icon

Ako pripraviť chrumkavé domáce hranolky v rúre?

13. mar 2025

Aby neboli ako blato. Poradíte?

avatar
lucia13022023
13. mar 2025

Nakrájať, dat do ľadovej vody, chvíľu nechať, potom poriadne ususit, pridáš k nim skrob, dáš na plech, postriekas olejom, par kvapiek a máš super chrumkavé Hranolky.

avatar
ina2405
13. mar 2025

Ak máš čas toto je super spôsob: Obvar 2 minúty, daj na plech s trochou bravč.masti a peč 5 minút. Vyber a nechaj vychladnúť. Následne peč do chrumkava.

autor
13. mar 2025

@lucia13022023 ako pridať ten škrob, aby bol všade? Rozmiešať s olejom?

avatar
simsalabim
13. mar 2025

V teplovzdusnej friterze su vzdy chrumkave, na rozdiel od rury.

avatar
lucia13022023
13. mar 2025

No ja ich dám do misky, osolím a vtedy sam škrob. Potom vysypem na plech a postriekam olejom

avatar
oli18
13. mar 2025

V Bez servitky som videla, ze posypali hrubou mukou. Vyskusala som a funguje to, su chrumkave.

avatar
ekira1
14. mar 2025

@simsalabim záleží, akú máš rúru. Ja som nemala žiaden rozdiel medzi pečením v teplovzdušnej, alebo v rúre.

avatar
simsalabim
14. mar 2025

@ekira1 je to zrejme mozne, neviem. Ja mam Tefal Easy Fry and Gril a odtial su tip top.

avatar
ekira1
14. mar 2025

@simsalabim ja si značku nepamätám, mala som ju cca 2 roky dozadu, dala som ju preč. Ak máš novú, môže byť lepšia technológia. Ale rúra mi pečie super, mám tam dosť programov, teplovzdušná bola pre mňa zbytočnosť.

autor
14. mar 2025

@lucia13022023 tvoj spôsob sa mi zdal naj, tak som vyskúšala a nepodarilo sa. Boli ako blato. Ako pečieš? Rýchlo prudko na teplovzduch vysoký stupeň? Na ktorej poličke v rúre?

avatar
simsalabim
14. mar 2025

@ekira1 a u nas je to po kanvici druhy najvyuzivanejsi spotrebic... ale mozno sa deli o druhe miesto s kavovarom 🙂

avatar
lucia13022023
14. mar 2025

180 stupňov, ku koncu aj 220 možno a pečiem normálne kým nezmäknu a na koniec dám ventilátor. No ja ich mam vždy chrumkavé, možno si ich dlho nenamacala vo vode. Voda bola studená, či ľadová? Bol tam ľad? Treba ich šokom schladiť, riadne osusit atď..

avatar
natalka13
14. mar 2025

@ekira1 urcite mas aj v rure teplovzduch, je to to iste ako ta rura ktoru volaju neviem z akeho dovodu fritezou.

avatar
ekira1
14. mar 2025

@natalka13 áno, mám. Hej, to bude tým. A zemiaky, napadol ma I varný typ, nie každý je vhodný na pečenie, vyprážanie..