Ako má vyzerať jedálny lístok 6 mesačného dieťaťa?
iwiny85 Ahojte maminy, zaujímalo by ma koľko krát za deň ma papať 6 mesačné dieťatko? Koľko krát mlieko a koľko príkrm. Môj syn ma pol roka, papáme príkrmy od polovice 5 mesiaca. Náš jedálniček je nasledovný: ráno vypije mliečko 210ml, potom za 3 hodiny papa presnidávku, potom zeleninový, alebo mäsový príkrm, potom o tri hodiny znova mliečko a večer spapá kašu. Medzi tým pije čajík. Váži 9kg, lekárka mi povedala, že je príliš veľký, že mu mám dať menej papať, že ho prekrmujem... zaujíma ma váš názor, ďakujem.
my máme úplne rovnaký jedálniček 🙂 máme pol roka a vážime 8 kg 🙂
moj bude mať teraz 6 mesiacov, váži 10 kg, väčšinou počúvam, že to je veľmi tučný, ale podla mna nie, je zdravý a to je hlavné. papme rano o 7dmej 180ml Bebu, potom o 11tej mixovane jablko + banan+ broskynu ale to max 150ml, O cca 15tej mlieko alebo niekedy mliecnu kašu, o 19tej Bebu, aj o 23tej Bebu a potom spinká celu noc. o 11tej kazdy druhy den striedam zeleninove jedlo napr. mrkva varena + zemiak + brokolica. Napriklad mne malý vyzivy nechce vobec jest a ani tie HAMI kadeco, cize nekupujem nic len cerstvu zeleninu a ovocie a mixujem.
Piškoty by mohol odkedy? 🙂
@novamamima už je to lepšie s tým papaním?
@vanesa11 No ani veľmi nie, sú dni keď aspoň niečo spapá a potom dni keď vôbec nič. Potom má dni keď papá niečo, najprv to bola zemiakovo mrkvová kašička potom akoby sa mu prejedla a nič. Potom to bola jablková výživa, teraz už ani to, potom to boli tie rýžové kašičky tie mu na večer chutili a zasa už sa preorientoval na jogurty a teraz je to užasi týždeňčo ich hltal už len pohľadom dnes práve zjedol jogurt už len sotva do polovice, tak neviem verím len že sa to zvrtne. Idú mu ale zúbky tak neviem či to nesúvisí aj s tým.
@novamamima ako sa to napokon vyriesilo?
@katarinatibi No teraz má troška lepšie obdobie, papá takmer všetko čo mu dám akurát toho nezje veľa niekedy viac inokedy menej. Po každom jedle mu núkam ešte mliečko. Lekár mi vraví aby som už nekojila po príkrmoch a že on si zvykne ale nemá veľa "rezerv" má 8 mes. 80cm a necelé 9kg. Tak len dúfam že ozaj časom sa to zlepší, stále varím čerstvé jedlá hľadám nove recpty aby som našla jeho "chúťky" 🙂 skúšala som aj kúpiť príkrmy ale tie mu vôbec nechutili a hneď to vypľul a striasalo ho 🙂 Radili mi tu už aj namáčať jedlo do niečoho sladkého sirupu ale on nechce ani domáci džem na chlebík, troška spapá čistý s másielkom. No čo už mi zostáva iba trpezlivosť,a možno sa to zvráti.
