icon

Ako pripraviť domáce rezance do polievky?

zuzulienocka78
Včera o 14:22

Ahojte 🙂

Robievate niekto domáce rezance? Také do polievky?
Overený recept?
Ide to aj bez toho mlynčeka na rezance, len valček a nôž?

Z detstva si pamätám, ako ich starká robila, chcela by som vyskúšať.
Ďakujem ❤

viestta
Včera o 14:47

1 vajce, 100g polohruvej muky, sol a ak treba trosicka vody. Vymiesis cesto, nechas pol hodinu odpocinut, vyvalkas na tenko, nakrajas. Ziadna veda

gabus543
Včera o 14:50

@zuzulienocka78 ahoj ja robievam každú nedeľu a vyjde nám aj do zásoby. Robím ich len z hrubej múky,vajec a soli, všetky suroviny dávam od oka. Najprv som krájala nožom ako som bola zvyknutá z domu ale chcela som aby boli rovnaké tak som kúpila stroj.

biba_18
Včera o 14:55

krájam sama, mám ich rovnaké, ale nechce sa mi s tým drbať, u nás to nikto neocení. takže to nerobím 😏

zuzulienocka78
autor
Včera o 16:14

Ja by som chcela iba skúsiť - čistá nostalgia 🙂

Ja si pamätám, že si to starká prekladala také pláty, dávala veľmi veľa múky medzi tie pláty a tak krájala. Ešte mala domáce vajíčka, tak to bolo také žlté.

katica06
Včera o 17:50
@zuzulienocka78

Ja si pamätám, že si to starká prekladala také pláty, dávala veľmi veľa múky medzi tie pláty a tak krájala. Ešte mala domáce vajíčka, tak to bolo také žlté.

@zuzulienocka78 už moja starká (nar1921) mala strojček na krájanie. Cesto robím od oka. Aj ona to robila tiež tak, učila ma to pred 40r. Spôsobom aký opisuješ sme krájali iba široké rezance. Skús a uvidíš ale musia sa krájať na tenké. Mimochodom strojček mám z Lidla stal asi 15€

viestta
Včera o 18:01
@zuzulienocka78

@zuzulienocka78 vyvalkas cesto, pokrajas na pasy siroke tolko ake dlhe chces mat rezance, pomucis, poskladas asi 5 platov na seba a dobrym sirokym ostrym nozom krajas rezance. Take siroke ake chces, alebo ake sa ti podaria. alebo prekrojis cesto na polovicu stocis ro rulicky a krajas dlhe rezance. Hotve rezance pretrasies a bud hned uvaris alebo rozlozis a nechas susit. Suche odozis do krabice

deti95060810
Včera o 19:46

robievala som kedysi. každú nedeľu. teraz zavarím zo sáčku kúpené a mám pokoj.

zuzulienocka78
autor
Dnes o 06:08

Kočky ešte mi prosím napíšte, ako dlho sa varia.
Osolená voda, ale stačí, kým vyplávajú hore a sú uvarené?

deti95060810
Dnes o 06:57
@zuzulienocka78

Kočky ešte mi prosím napíšte, ako dlho sa varia.
Osolená voda, ale stačí, kým vyplávajú hore a sú uvarené?

@zuzulienocka78 áno, keď vyjdu hore tak ešte minútu - dve povar a môžeš ich zliať do cedítka. a prepláchni vodou chladnou.