Aké koláče máte pripravené na oslavu?
Poraďte
Nič. Tieto sviatky neberiem ako sviatky. Nie som veriaca a s polievaciek mám traumu s detstva. Dcéru prídu poliať spolužiaci tak na pondelok len niečo kúpim.
Medovnicky, linecke, medove rezy, mozno este vecer urobim grilazky, podla nalady.
Chcela som robiť žĺtkove rezy, ale tak sa mi nechce, tak nám včera Tesco napieklo mrezovnik
@vasjar nemam nic zajtra vecer spravim sumienkovy zakusok dam do chladu a bude na nedelu lebo deti chcu. Staci..inak nemam ani nic kupene thto roku velkonocne ani nekupujem. Pondelok budu zamknute dvere. Nikoho nepustam
Tiramisu na nedelu, kedze mame rodinny obed.
@miskakyska krásne máš tie oriešky (aj rezy samozrejme), oriešky má moja staršia dcéra ako nr. 1 na Vianoce, ale kvôli prácnosti som ochotná ich robiť len každý druhý rok a medové rezy ako nr. 2 😅 čím oriešky zvykneš plniť?
Ja tento rok piecť žiaľbohu nestihnem, zajtra sa vraciame domov z dovolenky, ale keby som bola doma tak aspoň žĺtkové rezy by som spravila.
puncak, kremes a pracliky. je toho malo a mali sme chut, do pondelka bude zjedene
@raffaella ďakujem krásne za pochvalu☺️
Plním ich Salko +1/2 masla
@miskakyska ja tiež tak, skaramelizované Salko + maslo, mňam 😍 mne akurát tak pekne z formičiek nevyjdú ako tebe, kamuflujem obalením v práškovom cukre 😅 ale sú nesmierne dobré, vždy v duchu mindžujem keď ich robím, lebo prsty popálené ako ich vyberám a vždy sa mi ich aj pár zlomí, ale keď už sú hotové a naskladané v krabici a všetci ich chvália, tak si poviem že za tú námahu stoja 😊
@raffaella našla som super recept,dobre sa pracuje z cestom,aj sa pekne vyklopia či za horúca,či za studena
Cesto :
350g hladkej múky
150g práškového cukru
210g masla
100g orechov
1 kávová lyžica kakaa
Plnka :
1 karamelové salko
1/2 masla
150 stupňov / 20 minut
Z rury vybrať polomakké ..
Nemam nic, sme na chate. Tu ma nikto nenajde 🤣
@miskakyska ďakujem, tuším presne ten mám aj ja a aj tak niekedy mi nejdú tak dobre vyklopiť a potom mindžujem 😅 ja mám pocit, že to má súvis s tým že buď ich vyklopím príliš skoro alebo neskoro. Lebo mám 30 formičiek, vždy ide celý plech s 30 do rúry a vždy pár z nich mi nejde vyklopiť pekne. Ale nevadí, našťastie tých nepodarkov je málo, deti veľmi radi takéto zjedia 😊
@raffaella ...hlavne, že sú a chutia☺️
Dnes som robila venčeky, na 2 pokusy nevyšli tak išli do koša. Vzdávam to nebude nič 🫣😅 a keďže som celiatik tak ani len vianočku ktorú zbožňujem nemôžem tak to vzdávam pre dnešok 🤨
Piekla som 3 druhy, rozdelim pre tri rodiny. Medovy, bananovy a ovocny s mascarpone a cucoriedkami.
@bessie12 jej akého máš milého manžela.
Ja som si dala napiecť a zajtra urobím ešte žltkové rezy a dobre. 2 dni sviatok.
ziadne, tento rok som sa nato z vysoka. V jedno kuse v robote, do toho decka chore, a co som otrok? Kupila som v cukrarni za malu krabicku, trochu toho, trochu hentoho a staci. Aj tak sa u nas toho malo poje.
Este vcera dojedali posledne medovniky od vianoc, takze...
Ako, tento rok, fakt nie...
Kefírku s jablkami som piekla ja, makovo jablkový a mrkvový koláč prateta, a strúhaný tvarohový s marhuľami priateľova mamina, k tomu sme ešte dostali veľké krabice lineckých od kamaráta z cukrárne v Poľsku. 🙂 U nás v rodine všetky ženy rady pečú, tak si potom svoje výtvory delíme 🙂

@vasjar ????