icon

Má zmysel investovať do fotochromatických okuliarov?

Včera o 10:10

Ahojte, mám veľmi silnú svetloplachosť, keď zasvieti slnko takmer nevidím, premýšlam nad fotochromatickými okuliarmi. Máte niekto skúsenosť? Má to zmysel? Dioptrie nepotrebujem okuliuare by som nosila len kvôli tej svetloplachosti, počas dňa. Taktiež som čítala že zabezpečujú filter proti modrému svetlu, je sedím polovicu dňa za PC tak to by bola tiež výhoda. Pozerala som na stránke eyerim a stoja okolo 200€ tak by som chcela počuť nejaké názory či sa oplatí investovať. Ďakujem

biba_18
Včera o 11:23

ja keď svieti slnko, tak nosím obyčajné slnečné 😒
akú máš predstavu že ich budeš nosiť? trvá nejaký čas kým stmavnú aj kým sa zmenia na svetlé znova... btw, včera tu bola debata o tom ...
https://www.modrykonik.sk/forum/nakupne-poradenstvo/zatmavujuce-dioptrie-skutocne-sa-oplatia-pre-citlive-oci/

autor
Včera o 12:09
@biba_18

ja keď svieti slnko, tak nosím obyčajné slnečné 😒
akú máš predstavu že ich budeš nosiť? trvá nejaký čas kým stmavnú aj kým sa zmenia na svetlé znova... btw, včera tu bola debata o tom ...

@biba_18 to som si nevšimla idem si prečítať, ďakujem. Predstavujem si to tam že si ich normálne ráno nasadím a budem ich mať celý den

lukbe
Včera o 12:53

Ak sú to zatmavujuce, tak sú fajn. Len také nosím.

anonym_d7808f
Včera o 12:53
@anonym_autor

@biba_18 to som si nevšimla idem si prečítať, ďakujem. Predstavujem si to tam že si ich normálne ráno nasadím a budem ich mať celý den

@anonym_autor skor by som riesila pricinu svetloplachosti...inak, ak sa pohybujes v oblasti, kde je vysoky pocet slnecnych dni, daj si ich vyrobit...pocitaj vsak s tym, ze ti bude vadit svetlo zvrchu...pokial si nedas silt...a druhe okuliare maj s cirym sklom, a prehodis si ich podla potreby...

autor
Včera o 13:01
@anonym_d7808f

@anonym_autor skor by som riesila pricinu svetloplachosti...inak, ak sa pohybujes v oblasti, kde je vysoky pocet slnecnych dni, daj si ich vyrobit...pocitaj vsak s tym, ze ti bude vadit svetlo zvrchu...pokial si nedas silt...a druhe okuliare maj s cirym sklom, a prehodis si ich podla potreby...

@anonym_d7808f prečo druhé okuliare s čírim sklom? ja dioptrie nepotrebujem

autor
Včera o 13:01
@lukbe

Ak sú to zatmavujuce, tak sú fajn. Len také nosím.

@lukbe áno samo zatmavujúce

autor
Včera o 13:02
@anonym_d7808f

@anonym_d7808f ja to mám od malička, asi zdedené po mamine, nemyslím že sa to dá riešiť

autor
Včera o 13:03
@anonym_d7808f

@anonym_d7808f mne ale nejde len o priame slnko, v lete nosím normálne slnečné okuliare, mne ide práve o tie ostatné obdobia ako napríklad teraz sedím v kancli a je tu prílož ostré denné svetlo ale nie priame slnečné, prijala by som mierne zatmavené okuliare

lukbe
Včera o 13:41
@anonym_autor

@anonym_d7808f mne ale nejde len o priame slnko, v lete nosím normálne slnečné okuliare, mne ide práve o tie ostatné obdobia ako napríklad teraz sedím v kancli a je tu prílož ostré denné svetlo ale nie priame slnečné, prijala by som mierne zatmavené okuliare

@anonym_autor no oni v kancelárii práveže nestmavnu, len vonku, ani v aute mi nestmavnu aj ked je vonku slnko.

anonym_d7808f
Včera o 13:51
@anonym_autor

@anonym_d7808f prečo druhé okuliare s čírim sklom? ja dioptrie nepotrebujem

@anonym_autor aha neprecitala som... pomylil ma ten eyerim...

autor
Včera o 13:52
@lukbe

@anonym_autor no oni v kancelárii práveže nestmavnu, len vonku, ani v aute mi nestmavnu aj ked je vonku slnko.

@lukbe aha tak to je dosť zásadná informácia

biba_18
Včera o 14:30

@lukbe fakt? toto som netušila

lukbe
Včera o 17:47
@biba_18

@lukbe fakt? toto som netušila

@biba_18 fakt, skús pozorovať. Ja som na to prišla v aute, tam sa správajú inak ako vonku. Vonku sú super.