icon

Špaldové wafle pre diabetickú dcéru: Ako ich podávať?

26. mar 2026

Ahojte, dcera je diabeticka. Chcem spraviť spaldove wafle prosím s čím ich podavate? Nerobievame ich doma tak si nechám poradiť.

anonym_0926d2
26. mar 2026

ja k nim robim slahacku, roztopim cokoladu, cerstve ovocie

anonym_5b8a87
26. mar 2026

My napríklad s tvarohom. Tvaroh kľudne jemne oslad steviou a jemne dochutit vanilkou. Mám ich rada aj s ovocným jogurtom. A podávame s čerstvým ovocím. Takto to mávame bežne na raňajky bez výčitiek.

anonym_5b8a87
26. mar 2026

Na lievance ešte dávam taký ovocný rozvar- mrazené ovocie povarim jemne osladené a polejem lievance. Na wafle by to mohlo byť tiež dobré.

autor
26. mar 2026
@anonym_5b8a87

My napríklad s tvarohom. Tvaroh kľudne jemne oslad steviou a jemne dochutit vanilkou. Mám ich rada aj s ovocným jogurtom. A podávame s čerstvým ovocím. Takto to mávame bežne na raňajky bez výčitiek.

@anonym_5b8a87 dakujem tvaroh je super napad. Má rada aj biely jogurt s čakankovým sirupom aj to by mohlo byť fajn

anonym_a11c0b
26. mar 2026

neviem teda, či podporujete aj doplnky vyzivy, ale existuje tzv. flav drops resp. ochucujuce kvapky a je dostat strane vela druhov, alebo su rozne sirupy bez cukru na gymbeam ale inych obchodoch so sportovymi doplnkami. ale ak je dcera mala alebo si proti takymto dochucovadlam, tak ja som zvykla bobulove ovocie rozmrazit, roztopit horku cokoladu a poliať s nou wafle ☺

ketrint
26. mar 2026

My dávame na wafle trošku medu a arasidoveho masla (oboje len tak pokvapkat), posypať struhanym kokosom a čerstvé jahody 🙂
Ale závisí od toho, čo mame. Ovocie obmiename. A niekedy dáme džem, alebo iné orechové maslo.