No to bude kaz bohužiaľ
Väčšinou keď sa na zube okolo ďasná začnú robiť biele fľaky je to začínajúci kaz
Kaz a stale sa da opravit a zubky vydrzia az kym prirodzene nevypadnu.
Kaz. Pije v noci mlieko?
Môj drobec mal to isté na očnom zúbku - kaz - boli sme ho opraviť - dr.šikovne vyvŕtala raz dva, ani nevedel ako a už plombovali. Držím prsty 🙃
Inak keď pozerám na zväčšenú foto, nemá to aj na dvojke? či je to odraz svetla?
Kaz
@whatever1 áno je kojenia ma 18 mesiacov
@nikaeli áno kaz.. Boli sme dnes u zubára s tym...kolko mal synček keď ste boli vŕtať? Dcérka má 18 mesiacov... A áno aj na dvojke začína... Zatiaľ máme natierať gélom Gc tooth mousse...
Čítam, že už vieš. Má to aj moja malá, žiaľ, moja chyba - nedostatočne som odhŕňala peru pri čistení zúbkov. Malá má skvelú zubárku, doslova ma naučila ako sa správne čistia detské zúbky, s akými pomôckami atď a ten kaz (demineralizaciu, ktorá prešla do tmavšieho fliačku) sme akoby "zastavili". Vyliečiť sa sa nedá, no dobrou hygienou by sme mali zub udržať do výmeny. Vŕtať nebudeme.
PS: ak máš fb, tak odporúčam skupinu "Mame zdravé zuby". Vedie ju manželský pár, obaja zubári.
@mima172 my čistíme poctivo 2x denne, občas aj so sonickou kefkou a on sám si po sladkom berie kefku počas dňa a šúcha si zúbky.. a aj tak sa mu urobil kaz 🤷🏻♀️
syn má čerstvých 5 a pred 3 mesiacmi mu vyrástli dolné trvalé jednotky a všetky šestky..
ale keď si spomenula ten gél, spomenula som si, že aj dcéra to mala, keď mala necelé 2 roky - vtedy mi dr. povedala, že má len krehkú sklovinu a potrela jej to nejakým gélom, od ktorého jej zúbok do večera sčernal 😔
Ak sa ti da, obmedz nocne kojenie, a ak nie tak jej skus prebehnut kefkou zuby po kojeni(v noci). Ked clovek spi tak sa netvori tolko slin, cize to mlieko ostava tam kde nema a bude sa to zhorsovat.
Môjmu vŕtali 20 mesačnému. V pohode to dal. Ja som nočné dojčenie po zvážení všetkého zrušila. Ponechala som denne. Tri krát denne som mu umývala zuby. Ráno a večer s pastou. Po obede bez pasty. K zubarke sme chodili veľa, zúbky sa synovi kazili veľmi. Pekne spolupracoval, dôveroval jej a nebál sa. Už ma 10 rokov.

Kazy