icon

Ako presne odmerať cukor v recepte na snehové stromčeky?

7. nov 2025

Ahojte, prosim vas hľadám na guugli recept na toto snehové pečivo, na jednej web stránke je ale ten recept nejak divne napisany:

Suroviny
4 bielka
1 1/3 práškového cukru
štipka soli
štipka kyseliny citrónovej
zelená potravinárska farba

A nechápem ten cukor, ze 1 1/3 cukru.. Neviete koľko g to je? Alebo nemáte náhodou tento recept niekde poznačený, ale aj v nejakej normálnej forme? Ďakujem

Ako presne odmerať cukor v recepte na snehové stromčeky?
autor
7. nov 2025

A práve mi napadlo, myslíte že by sa do toho snehu dal pridať aj kokos? Tak ako sa pečú klasické kokosky, a mozno by to aj urobilo taky reliéf/ihličie na tých stromčekoch... 🙂

kacena4
7. nov 2025

recept neviem ale za mna by kokos v trube prihorel a zhnedol na koncekoch

ukulela
7. nov 2025
@anonym_autor

A práve mi napadlo, myslíte že by sa do toho snehu dal pridať aj kokos? Tak ako sa pečú klasické kokosky, a mozno by to aj urobilo taky reliéf/ihličie na tých stromčekoch... 🙂

@anonym_autor odvážiť bielky. A podla toho 1,3× váha bude cukor.

ukulela
7. nov 2025

@anonym_autor snehové sa v rúre dlho susi. A kokos nebude tak držať tvar + mozno by prihorel. Tieto stromčeky som pozerala. Peciem snehové v trocha inom pomere. Na 100g bielok 150 g cukru a 17g kukuričného škrobu. Trocha citrónelky, len štipku. Dlho šľahám, aj 7 min na 1 bielko, dotuha a susim na 100-120 stupňov. A cukor krystal/ krupica. Nie práškový.

petulda333
7. nov 2025

Tiez by som tipla,ze to bude vaha bielok x 1,3 a kokos mozes skusit. Peciem kokosky a su biele

autor
7. nov 2025

Dobre to si viem predstaviť ze ten kokos by tam asi kúsok obhorel, no ale co potom kokosky? Tam kokos nezhorí..

gypsomilka
8. nov 2025
@anonym_autor

Dobre to si viem predstaviť ze ten kokos by tam asi kúsok obhorel, no ale co potom kokosky? Tam kokos nezhorí..

@anonym_autor lebo by si ich nemala piect ale skor len susit. Cize nie velka teplota.