icon

Ako nahradiť cukor medom pri pečení?

24. okt 2024

Ahojte aky je pomer prevodu cukru na med? Ked xhcem nahradit 109g cukru, kolo lyzic( mozno lyziciek medu) to je? Vdaka

majamat
24. okt 2024

v 109g cukru je 109g sacharidov.
v 100g medu je sacharidov okolo 82, cize minimalne o 1/4 dat viac,a by sa pokryli sacharidy. ak teda chces plnu davku sacharidov nahradit.
na gramy mi to vychadza okolo 135g medu.

kolko to je lyzic, to neviem,a le asi dost vela. skor by som to skusila s vahou. na lyzicu nemusis nabrat zakazdym rovnako g, tiez kazdy z nas moze mat ine lyzice a nie kazda ma rovnaky objem.

sandokanka36
24. okt 2024

nie je to skoda pridavat med takto do pecenia? strati vsetky ucinky.

vkatush
24. okt 2024

Podľa chatgpt 109 g cukru je 136 g medu (nedávaj lyžice, daj to váhou).

@majamat nenapadá mi teraz slovenský preklad, ktorý by to vystihol, ale impressive! 😁 Ja by som toto z hlavy nedala ani omylom.

minenkak
24. okt 2024

@sandokanka36 presne, toto je také plytvanie

minenkak
24. okt 2024

Ja len dúfam ,že ten med nejdeš tepelne upravovať

autor
24. okt 2024

@minenkak idem..viem, ze strati to dobre, qle ja nemam rada cukor, smrdi mi, tak pouzivam med a je to tak v xy receptoch, ci uz na kolace alebo inak tepelne upravene pokrmy..mam jeden recept ake je s cukrom, chcem tam.dat med ( ako aj inokedy) ..nakoniec aj tie prapovodne medovnicky z medu sa pecu

@minenkak nuz, kazdy niecim plytva....

7miriam77
Autor odpoveď zmazal
rozculena
24. okt 2024

podľa mňa sú všetky zákusky a koláče presladené a upečú sa aj s menším množstvom cukru.Ja by som si nerobila žiadny problém s prerátavaním medu na cukor.či tam dáš 100g cukru alebo 109g cukru alebo 100g medu je úplne jedno.

mameha7
24. okt 2024

@sandokanka36 presne. Hlavne cukor sa v koláči správa úplne inak, než med. Hlavne keď sa dáva do cesta.