Ako nahradiť cukor medom pri pečení?
Ahojte aky je pomer prevodu cukru na med? Ked xhcem nahradit 109g cukru, kolo lyzic( mozno lyziciek medu) to je? Vdaka
nie je to skoda pridavat med takto do pecenia? strati vsetky ucinky.
@sandokanka36 presne, toto je také plytvanie
Ja len dúfam ,že ten med nejdeš tepelne upravovať
@minenkak idem..viem, ze strati to dobre, qle ja nemam rada cukor, smrdi mi, tak pouzivam med a je to tak v xy receptoch, ci uz na kolace alebo inak tepelne upravene pokrmy..mam jeden recept ake je s cukrom, chcem tam.dat med ( ako aj inokedy) ..nakoniec aj tie prapovodne medovnicky z medu sa pecu
@minenkak nuz, kazdy niecim plytva....
podľa mňa sú všetky zákusky a koláče presladené a upečú sa aj s menším množstvom cukru.Ja by som si nerobila žiadny problém s prerátavaním medu na cukor.či tam dáš 100g cukru alebo 109g cukru alebo 100g medu je úplne jedno.
@sandokanka36 presne. Hlavne cukor sa v koláči správa úplne inak, než med. Hlavne keď sa dáva do cesta.

v 109g cukru je 109g sacharidov.
v 100g medu je sacharidov okolo 82, cize minimalne o 1/4 dat viac,a by sa pokryli sacharidy. ak teda chces plnu davku sacharidov nahradit.
na gramy mi to vychadza okolo 135g medu.
kolko to je lyzic, to neviem,a le asi dost vela. skor by som to skusila s vahou. na lyzicu nemusis nabrat zakazdym rovnako g, tiez kazdy z nas moze mat ine lyzice a nie kazda ma rovnaky objem.