Ošetrenie mliečneho zuba
Ahojte, dcéru dosť cez víkend bolel zub mliečny 4dole tak som snou dnes bola a zubár vravel že ten zub má mŕtvy mala tam kaz aj odlomene z neho, vyvrtal jej tam dierku a povedal že jej vyberie nerv z neho no celý proces trval zhruba pol minutky, myslíte že to pomôže? A v celom tom zhone som sa zabudla spýtať či nemáme prísť na uzatvorenie toho zubu lebo teraz tam má dieru. Máte stým podobné skúsenosti?
Zajtra mu zatelefonuj a opýtaj sa
@majuska2019 zmeniť zubára. Otvorený zub - pokiaľ tam nie je fistula je úplná blbosť, len miesto na množenie baktérií.
Ja riesim presne toto s dcerou, ale horna stvorka. Ma zatial len dva trvale zuby, inac vsetko mliecne. Bolel ju ten zub, mala tam kaz. Prva zubarka jej to vyvrtala (bola to zastupujuca za nasho zubara), vravela ze zub je mrtvy a ked odtecie hnis treba ho zavriet o par dni. Medzitym som sa pytala svojej zubarky, ze co s takym zubom a ta vravela, ze vytrhnut. K nasmu zubarovi sme sa dostali o tyzden, ten jej zub uplne otvoril aby sa jej tam nechytalo jedlo a vravel, ze by ho este netrhal, lebo sa jej posunu zuby, ze este bude trvat kym jej tam pojde trvaly, ze si ho ma precistovat kefkou. Tiez som z toho pomylena - traja zubari a tri rozne nazory 🤷♀️
Ja riesim presne toto s dcerou, ale horna stvorka. Ma zatial len dva trvale zuby, inac vsetko mliecne. Bolel ju ten zub, mala tam kaz. Prva zubarka jej to vyvrtala (bola to zastupujuca za nasho zubara), vravela ze zub je mrtvy a ked odtecie hnis treba ho zavriet o par dni. Medzitym som sa pytala svojej zubarky, ze co s takym zubom a ta vravela, ze vytrhnut. K nasmu zubarovi sme sa dostali o tyzden, ten jej zub uplne otvoril aby sa jej tam nechytalo jedlo a vravel, ze by ho este netrhal, lebo sa jej posunu zuby, ze este bude trvat kym jej tam pojde trvaly, ze si ho ma precistovat kefkou. Tiez som z toho pomylena - traja zubari a tri rozne nazory 🤷♀️
@anonym_c2aad1 ach jaj toto riešim bohužiaľ celý život aj zo sebou, mám pocit že tí zubári nevedia co majú robiť niekedy a kvôli tomu im úplne prestávam dôverovať
Často zubári mliečny zub iba otvoria, nechcú ho trhať, lebo sa poposúvajú zuby. Synovi jeho zubár rozvŕtal zub, ale dal mu tam aj vložku, ktorá mu po cca mesiaci vypadla a zub bolel ešte viac. Bolo to večer pred víkendom, tak sme šli na pohotovosť. Tam doktor navrhol znova prevŕtať, vyčistiť a nechať otvorené (+ dočisťovať jednozväzkovou kefkou, čo sme robili aj predtým, keď vložka vypadla - aj z toho dôvodu som trvala na vytrhnutí zuba). Napokon mu ho vytrhol, ale musela som podpísať, že je to na moju žiadosť.
Čokoľvek mŕtve nemá čo robiť v tele. Prevrtava sa ako hore pisala.uz, ak sa robia fistuly alebo je tam zápal..hnis odtecie. Zatvárať mliečny zub je hlúposť. Po prevrtani tam v prípade potreby môže ostať nejaký čas (aj rok), ale to je extrém..treba ho dať von. Treba chodiť zubárom čo aj sa deťom venujú, nie len peniaze vyberajú.
Však nech vytrhne. Načo nechať mŕtvy mliečny zub. Len aby zarábal viac?
@majuska2019 môj syn nemal síce kaz ale mal nad jednotkou hore fistulu, vyvrtala mu ho aby hnis vytiekol (nenavrtala dostatocne, teda nemalo čo vytiecť) Mal to preto lebo sa tlačil trvalí zub, nakoniec na moje naliehanie zub vytrhla.
Potom sme zmenili zubárku lebo jej metódy i keď lacne boli úplne na prd. Terajší dr by mu ten zub buď vytrhol alebo ak by sa dalo opravil, lebo i keď si myslíme že mliečne zuby však sú dočasné majú vplyv následne na trvalé zuby.
Baby no ona tam tú fitsulu má, takže teraz čo?
@majuska2019 zmeniť zubára. Otvorený zub - pokiaľ tam nie je fistula je úplná blbosť, len miesto na množenie baktérií.
@anonym_f860fd a ak tam fitsula je? Tak ako sa postupuje potom
@majuska2019 Zub sa vyčistí, po pár dňoch uzavrie. Ak to nepomôže, tak je riešením aj niečo takéto: https://www.facebook.com/blahadent.sk/posts/pre...
@majuska2019 Zub sa vyčistí, po pár dňoch uzavrie. Ak to nepomôže, tak je riešením aj niečo takéto: https://www.facebook.com/blahadent.sk/posts/pre...
@anonym_f860fd ďakujem
@majuska2019 vtedy to prevrta a vytrhne pri najbližšej návšteve. Mojej trhala cca po mesiaci vždy.
@majuska2019 vtedy to prevrta a vytrhne pri najbližšej návšteve. Mojej trhala cca po mesiaci vždy.
@leveta volala som tam a povedali mi že oni sa snažia ten zub vždy zachrániť že trhať to nechcú že taký rok dva by mal vydržať kľudne... Lebo dcéru ten zub stále bolí ale zevraj to sa teraz čistí keďže tam mala zápal a hnis
@leveta volala som tam a povedali mi že oni sa snažia ten zub vždy zachrániť že trhať to nechcú že taký rok dva by mal vydržať kľudne... Lebo dcéru ten zub stále bolí ale zevraj to sa teraz čistí keďže tam mala zápal a hnis
@majuska2019 pisala si že je mŕtvy, tam nie je čo zachrániť.
@majuska2019 pisala si že je mŕtvy, tam nie je čo zachrániť.
@leveta asi to mysleli tak že ho nechcú trhať aby sa tam ostatné zuby neposunuli nie?
@leveta asi to mysleli tak že ho nechcú trhať aby sa tam ostatné zuby neposunuli nie?
@majuska2019 ak je to nutné, dáva sa tam medzerník. Ak to nie je nutné, ostáva voľné miesto. Ak sa spravila fistula, vysoko pravdepodobne sa spraví znova.
Naša má to isté a budú jej ho trhať..zubárka sa vyjadrila, že radšej, inak by to bolo len dočasné riešenie
Naša má to isté a budú jej ho trhať..zubárka sa vyjadrila, že radšej, inak by to bolo len dočasné riešenie
@tulup a dajú jej tam medzerník?
@tulup a dajú jej tam medzerník?
@majuska2019 to ešte neviem ...ale predpokladám, že ano

Mŕtvy mliečny zub musí ísť von. Vyvrtanie (dierka) je dočasné riešenie