icon

Recept na domáci chren

25. mar 2026

Ahojte, robíte domáci chren? Máte overený recept ? Pozerala som recepty na internete, ale buď tam neboli presne gramy, alebo sa mi ten recept nepozdával. Chcela by som niečo čo najpodobnejšie tomu z obchodu.

anonym_7681aa
25. mar 2026

@anonym_autor taký mäkky, ako z obchodu veľmi nedosiahneš. Chren je veľmi tvrdý koreň, ťažko sa strúha a páli pri tom oči. Môj muž struhá vonku, má okuliare a na struhadle s nie najmenšími otvormi. Skús na tom, čo na zemiaky na placky, možno bude porovnateľne jemný, ako ten kupovaný. Ale namakáš sa. Potom urob sladkokyslý nálev, ale tak primerane, aby chren v ňom neplával.

viestta
25. mar 2026

Jazyk mas? Asi nikto z tych co chren bezne robia ti neda recept na gramy, treba ochutnavat. U nas sa do nastruhaneho chrenu pridava nastruhane jablko, ocot, sol a cukor. Dovtedy sa ochutnava a dochucuje, kym nie je taky akurat.

katica06
25. mar 2026

Pozor chren rýchlo zhnedne, domáci nebude ani tak mäkký ani tak biely ako z obchodu,.a miešam 1:1 ak chcem aby niečo vydržal

autor
25. mar 2026
@katica06

Pozor chren rýchlo zhnedne, domáci nebude ani tak mäkký ani tak biely ako z obchodu,.a miešam 1:1 ak chcem aby niečo vydržal

@anonym_7681aa ďakujem, som zvedavá ako to dopadne
@viestta jazyk mám, ale ja to strašne neviem odhadnúť 🙈🙈 nikdy si nejako neviem uvedomiť, čo tomu ešte chýba, proste nemám tak rozvinutý ten “zmysel”. Celkovo mám problém dochucovať jedlá, aj keď sa postupne učím a je to stále lepšie, najradšej mám recepty, kde je presne napísané čoho koľko gramov
@katica06 no skúsim, možno prvý krát a posledný 🙂

viestta
25. mar 2026
@anonym_autor

@anonym_7681aa ďakujem, som zvedavá ako to dopadne
@viestta jazyk mám, ale ja to strašne neviem odhadnúť 🙈🙈 nikdy si nejako neviem uvedomiť, čo tomu ešte chýba, proste nemám tak rozvinutý ten “zmysel”. Celkovo mám problém dochucovať jedlá, aj keď sa postupne učím a je to stále lepšie, najradšej mám recepty, kde je presne napísané čoho koľko gramov
@katica06 no skúsim, možno prvý krát a posledný 🙂

@anonym_autor a co myslis, ze ty, ktori to vedia ako k tomu, ze vedia dosli? Len skusali, az to vedeli. Trening robi majstra.