@novamamima tak zelam vela stastia a trpezlivosti 🙂 my mame podobny problem ale moja ma len 6 m
@katarinatibi Pravdu povediac už si toľko starostí nerobím, hlavne že malý priberá aj keď nie veľa ale priberá, vraví sa že dieťa má mať do roka 10kg no a teraz už má 9kg tak verím že sa zmestíme. 🙂 On náš malý je dlháň už keď sa narodil mal 58cm, no a naposledy vyrástol +6cm čo je za 8týždňov dosť veľa. Snažím sa mu variť stále čerstvé jedlá, on z toho spapá niekedy viac inokedy menej no a stále dokojím aby bolo bruško plné. 🙂 Držím palce aby maličká začala tiež papkať. 🙂
@iwiny85 ahoj ja mam 6 mesacnu princeznu ktora ma tiez takmer 9kg. Aj mne doktorka vravi ze jej mam odmedzit stravu a radsej viac vody pomedzi to. Ale ona ma rada mliecko a vlastne vsetko😉 Teraz sme zacali papat aj ine veci tak mliecko uz po menej za 24 hodin vypije tych cca 550ml a davaj jej zemiacik, zeleninku, vyzivku ale len raz denne okoli obedu. Vecer pred spanim jej urobim 210ml mliecka kedze na noc a rano okolo 6 znovu ale 150ml.
Ahojte mamičky 🙂 naš mali ma 6 mesiacov a tyžden a 10 kg naša doktorka nas riadne zglbala a nahukala na nás že je tučny a že ho prekrmujeme a dost nas vystrašila ☹ ....mal pekny režim ale ako sme mu znižily davku tak je nepokojny plačka je podla vas vela 150 ml mlieka Beba 4,5 krat za den plus ovocie a zelenina a to nam prespi celu noc pravydelne 9 až 10 hodín
Ahojte maminky ja tiez potrebujem trosku poradit, malinky mi má pol roka zajtra 6 mesiacov a od 5 mesiaca davame uz aj tuhe príkrmy, na raňajky výživku, na obed zeleninkovú kašičku aj s ryžou a na večeru mliečnu kašičku..a ešte kojím, ráno sa naje mliečka hneď keď sa zobudí, potom po dvoch hodkách dáme tu výživku a potom mi zaspí, keď sa zobudí trošku si cucne potom až do dvanastej nič a potom sa napapá kašičky, zas mi za niaku hodinku zaspí a keď sa zobudí si da mliečka a tak isto aj večer, sám od seba si mliečko z prska nechce dať, len sa smejka že mama čo to robíš, keď mu prsko ponúknem...a v noci sa kojíme aj 6 krát a dosť..🙂priberá pekne..všetko má v norme, myslíte, že je to ok?a ja prsníky tiež nemam naliate, takže on si vytiahne dostatočne množstvo...🙂čo vy nato?
@alzbetka89 Je to v pohode 🙂 Drobec papá pekne ako čítam, kojíš ho, takže vlastne nemáš žiaden problém 🙂 Tak nech pekne rastie 🙂
@miku1 dakujem pekne, uz mu podavam aj vodicku a cajik len to mi vobec nechce..flaska neni jeho kamarat tak davam cez lyžičku a cez cucajkový hrnček..🙂
@katmaaaj Na doktorku sa vykašli. Všetky deti, pokiaľ ešte nechodia sú fajné tučnučké. Môjho krstného syna sme volali sumo, aký fajný bol...A akonáhle začal behať, a rásť, tak sa to všetko stratilo a vyzerá ako každé iné dieťa. Moja malá ma 3 a pol mesiaca a váži 6330 g. A pritom vôbec nie je "tučko". Takže ho kŕm tak, aby bol opäť šťastným a spokojným bábom 🙂
@alzbetka89 Ani moja staršia nechcela fľašu. Pila len cez lyžičku, fľašu vzala na milosť niekedy po roku aj čosi. Pokiaľ ho kojíš, tak to mu možno ako pitie väčšinou stačí, tak preto nechce fľašu. A keď má pitia málo, tak to doženieš tou lyžičkou a basta .... Je to preňho zrejme zaujímavejšie ako fľaša 🙂
Ahojte chcela by som sa popítať moj malí už ma pol roka a ešte sa kojíme mala by som ho už pomaly prikrmovať a ešte čím mám začať na začiatok prosím o radu aj dake receptíky by ste mi mohli napísať dakujem všetkým čo mi napíšu.
