Frustrujúca skúsenosť s objednávkami v nemocnici
Potrebujem sa vypísať, lebo ma porazí. Na stránke nemenovanej bratislavkej nemocnice sa píše, že na prvé vyšetrenie a konzultáciu nie je možné sa vopred objednať. Dobre, tak som išla polhodinu pred začatím ordinačných hodín, keď odbilo 8:00, vyšla von pani sestrička, vzala si odo mňa potrebné dokumenty. A tak čakám a čakám. O 9:55 mi pani sestrička povie, že pán doktor ide operovať a mám prísť budúci týždeň. Doprdele, tak nemôžeme sa vopred objednať, musíme prísť na blind, čakať 2 hodiny a nakoniec, že dnes už doktor bude iba operovať. Možno by ma to nesralo až tak, keby doktor prišiel na čas. Nie, on sa dovalil pol hodinu po začiatku ordinačných hodín...
@anonym_autor zdravotnictvo "zadarmo"... ale nech ta tesi, ze Pente a Agelu a ostatnym si prispela...
@anonym_4695dd Ale ja som bola v štátnej nemocnici.
Klasika v štátnej nemocnici...ja som išla na neurológiu, kde ma poslali z pohotovosti...sestrička vzala papier z pohotovosti, že môj stav je "akútny" a potrebujem vyšetrenie, čo najskôr....čakám hodinu, dve, výjde sestrička, že pani doktorka neberie nových pacientov 🤦♀️ tak sa jej pýtam, že či mi to nevedela oznámiť pred tými 2 hodinami a že už som mohla byť u iného neurológa. Len na mňa čumela ako na debila.
To poznám. Interné. Začiatok ordinačných hodín 9:00. O 11:00 ešte lekára nikde. Žiadne info, nepríjemná sestrička že lekár ide na obed. O 12:30 zobral prvého pacienta,dokopy ich vyšetril 4 a koniec. Ostatný majú prísť budúci týždeň. To akože nevedia povedať hneď ráno? Nie nechajú tam čakať 20 ľudí lebo medveď.
A fakt toto nie je o peniazoch. Koľko peňazí by stálo keby to oznámi ráno? Nula celá nula. Ale nie,treba z ľudí robiť debilov.
@bosorkabb Tak, a nie je to ani o politikoch. Nikto doktorom neprikazuje, aby chodili do práce neskoro.
napisat na prislušne riaditelstvo, poistovnu zriadovatela
nech si robia poriadky , ked toho budu viac začnu riešit
myslim že fakt nie je také tažké to napisat na dvere ked teda je problém to povedat
@anonym_4695dd Ale ja som bola v štátnej nemocnici.
@anonym_autor Penta "sponzoruje" vladnu masineriu a ta tuneluje zdravotnictvo. Pente sa potom lahsie podnika. Jaj aj Paskovi nebohemu sa treba podakovat...
no on ani neskoro prist nemusel, moj muz je lekar a napriklad v piatky operuje aj ordinuje... a vzdy ma prioritu oddelenie, niekedy napriek ordinacnym hodinam dole do ambulancie ani nepachne .. a ano ludia cakaju, poobede ordinuje zas uplne v inej nemocnici... hold tak to chodi.. nehovorim, ze je system nastaveny spravne.. bohuzial je to tak..
Lebo su Stat v state, mozu vsetko a ty sa jedine postazovat na konikov a byt rada ze ta vobec buduci tyzden vysetri...mna to do sialenstva vytaca a svetielko na konci tunela nikde.
@anonym_4695dd nebohy Paska je oproti vladnej socialnej strane peknych ludi este nic, to eldorado co sa deje teraz vdaka jamkatemu pamprezidentovi mieru je masaker, to ti povie kazdy zvnutra nemocnicnej siete ak prave nema od nich vyhody.
jáj pani vyššie pozabudla napísať že jej manžel - LEKÁR sa možno venoval troška viac aj sestričkám. Takým mladým fešným kočkám. Poznáme to .
@anonym_6d77a4 čo by to bola za téma, keby nebol pribrzdený komentár 😃😃😃
@anonym_6d77a4 čo by to bola za téma, keby nebol pribrzdený komentár 😃😃😃
@misiak7777 Pravdivý, nie pribrzdený. Holá skutočnosť.
