Ako preniesť tortu na okrasný podnos?
Ahojte, idem robiť tortu a neviem si nejako predstaviť že ako ju prenesieme na taky ten okrasný podnos pod tortu, na čom(na akom materiáli) je najlepšie tu tortu pripravovať a ako ju potom premiestnim na ten podnos? Už som tortu robila a si 4x no vždy bolo všetko okolo špinavé tak to nechcem robiť priamo na tom podnose lebo viem ako to dopadne😄 podľa všetkého tortu budem zvonku obliekať čokoládou. Ďakujem za rady
Musíš ju obliat tak, aby si mala stekance len po torte a nie na podložke, pripadne na podložke len minimum (nechávajú to aj cukrárky). A podložku poutierať mokrou papierovou utierkou dočista. Ja si ju čistim priebežne, lebo keď ta plnka zaschne, kde ťažšie dolu.
Inak este som videla aj take,ze pod tortu dat pasiky papiera na pecenie a ten potom vyberies a podlozka ostane cista
Davam na podložku papier na pečenie, v strede pod tortou ho prestrihnem a potom ho jednoducho vytiahnem.
U nás pečie torty dcéra, prekladá pomocou plastovej dosky na krájanie, ktorú podsunie pod tortu.
Na ozdobnom podnose už len dozdobí
Presne z tohto dovodu som si vymyslela toto:
Vystrihnem si z hocakej krabice alebo kartona presny tvar tortarne/okruhlu srdce,podkovu..../
Dam si to na cukrarsku mrezku a na tom kartone to plnim/mam to este na tociacom kruhu/
Ked je torta cela naplnena,ide do chladnicky na noc/alebo aj den,noc../-na mrezke!
Musi riadne stuhnut!
Potom ju oblievat cokoladou-,mrezku s tortou mam na velkom plechu v ktorom je papier na pecenie,cize zvysna cokolada steka na ne ten papier,do plechu.
Ked cokolada trochu zatuhne,znova ide na mrezke do chöadnicky.nechat poriadne stuhnut.
No a potom si uz len pomocou noza uvolnim tortu s kartonom od mrezky,jemne nadvihne,aby som pod to mohla vlozit ruku a tak to opatrne aj s tym kartonom pod nou prenesiem na podnos.
Pripadne cmuhy ocistim a zdobim uz priamo na podnose.
Takto robim aj tortu kt.chcem osypat orechmi ci kokoskou..
Alebo aj tortu ktoru potahujem marcipanom/fondanom...
Ak tortu neplanujem obliat cokoladou,plnim priamo na podnose a priebezne pripadne znecistenia utieram vlhkou handrickou.
Potom ju len osprickujem..
Ja si nastriham širšie pásy celofánu a dám kusok pod tortu, ale aby trcali von a chranili podnos. Tortu potom rovno skladám a zdobím na ozdobnom podnose, ktorý je chránený celofánom. Ked je všetko hotové, ozdobené a dobre zatuhnuté, celofán len povyťahujem von a všetko je čisté. Prip. ak potrebujem spodok ozdobiť, vytiahnem celofán a ešte spodok dozdobím.

Ja robim priamo na podnose a potom to zotriem kuch.utierkou.obcas robim aj na tom tociacom kruhu,mam taku sirsiu spachtlu a prenasam nou,len je to za mna horsie