Ako pripraviť chrumkavé domáce hranolky v rúre?
Aby neboli ako blato. Poradíte?
Ak máš čas toto je super spôsob: Obvar 2 minúty, daj na plech s trochou bravč.masti a peč 5 minút. Vyber a nechaj vychladnúť. Následne peč do chrumkava.
@lucia13022023 ako pridať ten škrob, aby bol všade? Rozmiešať s olejom?
V teplovzdusnej friterze su vzdy chrumkave, na rozdiel od rury.
No ja ich dám do misky, osolím a vtedy sam škrob. Potom vysypem na plech a postriekam olejom
V Bez servitky som videla, ze posypali hrubou mukou. Vyskusala som a funguje to, su chrumkave.
@simsalabim záleží, akú máš rúru. Ja som nemala žiaden rozdiel medzi pečením v teplovzdušnej, alebo v rúre.
@ekira1 je to zrejme mozne, neviem. Ja mam Tefal Easy Fry and Gril a odtial su tip top.
@simsalabim ja si značku nepamätám, mala som ju cca 2 roky dozadu, dala som ju preč. Ak máš novú, môže byť lepšia technológia. Ale rúra mi pečie super, mám tam dosť programov, teplovzdušná bola pre mňa zbytočnosť.
@lucia13022023 tvoj spôsob sa mi zdal naj, tak som vyskúšala a nepodarilo sa. Boli ako blato. Ako pečieš? Rýchlo prudko na teplovzduch vysoký stupeň? Na ktorej poličke v rúre?
@ekira1 a u nas je to po kanvici druhy najvyuzivanejsi spotrebic... ale mozno sa deli o druhe miesto s kavovarom 🙂
180 stupňov, ku koncu aj 220 možno a pečiem normálne kým nezmäknu a na koniec dám ventilátor. No ja ich mam vždy chrumkavé, možno si ich dlho nenamacala vo vode. Voda bola studená, či ľadová? Bol tam ľad? Treba ich šokom schladiť, riadne osusit atď..

Nakrájať, dat do ľadovej vody, chvíľu nechať, potom poriadne ususit, pridáš k nim skrob, dáš na plech, postriekas olejom, par kvapiek a máš super chrumkavé Hranolky.