Ahojte, chcela by som radu od vás. Moja dcérka bude mať o týždeň 7 mesiacov a mám problém- nechce mi papať vôbec zeleninku. Zo začiatku(začali sme prikrmovať po ukončenom 4.mesiaci, lebo som ju nekojila) mi spapala všetko-mrkvu, zamiak, karfiol, brokolicu, potom som jej začala dávať na desiatu aj ovocie čo jej chutí doteraz no odvtedy zeleninu moc nemusí a posledné dni do nej nedostanem ani lyžičku, tak jej len dávam ocuckávať surovp uhorku s chlebíkom, rajčinku. viete mi poradiť čo skúsiť na ten obed jej dat? ďakujem
Ahojte prosim vas chcem vam napisat jedalnicek nasej malinkej teraz 19 bude mat 6 mesiacikov...ale strasne nam pomaly pribera na poslednej poradni pred mesiacom mala 5650 kg...a jej ejdalnicek je takyto ranoo stvrtej spapa 100 ml mliecka potom o deviatej 100 ml mliecka na obed jej dan zeleninku alebo masko zo zeleninkou to mi vie spapat 100 až 120 ml...nikedy jej dam este aj 60 ml mliecka...potom jej davam ovocie to vie spapt 100...a potom mliecko tak 120 ml a na vecere kasu 100 ml...a este o jedenastej jej davame mliecko 100 ml...viete ona to mliecko pije iba v spanku od narodenia mliecko neznasa...tak trosku s mlieckom bojujeme...len sa bojim co s tou vahou myslim si ze dost spapa...dakujem za kazdu odpoved...chcem vediet ci ten jedalnicek je oki na sest mesacne babetko..a ci tych prikrmov spapa dost....
Ahojte maminy, tiež sa pripájam k téme my máme tiež doma takého hladoška, ma 5 a pol mesiaca a vyše 9 kíl, dr sa len smeje že ked chce sedkať mu troška zavadzia bruško ale inak vôbec nenadáva, je toho názoru že dieťa ked je hladne treba mu dať papať.Ale chcela by som sa spýtať ked máte takých buchtošikov nezdá sa vam pri večšej námahe, ako je napr.ked je na brušku alebo sa šantí že je hned taký udýchaný, neviem či je to normálne aj kôli tej váhe alebo to môže byť kôli niečomu inému.Ak máte niekto rady prosím sem s nimi,
Ahojte maminky, ja sa tiež posledne zamýšľam nad nadváhou môjho synčeka. O pár dní bude mať 7 mesiacov a váži cca 9,5 kg. Je to poriadny hladoško. Jeho jedálniček je nasledovný: ráno cca 6:00 250 ml mlieka, o 9:00 opäť 250 ml mliečka a o 12:00 zeleninový príkrm. (zemiak + mrkva, zemiak + špenát, zemiak + štiav, zemiak + hrášok... , skúšala som aj kuracie mäso, ale to zatiaľ nechce) o 15:00 jablkové pyré ( cca 2 - 2,5 deci domáca výroba) s cca štyrmi piškotikmi, alebo roztlačený banán. a za tým o takú hodinku si dá ešte za fľašu mliečka a o 19:00 mu varím krupicu v mlieku (jednu čajovú lyžičku krupice a 250 ml mlieka. Spí celú noc až do 6:00. Všetky suroviny používam domáce, keďže žijeme na dedine a máme farmu. Aj mliečko pije kozie, pretože som nedojčila. Vôbec nesolím a neprisladzujem. Okrem toho často pije, ale len čistú vodu. Tiež som ho skúšala trošku obmedzovať, ale on len keď vidí niekoho jesť, už sa až trasie za tým jedlom. Keď som mu dala menej bol nekľudný. Ináč je to veľmi kľudné dieťa aj cez deň si dosť veľa pospí, Niekedy aj 4 hodiny. To všetko by bolo OK, ale má fakt dosť riadne faldíky a veľa sa potí. Tvoria sa mu aj zapareninky nielen na ritke, ale aj pod pazuchami, na krku (má dve brady) a pod kolenami. Moje staršie dve deti (momentálne už