Ako presne odmerať cukor v recepte na snehové stromčeky?
Ahojte, prosim vas hľadám na guugli recept na toto snehové pečivo, na jednej web stránke je ale ten recept nejak divne napisany:
Suroviny
4 bielka
1 1/3 práškového cukru
štipka soli
štipka kyseliny citrónovej
zelená potravinárska farba
A nechápem ten cukor, ze 1 1/3 cukru.. Neviete koľko g to je? Alebo nemáte náhodou tento recept niekde poznačený, ale aj v nejakej normálnej forme? Ďakujem

recept neviem ale za mna by kokos v trube prihorel a zhnedol na koncekoch
A práve mi napadlo, myslíte že by sa do toho snehu dal pridať aj kokos? Tak ako sa pečú klasické kokosky, a mozno by to aj urobilo taky reliéf/ihličie na tých stromčekoch... 🙂
@anonym_autor odvážiť bielky. A podla toho 1,3× váha bude cukor.
@anonym_autor snehové sa v rúre dlho susi. A kokos nebude tak držať tvar + mozno by prihorel. Tieto stromčeky som pozerala. Peciem snehové v trocha inom pomere. Na 100g bielok 150 g cukru a 17g kukuričného škrobu. Trocha citrónelky, len štipku. Dlho šľahám, aj 7 min na 1 bielko, dotuha a susim na 100-120 stupňov. A cukor krystal/ krupica. Nie práškový.
Tiez by som tipla,ze to bude vaha bielok x 1,3 a kokos mozes skusit. Peciem kokosky a su biele
Dobre to si viem predstaviť ze ten kokos by tam asi kúsok obhorel, no ale co potom kokosky? Tam kokos nezhorí..
Dobre to si viem predstaviť ze ten kokos by tam asi kúsok obhorel, no ale co potom kokosky? Tam kokos nezhorí..
@anonym_autor lebo by si ich nemala piect ale skor len susit. Cize nie velka teplota.

A práve mi napadlo, myslíte že by sa do toho snehu dal pridať aj kokos? Tak ako sa pečú klasické kokosky, a mozno by to aj urobilo taky reliéf/ihličie na tých stromčekoch... 🙂