Ako dlho vydrží v chladničke domáci parížsky šalát?
@motogirl699 Tam bude problém saláma. Takže max. 3 dni.
@janetinka27 jemnú salámu v crievku, domáci mrazeny hrach, domáce zavárané uhorky, majonézu, tatarsku, cibuľu, worchester. Všetko má dlhú trvanlivosť až teda na salámu, kde je napísané po otvorení spotrebovať do 48 hodín
Ak do niečoho dávam majonézu, tatarku, smotanu, tak max 2 dni to mám v chladničke. Ale ja ani nikdy nerobím jedlo na viac dní, málokedy robím jedlo na 2 dni, nieto na dlhšie.
@motogirl699 pozri, majoneza, tatarska....to sa nepokazi, je to plne chemie, iba ak by boli zo surovych vajec. Ak salamu treba spotrebovat do 48 hodin, tak k tomu mozes dat este plus 24 hodin, takze do 3 dni maximalne skonzumovat. Aj ked tu co som videla predavat taketo balene salaty so salamou, to ma spotrebu aj 2 tyzdne, mozno je v tej salame viac konzervantov
@motogirl699 mozes sa riadit aj podla vone, ale ak je tam surova cibula, tak dlho to nevydzi. a kvoli salame tiez by som to radsej dlho neskladovala, ak si robila vcera, tak este zajtra bude dobry, ale tie salamy podla mna tiez vydrzia dlhsie ako je napisane. minule robila kolegyna podobny salat a ostal v chladnicke v praci dlhsie a vydrzal, pekne vonal, ale uz ho radsej nikto nejedol.
Robila som ho dnes. Zajtra mali prísť rodiča ku nám a chcela som im ho nabaliť domov, ale nakoniec prídu až v nedeľu a tým pádom by ho jedli až v pondelok. Čiže to už je asi dlho. Tak nabalim tento mužovi do práce a spravím potom radšej čerstvý

ahoj a co si do neho dala? a dokedy mali trvanlivost jednotlive zlozky?