Ako dosiahnuť chrumkavú krustu na škoricových hniezdach?
Ahojte, dnes som v kaviarni jedla úžasné škoricové osie hniezda, ktoré na vrchu mali takú "škrupinku", takú chrumkavú krustu, ktorá mi prišla ako nejaké praliné alebo craquelin. Nenapadá vás, ako spraviť takúto chrumkavú jemnú krustu na vrch škoricových hniezd tak, aby to nebolo extrémne presladené, ale aby tam bol ten fajnový chrumkavý efekt? Bola to taká tenká tvrdá a zároveň jemná škrupinka. Máte nejaké tipy? Vopred ďakujem ☺️
@frida1990 Keď robím polevu z Philadelphie, cukru a masla, tak rozhodne nie je chrumkavá, čiže tá to nebude. Prípadne to mohol byť skaramelizovaný cukor s maslom z náplne - natretý po povrchu pred pečením.
Craquelin by možno stál za skúšku, rovnaký pomer masla, hladkej m. a cukru, to asi vieš.
Ak to skúsiš, tak daj vedieť, sama som zvedavá. 😃

@frida1990 je to "icing" alebo aj "frosting". vygugli.