násťroční) boli tiež takýto papajkovia, ale teraz sú skôr chudí aj keď stále dobre jedia. (aj trošku športujú). Potešili ma Vaše príspevky, že nie sme sami baculkovia, ale robím si starosti, predsa v dnešnej dobe je tá náchylnosť k obezite väčšia a veľa robí aj genetika o ktorej nič neviem (detičky sme si adoptovali). Lekárka ho volá macko a len sa smeje, zatiaľ nás nesfúkla, ale to že má nadváhu podotýka. Čo mám robiť podľa Vás, obmedzovať ho, alebo mu dať dochuti? (Tie porcie, ktoré som uviedla by v pohode aj prekročil, keby som mu dala viac) 🤐
@verronicka ja mam 6 mesacneho chlapceka na poradni 5 mesacnej sme mali 68cm a 8100g a presne tak isto ako aj v y papame....sme na UM skoro od narodenia a vypije rano okolo pol 8 tak 120ml Nutrilonu HA potom okolo pol 10 zase zaspi a znova o pol 12 papa ale to mu uz davam polievocku/ zeleninku s maskom/ al. len zeleninku a potom zase o pol 2 papa mliecko 120 ml , o pol 5 a potom sa vecer okupkame dame naporiadok a na noc mu dam 150ml mliecka a spi do 11 prip. niekedy aj do pol 1 a pak zase 120 ml mliecka apotom tak o 3 sa zobudi a znova mliecko...nevie prespat celu noc a doktorka nam neodporucala davat kase ze z toho deti len priberaju velmi a ze je dosst velky a nepotrebuje zbytocne priberat na vahe...ale ako tak citam tak uz zacneme normalne davat desiaty a olovranty aj a mliecko obmedzovat ....doktorka nam aj vravela ze tieto UM co su uz pre starsie deticky nemaju tolko zivin a preto je potrebne davat cerstvu stravu
Dobry den ja by som sa tiez chcela s vami poradit v utorok sme mali pol roka mame skoro 8 kil a zatial len papame iba moje mliecko cajik a jednu ovocnu vyzivu denne.Mala by som uz davat aj nieco ine?a co takeho?dakujem moc za vsetky rady🙂
Ahojte ja by som chcela poprosiť o raduˇ. Mám doma 6 mesačného chlapčeka a začali sme s príkrmami už od 5.5 mesiaca. Celkom mu chutí, zatial papáme len na obed kašičky a ostatné má moje mliečko. Ako ste to riešili teda tie čo ste dojčili, keď ste začali s príkrmami. Mne sa stále nalievajú prsia, a ak si ich napr. 1 den neodsávam tak sa mi nalievajú. Myslela som že sa to samé" upraví,.lebo malí si všetko mliečko nikdy nevytiahne. Cez noc papá 2x a keď niekedy mu stačí len raz tak ja už mám problém a ráno naliate a bolavé prsia. Aj by som mu napríklad chcela dať na večer kašu, ale to by som si asi vždy keď vynechám dávku mliečka musela odstrekovať??? Dosť ma to odstrekovanie otravuje. Vám sa tvorba mliečka upravila sama??

Tak to my máme doma úplný opak ☹ , maličký je stále dojčený a s príkmami sme začali už koncom 4.mesiaca ale neúspešne. Prvý krát spapal celú dávku 150ml zemiakovo-mrkvovej kaše ale potom to začalo ísť dole vodou. Už nič nespapá, keď som mu začala dávať ovocie tak prvý krát zjedol celú dávku jablkovej výživy s piškotou, a teraz nič. Som už z toho úplne zúfalá pretože teraz ho už začína napínať keď mu niečo lyžičkou dám ☹ Dnes sme skúšali mäsko a zasa nič. Neviem či len potrebuje čas, hnevá ma to lebo ani nezdvojnásobil svoju váhu má už 6 mesiacov a 7740 g, mal síce pred týždňom nejakú virózu a teplotoval skoro celý týždeň, vtedy som mu príkrmy nedávala len som ho dojčila. Máte niekto nejakú radu?