icon

Riešenie problémov s medovými zúbkami u detí

mamkacharlotta
Včera o 18:00

Dobrý deň. Viete niečo poradiť alebo máte skúsenosti s medovymi zúbkami? I umývame a aj tak ma synček také škaredé. Ísť ich opraviť keď sa odlomi? Poprípade dobrá pasta nejaká ochrana na ne? Vďaka za info.

troskustratena
Včera o 18:20

Ahoj, nasmu synovi sa to zacalo robit velmi skoro, ja som z toho mala paniku - prave preto, aby sa mu neodlomili... odporucam ale ist co najskor k zubarovi, nech to pozrie... nam zubar poradil dobre, lebo syn to este nemal v tom stadiu, ze by sa mu robili dierky v sklovine (isli sme fakt skoro) - tak odporucil pouzivat kefku o stupen tvrdsiu, nez aku by sme pouzivali bezne... tym sa ten povlak zosuchal, a nepreslo to do takeho zleho stavu... stale vidno, ze na tych zubkoch sa nieco dialo, ale nepreslo to do toho, ze by sa mu lamali... no a este sme pouzivali GC Tooth mousse, co si myslim tiez zabralo, len potom som si na MK precitala diskusiu o tom, ze to obsahuje nejaku latku, co zakazala EU, tak potom som to vysadila... ale to uz mal naozaj v tom ustalenom stave vdaka kefke... neviem, ako to ma tvoj maly, ale urcite sa chodte poradit k zubarovi...ak uz ma sklovinu prec, asi by som to tvrdsou kefkou nedrazdila...

lasona
Včera o 20:03

Co najskôr zubára. Obmedzit lepive veci v strave(kukuricne chrumky...všetko čo sa lepi...neviem ako to vysvetlit)a riadne čistiť hneď ráno a večer. Po každom jedle vyplachnut ústa čistou vodou, ak nevie vyplachnut, tak len sa napiť. Nam sa velmi zubky pokazili, nechcel si dat vobec umyt, keď som mala večer umývať zuby, tak mi az zle bolo, ze zase bude cirkus...skus este reminelizacnu pastu cg toot past. Po umytí zubov, natrieť na zuby, nevyplachovat.

mamkacharlotta
autor
Včera o 20:14
@lasona

Co najskôr zubára. Obmedzit lepive veci v strave(kukuricne chrumky...všetko čo sa lepi...neviem ako to vysvetlit)a riadne čistiť hneď ráno a večer. Po každom jedle vyplachnut ústa čistou vodou, ak nevie vyplachnut, tak len sa napiť. Nam sa velmi zubky pokazili, nechcel si dat vobec umyt, keď som mala večer umývať zuby, tak mi az zle bolo, ze zase bude cirkus...skus este reminelizacnu pastu cg toot past. Po umytí zubov, natrieť na zuby, nevyplachovat.

@lasona ďakujem krásne

mamkacharlotta
autor
Včera o 20:14
@troskustratena

Ahoj, nasmu synovi sa to zacalo robit velmi skoro, ja som z toho mala paniku - prave preto, aby sa mu neodlomili... odporucam ale ist co najskor k zubarovi, nech to pozrie... nam zubar poradil dobre, lebo syn to este nemal v tom stadiu, ze by sa mu robili dierky v sklovine (isli sme fakt skoro) - tak odporucil pouzivat kefku o stupen tvrdsiu, nez aku by sme pouzivali bezne... tym sa ten povlak zosuchal, a nepreslo to do takeho zleho stavu... stale vidno, ze na tych zubkoch sa nieco dialo, ale nepreslo to do toho, ze by sa mu lamali... no a este sme pouzivali GC Tooth mousse, co si myslim tiez zabralo, len potom som si na MK precitala diskusiu o tom, ze to obsahuje nejaku latku, co zakazala EU, tak potom som to vysadila... ale to uz mal naozaj v tom ustalenom stave vdaka kefke... neviem, ako to ma tvoj maly, ale urcite sa chodte poradit k zubarovi...ak uz ma sklovinu prec, asi by som to tvrdsou kefkou nedrazdila...

@troskustratena ďakujem krásne..u zubárky sme boli ta len povedala že len čistiť a cítiť nič viacej

troskustratena
Včera o 21:01
@mamkacharlotta

@troskustratena ďakujem krásne..u zubárky sme boli ta len povedala že len čistiť a cítiť nič viacej

@mamkacharlotta a v akom stave to ma?len taky drsny povlak, alebo uz v horsom? A neviem odkial si, ale niekde na tie kazy aby sa zastabilizovali davaju nejaku "vodicku" co sice zafarbi zuby trvalo na cierno, ale aspon sa kazy nesiria... ja som bola ochotna ist aj do tohto, ale nas zubar to nerobi...

stankadu
Včera o 21:46

Moja mladšia to mala. Zubarka tiez povedala, ze iba čistit. Mliečne zuby vypadnu a ze pod nimi ma dobre zuby. A veru, uz má 18r. a krásne zuby.

anonym_4e83b3
Dnes o 06:57

@mamkacharlotta prepáč, slovo zúbky a synček nebudem opakovať, neznášam zdrobneniny. Sestrine všetky deti majú a mali takéto zuby, už majú aj trvalé zuby a stále s nimi rieši zubárov. Je z toho nešťastná, a nič nepomáha, zuby čistia tak ako treba, obmedzuje sladkosti.

lasona
Dnes o 07:35
@troskustratena

@mamkacharlotta a v akom stave to ma?len taky drsny povlak, alebo uz v horsom? A neviem odkial si, ale niekde na tie kazy aby sa zastabilizovali davaju nejaku "vodicku" co sice zafarbi zuby trvalo na cierno, ale aspon sa kazy nesiria... ja som bola ochotna ist aj do tohto, ale nas zubar to nerobi...

@troskustratena ano dávajú striebro, malému davali , aby oddialili čas, kym bude mať 3 roky, aby mu mohli zubky poopravovat a celkovej anestéze. Trosku to pomohlo, ale zuby boli čierne.

anonym_8e9f44
Dnes o 07:59

@mamkacharlotta dolezite je sa opytat, cim a ako umyvate, kolko rokov ma dieta a ako spolupracuje. Pri zuboch ti fakt pomoze len dobre zvladnuta hygiena. Ak este obmedzis potraviny, ktore su sladke a nielen to, ale aj chrumky, kapsicky, sladene napoje, to znamena rozne smoothie, dzusy, stavy ale aj sladene mlieka a caje. Pripadne po takychto potravinach je najlepsie dat dietatu napit vodu a “nezobkat” to cely den, lebo to jedlo sa na zuboch drzi. Taktiez nedavat dietatu popijat cely den zo sladkeho pitia. Ale zakladom je tak ci tak ta hygiena a jej spravne prevedenie, co byva pri malych detoch dost narocne.