Ako chutne a zdravo pripraviť tvaroh na raňajky?
Zdrava strava. Poradte nejake tipy, s cim jedavate tvaroh.
Pripadne celkovo, co zdrave jedavate?
@anonym_1b487a je to jeden z citatov americkeho spisovatela a filozofa Elberta Hubbarda.
https://citaty-slavnych.sk/autori/elbert-hubbard/
Nebudem viac reagovat, na tvoje komentare....
@tundra okej a ja teda nebudem klikat na ten tvoj link ... ked sa tu fakt spravas ako na strednej skole... najskor provokujes, potom ze nebudes reagovat... 🙄
Tvaroh, jogurt biely (ochutený bez banánu) banán dezert, alebo aj raňajky. (pripadne ovsené vločky semienka) Chlieb, pečivo-nátierka a zelenina. Domaci pribinacik vyslahat šľahačku, tvaroh a kyslú smotanu (jogurt biely), dochutit vanilka, cukor (med). Na toto používam roztieratelny tvaroh. Hrudkovity náplň palaciniek,k lievancom, štrúdľa, koláče. Robievam tvarohovu bábovku. Dajú sa ešte tvarohove guľky s ovocím a myslím ze roztieratelny tvaroh aj ako zapekana zelenina - karfiol, zemiaky, brokolica, cuketa. Rozlahat s vajciami a zaliať. Niekedy je fajn aj skyr alebo ricota (ta mi príde chuťou sladsia). A ja teda aj hrudkovity tvaroh, ked potrebujem mixnem ponornym mixérom, aby tam hrudky neboli.
tak ja som schopna jest tvaroh na kila aj samotny, ale momentalne si idem kombinaciu tvaroh, cakankovy sirup a ovocie... alebo hodit do misky s vajickom a sladidlom, upiect a mas z toho taky jednoduchy "cheesecake"
U nas je tvaroh zakladna potravina 😀 mesačne padne cca 50 vaničiek 😀
Ja si ho pripravujem na ranajky - zaklad je 125g tvarohu, 100g skyr, chia zaklad (chia semienka a orechove mlieko, pripravim v nedelu väčsiu misku a davkujem celý týždeň) a potom pridavam čo mi chutí:
- vanilkový protein, čakankovu kavu dam do misky cez noc a rano posypem kakaom- tiramisu
- polku popučeneho babanu, bananove flavdrops, vanilkový protein dam do misky, na vrch kolieska bananu a roztopena vysokopercetns cokolada - banany v čokolade
- na spodok podrvene sušienky, spominany základ+protein, na vrch dam rozvarene bobulové ovocie - cheesecake
- na spodok popučene jahody, spominany zaklad +protein+matcha a na vrch skyr s čakankovym sirupom
Možnosti je veľa, ja sa inšpirujem na instagrame alebo na FB 🤤 alebo improvizujem 😌
@nykkushka to ako u nás 😀😀
@anonym_autor ja si z tvarohu spravím koktejl, med, banan/granko/jahodovy džem (podla chuti), psillium a voda, rozmixujem a vypijem
S postrúhanými jablkami, škoricou, medom a hrozienkami. Skôr to jeme na večeru, ale dá sa aj na raňajky

U nas je tvaroh zakladna potravina 😀 mesačne padne cca 50 vaničiek 😀
Ja si ho pripravujem na ranajky - zaklad je 125g tvarohu, 100g skyr, chia zaklad (chia semienka a orechove mlieko, pripravim v nedelu väčsiu misku a davkujem celý týždeň) a potom pridavam čo mi chutí:
- vanilkový protein, čakankovu kavu dam do misky cez noc a rano posypem kakaom- tiramisu
- polku popučeneho babanu, bananove flavdrops, vanilkový protein dam do misky, na vrch kolieska bananu a roztopena vysokopercetns cokolada - banany v čokolade
- na spodok podrvene sušienky, spominany základ+protein, na vrch dam rozvarene bobulové ovocie - cheesecake
- na spodok popučene jahody, spominany zaklad +protein+matcha a na vrch skyr s čakankovym sirupom
Možnosti je veľa, ja sa inšpirujem na instagrame alebo na FB 🤤 alebo improvizujem 😌