icon

Problémy so zubami u 4-ročného dieťaťa

tulup
20. feb 2026

Mamky,máte niektorá skúsenosti? Moja 4 ročná dcérka sa asi tri týždne sťažuje na bolesť líca alebo zubov..zakaždým večer asi hodinu po zaspatí, niekedy aj 4 dní nič, potom zase, stupňovalo sa to už však, že aj večer, potom zase dva dni pokoj a pod. Cez deň nič. Zakaždým iná strana, iný zub...raz hore, raz dole...má aj kazy ešte zopár (pravidelne chodíme k zubarke), nakoniec predvčerom opuchlo líčko, po bolesti na hornej 4ke, dali jej ATB, s tým , že ten zub pôjde asi von ...dva dni nemala bolesti, no dnes sa sťažovala zase cez deň, teraz na opačnú stranu, konkrétne už na dolné ďasno, kde má ísť neskôr šestka, pýtala som sa aj zubarky, či jej nemôžu ísť už šestky, keďže niektoré deti ich majú skôr, tak že nie, že to je skoro (dcérka má 4,5)...som už zúfalá ..isto ešte pôjdeme riešiť so zubárkou, no ide víkend...a bojím sa čo to vlastne môže byť ..Nemáte skúsenosti? Ako vyzerali ďasná deti, keď sa im prerezavali šestky? Podľa čoho ste to vedeli?

mimaapeto
20. feb 2026

nechápem prečo jej neurobili RTG snímok zúbkov, dcérke tak urobili a videli by pekne či ide niekde zúkok ... no zubok bude musieť ísť von nemá vačok nad zúbkom? či sa jej tam nezbiera hnis keď jej už líčko opuchlo u zubára ste boli kedy? ide víkend ja by som sa išla ukázať zubárovi a teda by som povedala že tie bolesti tam sú....

tulup
autor
20. feb 2026

Včera sme boli, od včera berie ATB..vačok tam nemá, opuch už ustupuje, na tom zube má kaz hlbší ..no pred chvíľou sa sťažovala na bolesť ale na opačnej strane, ale že to nie je veľmi, len že ako líčko a tam na dasne ju trocha boli ..naša zubarke dnes už neordinuje ..

tulup
autor
20. feb 2026

Podľa zubárky koloval možno nejaký zápal hore dole, no neviem ..keď dnes znova ..ale už ju prestalo...no predpokladám, že sa to bude vracať...pondelok každopádne volám zubarke, no nedá mi to pokoj vôbec ..

jazula
20. feb 2026

Ja len že moja dcérka má v máji 5rokov a už má na jednej strane šestky hore aj dole úplne vylezené 🙄. Mala ďasná červenšie a navreté, ale keď vyšli zuby, veľmi ma to prekvapilo takto skoro.

tulup
autor
20. feb 2026
@jazula

Ja len že moja dcérka má v máji 5rokov a už má na jednej strane šestky hore aj dole úplne vylezené 🙄. Mala ďasná červenšie a navreté, ale keď vyšli zuby, veľmi ma to prekvapilo takto skoro.

@jazula no viem od viacerých, že niektoré ich majú fakt skôr..moja ma také veľmi svetlé tie ďasná na tom mieste..práveže nie červené, ale také napnuté...preto vôbec neviem povedať....

13uzivatelka11
20. feb 2026

A kazy už prečo nemá opravené, keď o nich viete? To je fakt lepšie nechať to zajst tak ďaleko, aby jej ich trhali? Syn má 5 rokov, 6tky sa mu už vraj prerezavaju a nesťažuje sa na bolesť a to sme si vytrpeli a odplakali každý jeden prerezany zub do 2 rokov. Keď ste včera boli u zubarky, asi by to hneď povedala, že je to z prerezavajucich zubov..

tulup
autor
20. feb 2026
@13uzivatelka11

A kazy už prečo nemá opravené, keď o nich viete? To je fakt lepšie nechať to zajst tak ďaleko, aby jej ich trhali? Syn má 5 rokov, 6tky sa mu už vraj prerezavaju a nesťažuje sa na bolesť a to sme si vytrpeli a odplakali každý jeden prerezany zub do 2 rokov. Keď ste včera boli u zubarky, asi by to hneď povedala, že je to z prerezavajucich zubov..

