Zlé zuby u 7-ročného dieťaťa
Dobrý deň prosim stretli ste sa s takýmito zubami? Ako to riesit prosim?Moje dieťa má 7 rokov a Ked bola mala mala zuby čierne myslela som si keď vypadnú nárastu nové pekne a žiaľ to dopadlo takto….😢detská Lekarka povedala že to je dedičná choroba zubov 😢viete mi poradit čo by sa s tym dalo spravit? Dakujem za každú radu už som zufala a chcem zabrániť posmeškom ktoré ju čakajú…a teda už aj boli zo strany spolužiakov
problem je, ze vela ludi radsje siahne po tabletke alebo pojde k zubarovi ako by malo zmenit svoje stravovacie navyky a sposob zivota,
@mandzula zatial skusam, stravu som zmenila v juli, ale este to neni ono, aj detom, ale v skole im davaju mnamky, takze to nie je celkom ok, ale pomaly sa zlepsuje (u nich riesim mliecne zuby) mne sa zlepsuje, neboli a uz dokonca mozem aj hryzt na tej strane v pohode. Nebavilo ma furt chodit k zubarovi a plombovat tie zuby alebo si ich vytrhavat. Riesim to takto. Podla mna by mi pomohla taka zdrava hladovka, ale na to sa mi este nechce. Ako ocistenie organizmu.
Toto bude drahé 😵 chúďatko
@kaca222
To netreba riešiť … to bude osoba z kategórie vysoká škola života, alternatíva, antivax, antivšetko, vedecké poznatky-level nula. Ona vie, kde je PRAUDA, my všetci sme ovce. Títo ľudia každú sprostosť pretláčajú ako svoj názor … tam nepomôže nič, žiadna argumentácia, žiadne fakty, nič.
@kluska fluor má protektívny účinok na zuby. Zvyšuje odolnosť voči zubnému kazu. V nadmernom množstve môže spôsobiť poškodenie zubov, nazývané fluoróza. K tomu dochádzalo v minulosti, keď deti užívali F tablety. Nespôsobuje odchádzanie skloviny, rovnako ani jedenie mliečnych výrobkov. Ak je v zube dierka, jediný spôsob je kaz vyvŕtať a opraviť. Žiadne bio eko alterno spôsoby na to nepomôžu.
Áno, strava je dôležitá. Áno, kyslé potraviny úrýchľujú vznik zubného kazu. Na čistom zube sa ale kaz nevytvorí.
Vyjadrujem sa k tomu, lebo som venovala 5 rokov štúdiu zubného lekárstva.
Uff.... no áno toto co ma tvoj syn je porucha skloviny, ja neviem presný slovenský názov, https://www.google.com/search?q=porucha+mineral... tu aspoň link, v nemcine viem názov sksu ,,Schmelzhypoplasie,,
Okrem toho, ze to tvoj syn má, tak ma aj strašne zlu ústnu hygienu, tieto zuby sú mega nachylne na kazivost, čiže ak nezačne poriadne čistiť dostane rýchlo kaz.
Tieto zuby okrem toho sú citlivé na vzduch, chlad, teplo.
Odporúčané ma byt od zubara aspoň 1-najlepsie 2x do ruka dentálna hygiena, pravidelná fluoridacia zubov,
Porucha sklovina je najacastejsie 1tkach, 2kach, 6tkach, mala som na dentálnej hygiene pacientov kde boli komplet trvalé zuby. Ak nezačne dobre cistit a ty ešte docistovat pride o zúbky. Čiže naozaj sa snažte dajú sa držať pekne ,,zdravé,,
A ver,ze viem co je to mat dieťa s takými zubami, naša Amalia ich ma a ústna hygiena(Mimochodom v utorok bola u zubarky) je perfektná, ale ja ako zubna sestrička mega dávam pozor ako čistí a otočím aj 3x,
@kaca222 je klasicka medicina a holisticka, klasicka lieci priznaky, teda v tomto pripade samotny kaz a nepozera na pricinu a holisticka pozera na cloveka ako na celok, cize pozera sa na pricinu a ci je vsetko v rovnovahe. Su pripady kedy sa cistia zuby a cistia a aj tak su kazy, ved bola tu aj fotka jedna. Nie vsetko je cierne a biele.
@ave17 lenže u vás je ústna hygiena podľa foto ešte celkom dobra. Akurát nedá mi napísať-používa zibnu niť?všimni si zafarbenie dole medzi prednými zubkami (prosím neber ako buzeraciu, ako radu, dcéra má tiež také isté a este silnejšie ako tvoje dieta, dokonca aj 6tky -žiaľ, a snažím sa naozaj tie zuby co najviac držať pretože sa vedia rozpadat). Zuby ako také budeme riešiť-6tky korunky a a predné zúbky fazety, akurát som to u nas v praxis v utorok riešila.ale až keď bude mať 18.
https://www.nazuby.eu/curaprox-pca-260-roztok-n... odporúčam toto kúpiť. Naozaj uvidíš akú má ústnu hygienu
@kluska vieš,ze viem kde sa nachádza sklovina😂 normálne som mala z toho skúšky a dokonca v Nemcine. Prosím ta o jedno-nerad🙏 nedavaj žiadne rady. Už keby si taka odborníčka ako sa hráš tak si všimneš na fotke,že medzizubna papila(Len si vygoogli,nebudem dávať fotky, podla foto autorky a moja dcera uvidis badatelny rozdiel) je začervenana, opuchnuté, keby mal robil zubar kontrolu ďasná s WHO sondou tak ver,že by mu namerali od 3,5mm co naozaj nemá s dobrou ústnou hygienou spoločné.
ti, ktori chcu video holisitckyh odbornikov, mozem im poslat do spravy, lebo tu by bol hon na carodejnice

tiez nie je celkom pravda, ze na cistom zube sa kazy nerobia, dolezite je ake je ph v ustach a v tele tiez, ked je zasadite, je clovek zdravy, ak kysle, je chory, to iste v ustach. Cize dolezity je ustny a aj crevny mikrobiom. Ph sa udrziava prostrednictvom stravy, ak sa jedia vacsinou potreviny co maju kysle ph, kazy maju raj, ak zasadite, tak tie dobre bakterie v ustach porevazuju a kaz sa netvori. Ale toto vam zubari nepovedia. takisto amalgamove plomby, ktore sa detom davali kedysi jedna radost. Alebo flor v zubnej paste, my vieme svoje, v irsku mame florovanu vodu, kvoli zubom vraj a zuby zoslabene, sklovina odchadza. Alebo maly akz v zube, vyvrta sa a potom to oslabi zub a do roka-dvoch vypadne a co treba? no umely, peniazky. To sa stalo aj mne, aj muzovi.