna davka? Inak si zlata, ze si ochotna poradit❤️ vazim si to❤️
@anonym_38dd88 hej viem asi, take pevnejsie ako celofanove myslis 🙂 a ako dlho ti prosim trva jedna davka? Inak si zlata, ze si ochotna poradit❤️ vazim si to❤️
@anonym_autor jednu dávku robím aj celý deň, odbehujem od toho, pečiem po nociach skor😀
Vlastne zo začiatku som robila len s polovičných dávok, len tak rekreačne a až pred vianocami som robila s plnej dávky. My máme radi také upečené hlavne tie slané, nie také bledé, tak to trvá o pár sekúnd ešte dlhšie.
Tak ja rada poradím💗 tiež som hľadala info všade možne a tiež čakám, že sa niekto pripojí s niečím čo pomože aj mne. Síce nám naše oplátky chutia, ale moc rada si prečítam ako robia ostatní🥰
@anonym_autor jednu dávku robím aj celý deň, odbehujem od toho, pečiem po nociach skor😀
Vlastne zo začiatku som robila len s polovičných dávok, len tak rekreačne a až pred vianocami som robila s plnej dávky. My máme radi také upečené hlavne tie slané, nie také bledé, tak to trvá o pár sekúnd ešte dlhšie.
Tak ja rada poradím💗 tiež som hľadala info všade možne a tiež čakám, že sa niekto pripojí s niečím čo pomože aj mne. Síce nám naše oplátky chutia, ale moc rada si prečítam ako robia ostatní🥰
@anonym_38dd88 dnes je vzacne to, ked je niekto ochotny druhemu len tak poradit ❤️
Ja milujem vianocne oblatky 😍 hlavne sladke, no nepohrdnem ani slanymi😀 teraz som dostala ako darcek oblatkovac a uz sa tesim, kedy pride a budem skusat😀
No, to som veru zvedava, ako mi to pojde a kolko mi to bude trvat😀 vela ich robievas?
Inak kolko asi trva upiect jednu?
Takú dávkovaciu fľašu mám, tuším na omáčky, myslim 0,7l a tam si dávam cesto a s tým je úplne čistá práca, nekvapká ti to cesto nikde. To musíš mať!
Ja tiež milujem oplátky a veeeľa som ich pojedla pri pečení.
Tak okolo minúty asi sa pečie jedna, to závisí od stroja.
Niekde radia cesto riediť vodou, ale to nerobím, len zbytočne viac pary bolo a dlhšie sa sušili.
Robím toľko aby sme nejaké mali, veľa som aj rozdala a minulý víkend som robila a už zasa nie sú
Takú dávkovaciu fľašu mám, tuším na omáčky, myslim 0,7l a tam si dávam cesto a s tým je úplne čistá práca, nekvapká ti to cesto nikde. To musíš mať!
Ja tiež milujem oplátky a veeeľa som ich pojedla pri pečení.
Tak okolo minúty asi sa pečie jedna, to závisí od stroja.
Niekde radia cesto riediť vodou, ale to nerobím, len zbytočne viac pary bolo a dlhšie sa sušili.
Robím toľko aby sme nejaké mali, veľa som aj rozdala a minulý víkend som robila a už zasa nie sú
@anonym_38dd88 ano, aj ja tak planujem, nam a rodine. Urcite nie na predaj, to musi mat clovek veeela vela casu a veru ten u nas je problem😀 oo vidis, to je super napad, taku flasku mam. Pouzivam ju ked robim detom palacinky a chcu na ne obrazky😀😀 tiez mas stroj od wafee?

Aké rady očakávaš?