Ako dlho varíte kuracie mäso?

10. jan 2024

Mäso som umyla nechala osušiť nakrájala na malé kocky potom na cibuľke podusila kým sa nezasiahlo a zaliala vodou a nechala dusiť.. koľko ho asi môžem nechat v tej vode ? Neni ho veľa

autor
10. jan 2024

Nezatiahlo*

dadka1997
10. jan 2024

Kuracie mäsko je veľmi rýchlo uvarené, ale nikdy som to na minúty nepočitala, pozriem a vidím.. ale tak do 15 minút je hotovo.

autor
10. jan 2024

@dadka1997 dobre super 15 min tam bolo.. lebo niekedy sa bojím či je dostatočne spravené ..

dadka1997
10. jan 2024

Ono zalezi od toho ako silno sa vari a v čom sa varí.. ale tak 15 minut urcite stačí, ono sa rychlo stiahne a ešte keď máš malé kusky.

guudy
10. jan 2024

Autorka, ved prerez jeden kusok a uvidis, ci je spravene….

autor
10. jan 2024

@guudy ano je.. aj som ochutnala..

autor
10. jan 2024

Takto môže byt áno? @guudy
Ja mám vždy strašne fóbie z masa ja ho ľúbim ale vždy sa bojím či je dostatočne prevarené aby som niečo nechytila ..

majamat
10. jan 2024

skusam maso vzdy a nikdy som nic nechytila.
preto aninetusim, kolko robim kur. maso, lebo vzdy po case skusim.

kissinka111
10. jan 2024

Ja dusim minimalne 30min ale obcas aj viac ja sa neponahlam. Radsej dlhsie ako kratsie ale aj tak skusam ale ta polhodka je fajn.

lelelienka
10. jan 2024

Ja robievam maso na styl sote asi okolo 20-30 min, pokrajane na kocky. Ked mam akukolvek pochybnost, necham radsej dlhsie. A este jedna rada, kedysi sa to robievalo, ale uz bolo dokazane, ze umyvat kuracie maso moze paradoxne sposobit viac skody - prave tym umytim roznesies pripadne bakterie na cely povrch masa aj prilahle povrchy.

babulkomale
10. jan 2024

@lelelienka proti slnku krasne vidno, ako vodne kvapky rozstrekuju bakterie dosiroka 👍

vienala
10. jan 2024

Ked ti mozem poradit, ja pravidelne kuracie masko prazim na oleji cca 15 min s korenim a potom, ked robim sote alebo na stave, samostatne si uprazim na oleji cibulku, zaprazim paprikou podla potreby a hentak oprazene masko cele ako je napanvici este cele dam do toho cibulkovo paprikoveho zakladu na sote, zalejem vodou (len jemne nad masko), az potom osolim a podusim 15 min spolu. Je to super, rychle a tym dlhym prazenim predidem gumovitosti kuracieho masa (nakolko pri rychlej priprave napr.za 15 min zvykne byt gumove)
Ale teda, nemusis sa bat, za 15 min by malo byt ok, ak teda 15 min vrelo.

fizbo
10. jan 2024

@vienala prosim ta aj to nejako potom zahustujes?

vienala
10. jan 2024

@fizbo ked robim kura na paprike, alebo na smotane, tak tam supnem trocha solamylu ( ale tak, aby ma manzel nevidel, on je na extra zdrave veci zatazeny 🙂 ). Ak robim kura na stave so zeleninou, tak nezahustujem, ale vtedy davam minimum vody, aby to nebolo nejako velmi riedke.

fizbo
10. jan 2024

@vienala aha, jasne, dik

michaellkaaa
11. jan 2024

Kým sa neuvarí.

nelka93
12. jan 2024

Kuracie mäso je minutka, keď robím sote tak cele to mam uvarené do 20 minut. Nemám rada keď je mäso vysušené, takže nie dlhšie. Kuracie "steaky" 5 minut z jednej 5 z druhej strany a sú akurat