icon

Ako pripraviť dokonalé parížske rožky?

avatar
papaya1234
6. mar 2025

Ahojte, dievčatá. Prvýkrát robím parížske rožky. Spodok z bielok som spravila bez problémov, až som bola prekvapená, aké pekné sa mi podarili na prvú šupu. Plnku z vajíčok som si netrúfla robiť, tak som spravila parížsku šľahačku podľa Petry Tóthovej (https://dobruchut.aktuality.sk/recept/78774/par...) Zatiaľ mi zmes chladne, tak čakám, aby som ju mohla vyšľahať.

Máte nejaké tipy, čo by som nemala spraviť pri tejto šľahačke? Dá sa prešľahať? Musí byť zmes úplne studená? Najprv ju premiešať a potom šľahať? Možno prehnané otázky, ale chcem sa uistiť, že nič nepokazím.

Namáčania do polevy sa bojím najviac. Celé to otočenie hore nohami mi pripadá desivé, takže aj k tomu, ak máte nejaké osvedčené tipy a triky, rada si ich vypočujem. Ďakujem :D

avatar
tundra
6. mar 2025

Moj tip:Kup si listok vlakom do Pariža,vystup na stanici a kup si Parížsky rožok😉.

avatar
isis234
6. mar 2025

@papaya1234 všetko rob podľa receptu. Krém maj vychladený. Nanes na rohlíčky a znovu daj do chladničky vychladiť. Potom namočíš do hustej čokolády.
Šľahačka keď bude tuhá- nie dlho mixovať... odsleduj si.. aby nebola riedka a dala sa špičkou naniesť
Ja som dala ceru miesto masla. Neboj sa chytiť za korpus. krém bude držať- lebo bude stuhnutý z chladničky. Na mriežke vychladiť.
Buď v pohode. Vydaria sa ti. Ver.

avatar
papaya1234
autor
6. mar 2025

@isis234 Ďakujem krásne za milú odpoveď aj tipy 🙂

avatar
isis234
6. mar 2025

@papaya1234 vďačne😉