icon

Aké ryby sú najlepšie na vysmážanie?

8. dec 2025

Prosím, aké ryby používate na klasické vysmážanie? Bez kostí. My pripravujeme na Vianoce pečené, ale bude u nás sviatkovať príbuzný, starší pán, ten je len pripravené klasicky smažením, ale jasné že aké by chcel už nepovie 😁. Tak sa mu prispôsobíme, ale neviem či použiť klasické filé, zdá sa mi strašne bez chuti.

weleda123
8. dec 2025
@anonym_autor

@weleda123 sumčeka milujeme, ale nevedela som že je dobrý aj vyprážaný. Super. Nejako ho dochucuješ pred obalením?

@anonym_autor nie. Len ho normálne osolím a obalím ☺️ my preferujeme sumčeka pred kaprom, najmä kvôli kostiam a mne aj chuťovo ide viac. Minulý rok na Vianoce som ho prvýkrát smažila a fakt bol super. Až som bola prekvapená 😄

mirage
8. dec 2025
@andreakotesova

Ja som už vyprazala aj lososa a bol super 😅

@andreakotesova vyprážaný losos je tažký underground

petronelag
8. dec 2025

Ja som najprv kupovala na Vianoce kapra, ale má veľmi veľa kostí, tak som prešla na pstruhy a aj to vyzerá na tanieri pekne, dám ho piecť do rúry, naplním nadrobno krájanou zeleninou (mrkva-petržlen-zeler-cibuľa) a polejem maslom so soľou a rascou.

pe_mi
8. dec 2025

Na vysmážanie kapor /aljašská treska
Mňam
Už sa tešiiiiim!!!! 🎄🎁⛄❄️

andreakotesova
8. dec 2025
@mirage

@andreakotesova vyprážaný losos je tažký underground

@mirage tsss... a aký výborný 😁

tundra
8. dec 2025
@biba_18

@tundra ale písal si o lososovi na masle - a to nie je smažené, takže asi tak...

@biba_18 takze,ked dam maslo do panvice a dam tam lososa,tak je to co?Podla mna losos vysmazeny na masle.

tundra
8. dec 2025

Pomaly smazime na oleji do zlatista.

autor
8. dec 2025
@vikusjk

@anonym_autor na vysmazanie je fajn treska, alebo potom tie kocky. Mam rada znacku Mylord, ale teraz som kupila v tescu (bolo v akcii 😅 ) inu znacku, kde je uvedene, ze je to pre deti a je bez kosti. Robila som ju na masle v pekaci a maso je chutne, tak som nakupila aj na vysmazanie na vianky

@vikusjk a nemáš prosím, foto tej z Tesca? Vianky som už dávno nepočula 😄

biba_18
8. dec 2025

@tundra dobre. 99% ľudí si vysmážané jedlo predstaví inak, čo síce dobre vieš, ale kľudne si trvaj na svojom ... 😉

tundra
8. dec 2025
@biba_18

@tundra dobre. 99% ľudí si vysmážané jedlo predstaví inak, čo síce dobre vieš, ale kľudne si trvaj na svojom ... 😉

@biba_18 neviem,pouc ma.Vysmazane jedlo musi byt obalene v struhanke?

autor
8. dec 2025

Myslela som vysmažené klasicky v trojobale, ani mi nenapadlo že to niekto môže chápať inak, nedá sa mi to už v úvodnom príspevku upraviť 😁

anonym_080886
8. dec 2025

@anonym_autor my sme tiež vždy vysmazali ryby, minulý rok prvé Vianoce u svokrovcov, kapor pečený v rúre, pre mňa veľké sklamanie, bez chuti no…

tundra
8. dec 2025
@anonym_autor

Myslela som vysmažené klasicky v trojobale, ani mi nenapadlo že to niekto môže chápať inak, nedá sa mi to už v úvodnom príspevku upraviť 😁

@anonym_autor vyskusaj a uvidis.Uz viac,ako 10 rokov pripravujeme rybu, bez obalovania a prave do chrumkava vyprazeny losos na masle,ma u deti,najväcsi uspech.