@anonym_0db78a tak prečo nezruší ordinačné hodiny v ten deň?
@misiak7777 Pravdivý, nie pribrzdený. Holá skutočnosť.
@anonym_6d77a4 že si ty taká sestrička, ty nezbednica 😃😃😉
Mala som 32, doma 2rocne dieťa. Na RTG pľúc mi našli nejaký útvar. Dr. akútne nariadil CT pľúc, ešte aj do žiadaný napísal diagnózu s výkričníkmi. Podčiarkol môj vek. Akútny termín som dostala o 10 mesiacov !!! Nakoniec som bola na súkromnej klinike.
@anonym_autor v statnej nemocnici ambuluju lekari z lozkovych oddeleni. Ak dosiel neskor mozno mal vizitu, mozno pisal prepustacie spravy pre prepustenych pacientov. Operacne zakroky sa sice vypisuju dopredu, ale mohli ho zavolat aj k urgentnemu pripadu.
@anonym_0db78a Nechce sa mi veriť, že by išiel od pacienta, lebo mal v ruke pochúťky z nemocničného bufetu. A ak aj išiel, ten bufet mohol obísť. Veď má prestávku na obed.
@anonym_autor vieš, niekedy sú ľudia aj hladní... Nikto nie je stroj
@anonym_12b931 To je strašné...ešteže ste si mohli tú súkromnú kliniku dovoliť. Určite je veľa takých, čo nemôže a čaká - a ktovie, či sa vôbec dočká.
@anonym_autor a mohol mat doktor nocnu sluzbu a po nej sa cestou na ambulanciu zastavil v bufete pre ranajky. Ci mal cakat do obeda?
@viestta nocnu sluzbu ako aj 24ku koncia vzdy rano, nejdu potom do ambulancie
@viestta Mohol a nemusel. Nám pacientom to nikto nevysvetlil.
@anonym_0db78a poobede ordinuje zas v inej nemocnici? A co keby najskôr ordinoval v tej prvej a potom v tej druhej? Ci ta druha je súkromná, kde to ma "kešík" a teda na prvú sa samozrejme moze vykašľať, hm?
@anonym_679a7b ma 3 sukromne ambulancie, v jednej nemocnici je prednosta, v druhej operater.. nocne nerobi.. myslis si, ze co ma vacsiu proritu - ked v sluzbe je.. byt na ambulancii alebo byt pri pacientovi na oddelení ? Rozkrajat sa nemoze ..
@anonym_0db78a ano ale nejak zorganizovat čas, rozdelit aby ludia sa necitili ako kusy mäsa ktore len platia by mohol keby chcel
@anonym_0db78a a prečo si naberie 3 roboty, keď nestíha! Lebo pažravost nekonečna, však? A mladí lekári nedostanú miesto, tak idú za hranice.
ja mám endokrinologičku, ktorá ordinuje 1 deň v týždni, ale pracuje na lôžkovom oddelení, kde od rána robí vizity, potom predpisuje ležiacim pacientom lieky, s vyplazeným jazykom dobehne do ambulancie, kde ju čaká cca 25-30 ľudí, tých vyšetrí (popri tom ešte zaúča medičky čo sedia vedľa nej), potom beží späť na oddelenie, poobede robí ultrazvuky a ešte aj učí na univerzite
čiže niekedy ľudia vidia len časť tej práce a áno, často sa stane, že sa vizita natiahne, alebo ju odvolajú k ťažkému prípadu napr. mne sa stalo, že ju odvolali a potom keď sa vrátila mi hovorila, že pacientke dali transfúziu a namiesto toho, aby jej transfúzia pomohla začala mať pacientka vážne problémy tak musela ísť k nej
treba aj trochu empatie, samozrejme sú aj lekári, ktorí svoju robotu flákajú to nepopieram
@anonym_autor ja som si ju dovoliť nemohla ako samoživiteľka. Mne ju zaplatila moja babka, ktorá šetrí na pohreb. Jasne, že som jej to postupne vracala, keď som šla do práce, ale proste, ten pocit, že mám čakať a nevedieť bol fakt strašný ... A keby to bolo niečo zle, o 10 mesiacov by mi vraveli - prišli ste neskoro?