• Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO
  • Odporúčame: Mojasvadba.skModrastrecha.sk
  • Prihlás sa
  • Registrácia nového člena
  • Získaj PLUSPRO

Aké múky dávate do domácej pekárne?

29. októbra 2008 
Ahojte!Rada by som sa opytala ci davate nejake specialne muky do Domacich pekarniciek, ak ano, tak ake?A mozte mi aj poradit, kde by som ich zohnala?Vdaka :wink:
30. sep 2008 o 22:17  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ahoj junovka.. my mame pekarnicku kratko, takze sme zatial specialne zmesi kupovali len raz - v carrefoure. boli ulozene priamo pri mukach, takze sa dali lahko najst :wink:
skusali sme biely chlieb (do toho som pridala hrozienka a bol super) a cierny chlieb - ten tiez velmi chutil. tento vikend sa chystame na pecenie rozkov :wink:
30. sep 2008 o 22:36  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
autor
a ake su to specialne zmesy?? :confused:
30. sep 2008 o 22:38  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
do pekarnicky das len tu zmes a vodu + tusim do bieleho chleba isiel kusok masla.. a to je vsetko. ked sme robili klasicky chlepik, tak tam islo omnoho viac ingrediencii
30. sep 2008 o 22:41  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
junovka,
ja nedavam ziadne vyslovene specialne muky na chlebik. zaklad kazdeho by mala tvorit obycajna hladka psenicna muka T650, potom sa daju pridavat dalsie. Napr. ja robim chlebik z pol kila muky, takze zaklad vzdy zostava 300 - 350 g tej T650 a do pol kila doplnim napr. grahamovou, raznou vyrazkovou, psenicnou alebo raznou celozrnnou, prip. spaldova sa da pouzit. mam aj ovsenu, ale tej sa dava iba troska. na niektorych mukach je napisane, ake percento psenicnej sa da nahradit tou inou. muky kupujem v kauflande, maju najlepsi vyber, je tam toho habadej. hop na www.pekarnicka.dama.cz, tam je o mukach, peceni, receptoch, skusenostiach snad vsetko :wink:
1. okt 2008 o 13:07  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja davám hladkú T650 a ked robím iný tak ju mám ako základnú /300g/
1. okt 2008 o 13:34  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tak já jsem teď začala ty speciální mouky kupovat v Kaufu ,protože vyjdou cenově stejně jako normální mouka.Ale když nemám,tak dám obyčejnou hladkou.Ty směsi na chleba,kam se přidá pouze voda jsou zbytečně drahé.To vás pak vyjde chleba na nějakých 30 kč a to ještě není ani kilový.Takže si to raději udělám sama a vím,co si do toho dám.
1. okt 2008 o 16:40  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
skuli mas pravdu.a ten chlieb z kupovanej zmesi ani nie je taky ako ozajstny chlieb.
junovka,muku mozes kombinovat ako chces,dolezite len aby bolo aspon 50percent hladkej.ako pise vivere najlepsi vyber je v kauflande.
kocky ak chcete ozaj super chlebik skuste zemiakovy-recept som davala na domace pekarne str.81.pivo som davala svetle,ocot obycajny a kvasok som nedavala.recept je od kolegyne a ona ho tiez presne nedodrziava,ale chlieb je uzasny :stuck_out_tongue_closed_eyes:
1. okt 2008 o 19:55  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
ja kupujem zarobenú zmes v Lidli. Majú asi 4 druhy a sú celkom fajn.
10. okt 2008 o 11:22  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Já používám jen chlebové a celozr. mouky.
Většinou je kupuju v Kauflandu, ale mají je i v Tescu a Hypernově.
29. okt 2008 o 22:57  • Odpovedz  •  Páči sa mi to
Tvoj príspevok