icon

Ako poskladať tortu bez poškodenia?

26. máj 2024

Ahojte, upiekla som 2 korpusy, mám ich naplnené, ozdobené a teraz neviem ako ich dať na seba bez toho aby som niečo nezničila. Akým spôsobom to urobiť? Vďaka 🙂

pukina
26. máj 2024

to si mala urobit ako prve, az potom dokoncit a ozdobit. spodok vystuzit.

matullienka
26. máj 2024

A to prečo si najskôr zdobila? Veď korpus navlhcim dám krém, druhý korpus , znova krém obtriem a dám riadne stuhnúť a až potom zdobim aj keď robím poschodový. Maximálne obtriem každé poschodie zvlášť dám riadne stuhnúť uložím na seba, opravím čo treba a až potom zdobím

diewcatqoo
26. máj 2024

To som este nikdy nevidela takyto postup, ze najprv naplnit a ozdobit a potom skladat 😳

tundra
26. máj 2024

Skus dva dlhe noze podlozit a opatrne polozit korpusy na seba.Ak nieco trochu pokazis,lachko opravis.Aj tak sa to zje😁Drzim palce😉

osky
26. máj 2024

Prepac,to kde si videla takyto postup?
Tak ako pise
@tundra alebo podlozit pod to tenky karton,lopar...len neviem ci sa ti to aj neprilepi...
No zvlastne teda.
Ved uz klasicky to poskladat bez toho,aby sa jemne korpusy nepolamali,byva obtiazne.
Nieto este naplnene...
Osobne by som to asi nechala ako dve nizke torty...

h2
26. máj 2024

Keď si to už takto urobila, tak už to nechaj tak, budeš mať namiesto jednej poschodovej torty dve obyčajné. Lepšie, ako žiadna, keď sa to nepodarí. Prípadne skús dať fotku, ako to vyzerá, možno budeme vedieť poradiť lepšie.

jaskolka
26. máj 2024

Teraz to už to ťažko spojís. Možno veľmi opatrne podložiť ten, ktorý má byť vrchný a preložiť,ale ci nepoškodís výzdobu, ťažko povedať.
A prečo si zdobila oba korpusy, keď si ich chcela spojiť? Veď v tom prípade jeden(spodný) si mala nechať neozdobeny,ci?

autor
26. máj 2024

ja výzdobu ani nepoškodím ale krém do hladka, ktorým je torta obtretá.. ak by so naskladala obe poschodia ešte pred obtretím ťažko by som ich oba do hladka obtrela,, aspoň mne to nejde keďže stále zasahujem do spodného keď uhladzujem vrchný