@13uzivatelka11 no chodíme už dlho k zubarke, vieme čo robíme, prosím odpustite si hodnotiť inych...riešime všetko...chodíme od mala k zubarke, my sa nenazdame a má kaz daľší.....mala ma problémové zúbky od začiatku...naposledy sme riešili dolnú stoličku v novembri, s tým, že jej teraz dáme na chvíľu pokoj a ozveme sa s dotyčnou 4 kou na opravu v marci (momentálne má tam ten jeden kaz dokopy) ..no medzitým sa ozvala ..ale sťažuje sa aj na zúbky, kde je všetko v poriadku alebo líčko .preto sa pýtam a naša zubárka sa k tomu nevedela vyjadriť...chcem len skúsenosti možné...nie niekoho útok...

amonet
20. feb 2026
@tulup

@jazula no viem od viacerých, že niektoré ich majú fakt skôr..moja ma také veľmi svetlé tie ďasná na tom mieste..práveže nie červené, ale také napnuté...preto vôbec neviem povedať....

@tulup moja ma 5,5 r a ma tri sestky vonku

tulup
autor
20. feb 2026
@amonet

@tulup moja ma 5,5 r a ma tri sestky vonku

@amonet a išli v pohode?

nikushka8
20. feb 2026

moja 5,5 rocna ma tiez sestky uz dlhsie vonku, vysli nastastie v pohode. Kaz jej mala zubarka vcera opravit, naco cakat do marca? Mam 7,5rocnu, ma bohuzial problemy so zubami (medzizubne kazy) a teda 4ky a 5ky opravovane aj niekolkokrat (vrtaju jej od 4rokov, dokonca cistene kanaliky a aj vytrhnutu 4ku, ta sa kvoli bolesti uz zachranit nedala). Ono aj z usi vedia zuby boliet (ja to tak napr. mam, kedze som nachylna na prievan).

januska12323
20. feb 2026

Môže ju bolieť aj ten pokazený zub, čudujem sa, že s tým čakáte.

tulup
autor
20. feb 2026
@januska12323

Môže ju bolieť aj ten pokazený zub, čudujem sa, že s tým čakáte.

@januska12323 samozrejme, že môže ..len mi to príde zvláštne, že zakaždým je to inde, dokonca iná strana...no teraz chcela počkať zubárka pokiaľ doberie ATB a odpuchne, preto ani včera nič nerobila..predtým nám ona tak navrhla, kedy sa máme zase ozvať...to nie je môj výmyseľ

13uzivatelka11
20. feb 2026
@tulup

@13uzivatelka11 no chodíme už dlho k zubarke, vieme čo robíme, prosím odpustite si hodnotiť inych...riešime všetko...chodíme od mala k zubarke, my sa nenazdame a má kaz daľší.....mala ma problémové zúbky od začiatku...naposledy sme riešili dolnú stoličku v novembri, s tým, že jej teraz dáme na chvíľu pokoj a ozveme sa s dotyčnou 4 kou na opravu v marci (momentálne má tam ten jeden kaz dokopy) ..no medzitým sa ozvala ..ale sťažuje sa aj na zúbky, kde je všetko v poriadku alebo líčko .preto sa pýtam a naša zubárka sa k tomu nevedela vyjadriť...chcem len skúsenosti možné...nie niekoho útok...

@tulup tak ty si napísala že má ešte niekoľko kazov a 4ka asi bude musieť ísť von 🤷‍♀️ neviem čo chces od nás počuť, keď ste vcera boli u zubarky a ani tá vám nevedela povedať čo to môže byť. Na prerezavanie zubov by vám asi nedala antibiotika. Syn mal tiež kazy a teda som rada že sa nám to podarilo čo najskôr všetky opraviť, lebo sama zubarka nám hovorila že ich treba opraviť čo najskôr, lebo na mliečnych zuboch sa môže veľmi rýchlo rozšíriť kaz.