icon

Rady na pečenie vianočných oblátok a trubičiek

1. feb 2026

Ahojte 🙂 je tu niekto, kto pecie doma oblatky a trubicky a bol by ochotny dat mi zopar rad na zaciatok? 🙂 dakujem❤️

katica06
1. feb 2026

Aké rady očakávaš?

elenajezova
1. feb 2026

Moja kamarátka pečie.

katica06
1. feb 2026
@elenajezova

Moja kamarátka pečie.

@elenajezova ja pečiem 40rokov, piekliinuz aj moji starí rodičia, ale keď autorka nepoloží jasnú otázku ťažko odpovedať

autor
1. feb 2026

Chcela som sa spytat, na co si dat pozor pri peceni a ako zacat 😀 onedlho mi pride moj prvy stroj od wafee, tak by som chcela zacat trenovat pecenie oblatok 🙂 dakujem ❤️

anonym_cea51e
1. feb 2026

Pokus/omyl, ako pri všetkom. A musíš si nájsť svoj recept ktorý ti najviac sadne. Neviem či tento predajca pridáva aj recepty k objednávke, ja som dostala a všetky čo som skúsila stáli za prd.

autor
1. feb 2026

Ano, bolo pisane, ze je v baleni aj navod s receptom. Ty mas aky stroj prosim?

anonym_38dd88
1. feb 2026

Mlieko plnotučné 3,5%, izbová teplota, múku preosiať aby bola nadýchaná a nechať odležať cesto aspoň 5h

autor
1. feb 2026

A take vseobecne veci ma zaujimaju, aka je najvhodnejsia muka, mlieko atd 🙂 nemam s tym ziadne skusenosti

autor
1. feb 2026
@anonym_38dd88

Mlieko plnotučné 3,5%, izbová teplota, múku preosiať aby bola nadýchaná a nechať odležať cesto aspoň 5h

@anonym_38dd88 dakujem, presne taketo rady sa mi hodia 🙂
Je podla teba lepsie zacat sladke, alebo slane?

anonym_38dd88
1. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_38dd88 dakujem, presne taketo rady sa mi hodia 🙂
Je podla teba lepsie zacat sladke, alebo slane?

@anonym_autor ja som začala so slanými, tie som robila malé a išlo to super a tak ma to neodradilo.
Múku hladkú špeciál iba pouźívam

autor
1. feb 2026
@anonym_38dd88

@anonym_autor ja som začala so slanými, tie som robila malé a išlo to super a tak ma to neodradilo.
Múku hladkú špeciál iba pouźívam

@anonym_38dd88 asi skusim tiez slane 😀 vraj sladke su narocnejsie
Hlavne tie klasicke rovne
Objednala som si hned aj palicku na trubicky, tak som velmi zvedava😀
A aka je najoblubenejsia prichut slanych u Vas?

anonym_38dd88
1. feb 2026
@anonym_autor

A take vseobecne veci ma zaujimaju, aka je najvhodnejsia muka, mlieko atd 🙂 nemam s tym ziadne skusenosti

@anonym_autor a tiež som trénovala už pred Vianocami.
Hlavne nechať dobre vychladnút, nedávať ich veľa na seba, skor každú jednú nechať vychladnúť zvlášť, lebo zvlhnú.
Slané robím syrové s kmínom, s bielym sézamom a tiež som robila s roznym korením, tiež s údenou paprikou

anonym_38dd88
1. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_38dd88 asi skusim tiez slane 😀 vraj sladke su narocnejsie
Hlavne tie klasicke rovne
Objednala som si hned aj palicku na trubicky, tak som velmi zvedava😀
A aka je najoblubenejsia prichut slanych u Vas?

@anonym_autor sladké musíš zaťažovať, lebo sa ohnú, slané tiež treba, ale tie sa tak nekrútia ako sladké.
Trubičky som ani ešte nerobila, skúšala som, ale dopálila som si prsty a vybodla na to

anonym_38dd88
1. feb 2026

Slané mám recept: 1l mlieka, 0,5kg múka hladká špeci, 100g syr, 2lyžičky malé soľ, 1 vajce, 4-5g maslo prepálené-skaramelizované do hneda a potom polievkova lyžica kmín, sézam, iné korenie.
Zmes nechať v chladničke 4/5 hodín a znova premixovať na hladko

Sladké to isté len 70g cukor, 1 vanilkový cukor a masla 6g a štipku soli

autor
1. feb 2026
@anonym_38dd88

@anonym_autor a tiež som trénovala už pred Vianocami.
Hlavne nechať dobre vychladnút, nedávať ich veľa na seba, skor každú jednú nechať vychladnúť zvlášť, lebo zvlhnú.
Slané robím syrové s kmínom, s bielym sézamom a tiež som robila s roznym korením, tiež s údenou paprikou