katka533
8. dec 2025

Ja myslim, ze pangasius je najlepsi vyprazany. Ako bezne pecieme losos, pstruhy, ale ak vyprazat , tak pangas

mirage
8. dec 2025
@katka533

Ja myslim, ze pangasius je najlepsi vyprazany. Ako bezne pecieme losos, pstruhy, ale ak vyprazat , tak pangas

@katka533 pangas je uplne nechutna nezdrava ryba

bibina32
8. dec 2025

@anonym_autor Sumček africký v Lidli som ho minulý rok kúpila, bol bez kostí.

anonym_36297f
8. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_36297f a ktoré konkrétne, prosím? Vysmážate, či pečiete?

@anonym_autor vysmazame,ja neviem znacku,maju samizda len 1,a stali okolo 4,50 balik.

janai1
8. dec 2025
@tundra

@anonym_autor vyskusaj a uvidis.Uz viac,ako 10 rokov pripravujeme rybu, bez obalovania a prave do chrumkava vyprazeny losos na masle,ma u deti,najväcsi uspech.

@tundra to vám tá prepálenina ozaj chutí? Vypraza sa pri 150-190°C a maslo sa už pri 150°C prepaľuje...

tundra
8. dec 2025
@janai1

@tundra to vám tá prepálenina ozaj chutí? Vypraza sa pri 150-190°C a maslo sa už pri 150°C prepaľuje...

@janai1 dakujem za info.

tenerifka
8. dec 2025

Treska je na vyprazanie top, jemne biele maso bez kosti a pritom je to kvalitna morska ryba z lovu. My kupujeme lovenu na Islande....

sisska96
8. dec 2025

Ja som za amur alebo africký sumček

anonym_972cb5
8. dec 2025
@tenerifka

Treska je na vyprazanie top, jemne biele maso bez kosti a pritom je to kvalitna morska ryba z lovu. My kupujeme lovenu na Islande....

@tenerifka sorry ešte uveriš tomu že lovia na Islande ?

sticker
tundra
8. dec 2025
@anonym_972cb5

@tenerifka sorry ešte uveriš tomu že lovia na Islande ?

@anonym_972cb5 nechapem,comu sa smejes...

marca12
8. dec 2025

@anonym_autor file od nowaco

anonym_7cf99a
8. dec 2025
@weleda123

@brontofuz mne losos ani nechutí ako ryba 😅 som z rodiny rybárov, manžel je tiež rybár a nechápem ten povyk okolo lososa. Robím ho síce dcére, lebo nemá kosti, ale teda ani ja ani muž z neho nejdeme do kolien 🙈

@weleda123 som na tom rovnako, ako ty, tiež nechápem, čo je na lososovi také úžasné

anonym_a6c784
8. dec 2025

@anonym_autor
@anonym_autor ja vyprazam lososa a je to super

zuzana76
8. dec 2025

@anonym_autor kupujem tresku v metre, mali ju aj v lidli, biele kusky balene po 3-6 ks, uplne bez kosti, jemne biele masko, ale dost drahe, tych 6 ks stoji 24 eur

zuzana76
8. dec 2025
@tundra

@biba_18 neviem,pouc ma.Vysmazane jedlo musi byt obalene v struhanke?

@tundra ano, vysmažený je v strúhanke a smažený môže byť na oleji, ci masle (ghee, klasicke sa prepaluje)

tundra
8. dec 2025
@zuzana76

@tundra ano, vysmažený je v strúhanke a smažený môže byť na oleji, ci masle (ghee, klasicke sa prepaluje)

@zuzana76 nevedel som,ze je to rozdiel...

zuzana76
8. dec 2025
@tundra

@zuzana76 nevedel som,ze je to rozdiel...

@tundra pražiť 1. tepelne upravovať v rozpálenom tuku, al. nasucho • smažiť: pražiť, smažiť vajíčka; rybu praží, smaží iba na oleji; v rúre praží mandle • škvariť: škvarky sa škvaria na panvici • vyprážať • vysmážať (obalenú surovinu pripravovať pražením): vyprážať, vysmážať mäso, karfiol, syr

je to rozdiel