Ako pripraviť dokonalé burizonové guľky?
Ahojte, využivam túto možnosť sa tu poradiť a chcem vás poprosiť o overený recept. Tie sa totiž rôznia, keď hĺadam na nete alebo v kuchárke. V minulosti sa mi nie vždy podarili, drolili sa alebo roztekali, nechce sa mi to zasa riskovať. Salko jedno, ale zvyšok? Koĺko cukru, masla, burizonov? Postup aký? Ďakujem za rady..
Ja robim podla tohto uz 30 rokov, lebo je to mužov najoblubenejsi kolac 😊. Recept: 300g krys. cukru upalit na karamel, pridam 200g masla, ked sa spoji pridam 1 salko, dam dole z ohna a nakoniec 2 bal burizonov. Necham trosku vychladnut, ale len tak aby som to vedela chytat do ruk (vlazne aleboo studene sa ti nespoji). Namacam ruky do studenej vody, nelepi sa tak velmi karamel na ruky a robim gulky.
@stankadu dakujem, nechala som to vzdy vychladnut, tak uz chapem, kde bol problem asi.
@stankadu dakujem, nechala som to vzdy vychladnut, tak uz chapem, kde bol problem asi.
@la_dolce_vita Musis pracovat este s teplou hmotou. Ked vychladne, tak uz sa gulicky nedaju spravit a nedrzia pekne. Nie raz som sa dopalila pri tomto 😀
včera som robila a sú brutálne, robím niekoľko rokov: 400g cukor kryštál, 250g maslo, 1 salko, 3sáčky burizónov. Roztopím cukor, pridám maslo a salko a varím kým nevznikne tekutá hmota. Pridám 3 sáčky burizónov a premiešam. Naolejujem si ruky a tvarujem guľky ešte teplé.
včera som robila a sú brutálne, robím niekoľko rokov: 400g cukor kryštál, 250g maslo, 1 salko, 3sáčky burizónov. Roztopím cukor, pridám maslo a salko a varím kým nevznikne tekutá hmota. Pridám 3 sáčky burizónov a premiešam. Naolejujem si ruky a tvarujem guľky ešte teplé.
@lienocka2808 davas 3 sacky, nie je to vela?
@lienocka2808 davas 3 sacky, nie je to vela?
@la_dolce_vita dávam viac cukru oproti pôvodnému receptu namiesto 300g dávam 400g
@la_dolce_vita dávam viac cukru oproti pôvodnému receptu namiesto 300g dávam 400g
@lienocka2808 aj masla viac, takze moze byt.
Ja robim podla tohto uz 30 rokov, lebo je to mužov najoblubenejsi kolac 😊. Recept: 300g krys. cukru upalit na karamel, pridam 200g masla, ked sa spoji pridam 1 salko, dam dole z ohna a nakoniec 2 bal burizonov. Necham trosku vychladnut, ale len tak aby som to vedela chytat do ruk (vlazne aleboo studene sa ti nespoji). Namacam ruky do studenej vody, nelepi sa tak velmi karamel na ruky a robim gulky.
@stankadu prosim vas to salko predtym aj klasicky 2 hodiny varite ci nie? Mam obycajne salko. Dakujem
@stankadu prosim vas to salko predtym aj klasicky 2 hodiny varite ci nie? Mam obycajne salko. Dakujem
@lenuska0000 salko sa nevari, naleje sa do karamelu
@lenuska0000 salko sa nevari, naleje sa do karamelu
@anonym_5e0c3d ani to tradicne salko? Lebo to sa standartne vari 2 hodiny aby skaramelizovalo
Tak hotovo, vydarili sa perfektne, ako este nikdy.. dakujem 🙂
@stankadu prosim vas to salko predtym aj klasicky 2 hodiny varite ci nie? Mam obycajne salko. Dakujem
@lenuska0000 nepotrebuješ skaramelizovat salko, lebo karamel uz máš z cukru 😊 normalne to salko tam daj ako je.
Tak hotovo, vydarili sa perfektne, ako este nikdy.. dakujem 🙂
@la_dolce_vita super 👍🥰
Inak dam vam mozno inspiraciu. My to negulickujeme. Chyti lyzicu a papierovy kosik a bachnem to tam a su z toho burizonove kosiky 😂 nepomalime sa, jeme to ako suhajdu. Su velke podla velkosti kosika a vnutri ostavaju vlacnejsie dlhsie.. menje plochy na obschnutie ak to jie su gulicky.
Inak karamel ten isty ako na grilaz myslim...
Inak dam vam mozno inspiraciu. My to negulickujeme. Chyti lyzicu a papierovy kosik a bachnem to tam a su z toho burizonove kosiky 😂 nepomalime sa, jeme to ako suhajdu. Su velke podla velkosti kosika a vnutri ostavaju vlacnejsie dlhsie.. menje plochy na obschnutie ak to jie su gulicky.
@simca06022011 neprilepi sa to na ten papier? Sice ani gulicka sa neplilepi, ale tam je menšia plocha ☺️
@simca06022011 neprilepi sa to na ten papier? Sice ani gulicka sa neplilepi, ale tam je menšia plocha ☺️
@stankadu normalne ked stuhnu sa to vyklopi z toho ako suhajdy.. alebo muffiny ked sa robia do kosikov.. proste sa to z boku odlepi
@stankadu normalne ked stuhnu sa to vyklopi z toho ako suhajdy.. alebo muffiny ked sa robia do kosikov.. proste sa to z boku odlepi
@simca06022011 akurat dnes som robila, ale skusim tuto fintu na novy rok. U nas je o ne bitka 😁

Ja robim podla tohto uz 30 rokov, lebo je to mužov najoblubenejsi kolac 😊. Recept: 300g krys. cukru upalit na karamel, pridam 200g masla, ked sa spoji pridam 1 salko, dam dole z ohna a nakoniec 2 bal burizonov. Necham trosku vychladnut, ale len tak aby som to vedela chytat do ruk (vlazne aleboo studene sa ti nespoji). Namacam ruky do studenej vody, nelepi sa tak velmi karamel na ruky a robim gulky.