@anonym_38dd88 jej dakujem za recept, urcite vyskusam 🙂
A cim ich zatazujes? Balis klasicky do mikrotenovych vreciek? No na trubicky som aj ja veru zvedava 😀 ako si ponadavam😀😀

anonym_38dd88
1. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_38dd88 jej dakujem za recept, urcite vyskusam 🙂
A cim ich zatazujes? Balis klasicky do mikrotenovych vreciek? No na trubicky som aj ja veru zvedava 😀 ako si ponadavam😀😀

@anonym_autor dám servítku a také podpivníky pod poháre a tým ju hneď zaťažím.
Mám také lesklejšie sáčky, ale možu byť aj mikroténové

autor
1. feb 2026
@anonym_38dd88

@anonym_autor dám servítku a také podpivníky pod poháre a tým ju hneď zaťažím.
Mám také lesklejšie sáčky, ale možu byť aj mikroténové

@anonym_38dd88 hej viem asi, take pevnejsie ako celofanove myslis 🙂 a ako dlho ti prosim trva jedna davka? Inak si zlata, ze si ochotna poradit❤️ vazim si to❤️

anonym_38dd88
1. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_38dd88 hej viem asi, take pevnejsie ako celofanove myslis 🙂 a ako dlho ti prosim trva jedna davka? Inak si zlata, ze si ochotna poradit❤️ vazim si to❤️

@anonym_autor jednu dávku robím aj celý deň, odbehujem od toho, pečiem po nociach skor😀
Vlastne zo začiatku som robila len s polovičných dávok, len tak rekreačne a až pred vianocami som robila s plnej dávky. My máme radi také upečené hlavne tie slané, nie také bledé, tak to trvá o pár sekúnd ešte dlhšie.
Tak ja rada poradím💗 tiež som hľadala info všade možne a tiež čakám, že sa niekto pripojí s niečím čo pomože aj mne. Síce nám naše oplátky chutia, ale moc rada si prečítam ako robia ostatní🥰

autor
1. feb 2026
@anonym_38dd88

@anonym_autor jednu dávku robím aj celý deň, odbehujem od toho, pečiem po nociach skor😀
Vlastne zo začiatku som robila len s polovičných dávok, len tak rekreačne a až pred vianocami som robila s plnej dávky. My máme radi také upečené hlavne tie slané, nie také bledé, tak to trvá o pár sekúnd ešte dlhšie.
Tak ja rada poradím💗 tiež som hľadala info všade možne a tiež čakám, že sa niekto pripojí s niečím čo pomože aj mne. Síce nám naše oplátky chutia, ale moc rada si prečítam ako robia ostatní🥰

@anonym_38dd88 dnes je vzacne to, ked je niekto ochotny druhemu len tak poradit ❤️
Ja milujem vianocne oblatky 😍 hlavne sladke, no nepohrdnem ani slanymi😀 teraz som dostala ako darcek oblatkovac a uz sa tesim, kedy pride a budem skusat😀
No, to som veru zvedava, ako mi to pojde a kolko mi to bude trvat😀 vela ich robievas?
Inak kolko asi trva upiect jednu?

anonym_38dd88
1. feb 2026

Takú dávkovaciu fľašu mám, tuším na omáčky, myslim 0,7l a tam si dávam cesto a s tým je úplne čistá práca, nekvapká ti to cesto nikde. To musíš mať!
Ja tiež milujem oplátky a veeeľa som ich pojedla pri pečení.
Tak okolo minúty asi sa pečie jedna, to závisí od stroja.
Niekde radia cesto riediť vodou, ale to nerobím, len zbytočne viac pary bolo a dlhšie sa sušili.
Robím toľko aby sme nejaké mali, veľa som aj rozdala a minulý víkend som robila a už zasa nie sú

autor
Včera o 05:05
@anonym_38dd88

Takú dávkovaciu fľašu mám, tuším na omáčky, myslim 0,7l a tam si dávam cesto a s tým je úplne čistá práca, nekvapká ti to cesto nikde. To musíš mať!
Ja tiež milujem oplátky a veeeľa som ich pojedla pri pečení.
Tak okolo minúty asi sa pečie jedna, to závisí od stroja.
Niekde radia cesto riediť vodou, ale to nerobím, len zbytočne viac pary bolo a dlhšie sa sušili.
Robím toľko aby sme nejaké mali, veľa som aj rozdala a minulý víkend som robila a už zasa nie sú

@anonym_38dd88 ano, aj ja tak planujem, nam a rodine. Urcite nie na predaj, to musi mat clovek veeela vela casu a veru ten u nas je problem😀 oo vidis, to je super napad, taku flasku mam. Pouzivam ju ked robim detom palacinky a chcu na ne obrazky😀😀 tiez mas stroj od wafee?