icon

Ako docieliť, aby koláč nebol "mokrý"?

avatar
janapeterjana
15. sep 2023

Ahojte, keď robím mrkvový alebo hokaido koláč, tak vo výsledku je vždy taký mokrý a niekedy neviem, či som ho vlastne upiekla dobre. Vždy po nastrúhaní mrkvy alebo tekvice sa z toho snažím vytlačiť čo najviac tej šťavy preč, ale nejako mi to nepomáha. Máte na to nejaký trik? Vďaka.

avatar
deti95060810
15. sep 2023

robím mrkvovú tortu, ale tento problém nie je nikdy...asi nemáš dobrý recept...
inak tortu môžeš spraviť aj na plech a je ako koláč...

avatar
marianarem
15. sep 2023

@janapeterjana Moze to byt taky recept, mne tiez niektore taketo kolace so struhanym ovocim a zeleninou vyjdu vlhke, ale v podstate to nemusi byt zavada, niekto ma rad prave tu stavnatost.