icon

Ako chutí vyprážaný syr a hranolky z teplovzdušnej fritézy?

Dnes o 10:16

Chuti vam ak to nie je v klasikom oleji? Nie je to velmi suche? Ake jedla v tom este robite?

slavomira236
Dnes o 10:19

@anonym_autor vyskusaj daj do klasickej rury teplovzdusnej. Je to prakticky to iste..

anonym_29fd51
Dnes o 10:24

mne to chutí , treba skúsiť

blondiee83
Dnes o 10:24

My robime hranolky, nugetky len v teplovzdusnej friteze. Predtym som robila v rure. Nikdy som hranolky nevyprazala v litri oleja. Co sa syru tyka - ten streknem olejom, lebo je potom biely ako stena 😀 Ale zvyknem ho robit na panvici, kam dam trochu oleja, povedzme lyzicu, tak aby sa mal na com opiect. Ale ja klasicky nevyprazam

lavender94
Dnes o 10:25

Postriekam trochou oleja a je to v pohode. My tak robime aj rezne aj vsetko miesto vyprážania. Jasné, je to suchšie ako keď sa to vysmáža v litri oleja, ale nechutí to zle. Keď vychytáš spravny cas a teplotu je to vyborné

autor
Dnes o 11:20

Som sama doma a pre seba samu sa mi ani nechce zapinat ruru velakrat a potom umyvat tolko riadov preto zvazujem

biba_18
Dnes o 11:35

ale teplovzdušná rúra a teplovzdušná fritéza je jedno a to isté, je jedno či sa ti chce zapínať veľkú rúru, proste to tam vyskúšaj a budeš vedieť ...

anonym_a96e02
Dnes o 11:46

No je to suché a strúhanka sa sype, treba postriekať olejom, zemiaky sú úzasné, chrumkavé, pečené, robím si skor kolieska ako hranolky.
Rezne mi to vysušilo a nebolo to dobré, syr dávam často na zemiaky spolu.

anonym_2240da
Dnes o 14:01

Mne to chutí veľmi, robím si to pravidelne, aj dnes bude na večeru.

anonym_9d4fb3
Dnes o 14:12
@anonym_a96e02

No je to suché a strúhanka sa sype, treba postriekať olejom, zemiaky sú úzasné, chrumkavé, pečené, robím si skor kolieska ako hranolky.
Rezne mi to vysušilo a nebolo to dobré, syr dávam často na zemiaky spolu.

@anonym_a96e02
Ked robis rezne treba trochu zmenit postup, treba ich dat obalene na 30 minut do ladnicky , postriekat olejom otocit v polke, vyskusaj ten rozdiel

https://www.youtube.com/watch?v=uT9F_PaSxJk
anonym_a96e02
Dnes o 14:20
@anonym_9d4fb3

@anonym_a96e02
Ked robis rezne treba trochu zmenit postup, treba ich dat obalene na 30 minut do ladnicky , postriekat olejom otocit v polke, vyskusaj ten rozdiel

@anonym_9d4fb3 ok, skúsim, dík👌

vikusjk
Dnes o 16:39

@anonym_autor my robime len take. A hranolky nejakym zazrakom su este lepsie, nez ked som ich na plechu robila vo velkej rure s ofukom (ventilatorom). Pouzivam olej v spreji, teda som si kupila taky rozprasovac na olej a hranolky si najprv v miske postriekam, premiesam, postriekam, tak viackrat proste nie len raz a tak peciem. Syr postriekam len trochu, aby struhanka nebola taka svetla. Fajne to je 😀

vikusjk
Dnes o 16:40

A teplovzdusku vyuzijes aj na pripravu inych jedal, ak varis len sebe. Ja mam napriklad take litrove jenske sklo a v nom robim male porcie ak nieco len dcere, alebo v mensich zapekacich miskach (ako na creme brule) napriklad k ranajkam vajko s pazitkou, alebo cokolvek. Aj muffiny ci iny kolac v tom upecies a nemusis zapinat velku ruru. Teplovzduska ma siroke vyuzitie

tiezjedna
Dnes o 16:45

@anonym_autor mne to nechutí... ani rezne tam robené. Hranolky, pečené zemiaky, zelenina ešte ujdú, ale tie obaľované jedlá vôbec. Čo mi ale chutí viac z nej, než z panvice, sú steaky a ryby👍

anonym_7a796f
Dnes o 17:49

v teplovzdusnej friteze urobis vsetko za polovicny cas oproti teplovzdusnej rure...ano, hranolky chutia, cvrknes tam trosku oleja - cca kavovu lyzicku...nemusis sa toho bat...a tep.fritezu netreba nahrievat, useris este aj tento cas...