icon

Ako pripraviť chutné dobošové rezy?

20. okt 2024

Dobrý večer, prosím môžem poprosiť overený recept na chutnú dobošku? Ďakujem

avatar
katarinkalilly
21. okt 2024

Ešte potrebuješ receptík?

autor
21. okt 2024

@katarinkalilly áno prosím 🙏

avatar
katarinkalilly
21. okt 2024

Ja robím takto:6 ks žltka+6 bielok vyšľahať zvlášť. 150g práškový cukor preosejeme a vymiešame zo žltkami,pridáme postupne 120g hladkej múky a nakoniec pomaly postupne vyšľahané bielka. Na plech si daj papier na pečenie,s cesta urobíme dva platy. Rúru vyhrej na 200° a keď tam pôjdeš s prvým plechom,stiahni teplotu na 180°. Pečieš 5-6min,plát musí byť taký bledší,ale treba vyskúšať na špajdlu stred. Plnka: 500ml mlieka,2 žltky,2 vanilkove pudingy,150g kryš.cukor,200g horkej čokolády 50%-roztopiť nad vodným kúpeľom. Uvaríme pudingy,ešte pred varením prišľaháme žltky. Po vychladení pudingu postupne dávame roztopenú čokoládu(musí byť vychladená) a nakoniec aj postupne maslo.Urobíme si tak hladky krém,ktorým plníme pláty.Môžeš pridať aj trošku rumu. Nakoniec vrch polejeme čokoládovou polevou.

autor
21. okt 2024

@katarinkalilly ďakujem veľmi pekne a koľko vydržia v chladničke prosím?

avatar
katarinkalilly
22. okt 2024

5 dní

autor
22. okt 2024

@katarinkalilly super ďakujem tak zajtra idem na to, potrebujem ich na sobotu. Ďakujem

avatar
katarinkalilly
22. okt 2024

Nemáš začo.Ak budeš ešte potrebovať s nejakým koláčikom pomôcť,napíš mi ss.