icon

Ako dosiahnuť chrumkavú krustu na škoricových hniezdach?

avatar
frida1990
1. feb 2025

Ahojte, dnes som v kaviarni jedla úžasné škoricové osie hniezda, ktoré na vrchu mali takú "škrupinku", takú chrumkavú krustu, ktorá mi prišla ako nejaké praliné alebo craquelin. Nenapadá vás, ako spraviť takúto chrumkavú jemnú krustu na vrch škoricových hniezd tak, aby to nebolo extrémne presladené, ale aby tam bol ten fajnový chrumkavý efekt? Bola to taká tenká tvrdá a zároveň jemná škrupinka. Máte nejaké tipy? Vopred ďakujem ☺️

avatar
mirage
1. feb 2025

@frida1990 je to "icing" alebo aj "frosting". vygugli.

avatar
frida1990
autor
1. feb 2025

@mirage skúšala som googliť, zatiaľ som našla iba v angličtine nejaký maslový krém s cukrom ale nie som si istá, či to je ono.

avatar
zanaz
1. feb 2025

@frida1990 Keď robím polevu z Philadelphie, cukru a masla, tak rozhodne nie je chrumkavá, čiže tá to nebude. Prípadne to mohol byť skaramelizovaný cukor s maslom z náplne - natretý po povrchu pred pečením.
Craquelin by možno stál za skúšku, rovnaký pomer masla, hladkej m. a cukru, to asi vieš.
Ak to skúsiš, tak daj vedieť, sama som zvedavá. 😃

avatar
frida1990
autor
2. feb 2025

@zanaz ďakujem pekne, poexperimentujem s tým a dám vedieť ☺️