icon

Ako pripraviť domáci karamel na cheesecake?

5. okt 2024

Ahojte idem zajtra robiť cheesecake a na vrch by som chcela dať karamel najlepšie nejaký domáci recept chcela som kúpiť salko ale moc drahé bolo

avatar
andaluzia12
5. okt 2024

Upáliť cukor na karamel a zaliať smotanou … nájdi si na nete presný recept.

avatar
lindous
5. okt 2024
avatar
h2
5. okt 2024

Presný recept ti neviem dať, lebo ja všetko robím od oka, ale robievam karamelovú polevu na maxiveterník. Skaramelizuješ kryštálový cukor, primiešaš maslo a šľahačkovú smotanu. Aby to bolo, ako poleva, dávam do toho ešte preosiaty práškový cukor, ale na cheesecake by som dala bez toho.

avatar
ina2405
5. okt 2024

@h2 tak to preto je tá poleva až príliš sladká na veterníkoch, nikdy mi nenapadlo, že sa tam ešte dáva práškový cukor, mne by teda chutila taká cheesecakeová.

autor
5. okt 2024

@h2 a cca gramáže? 🥹 keby mi ostalo odlozila by som si do chladničky aj

avatar
h2
5. okt 2024

To je práve to, že tie gramáže ti nepoviem. ☹️ Ja to tam dávam fakt od oka.

avatar
biba_18
5. okt 2024

@h2 ľahká pomoc. zajtra urob od oka a priebežne odváž ☺️

avatar
vkatush
5. okt 2024

110 g cukor, 30 g maslo, 90 ml smotana na šľahanie (a ak chceš slaný karamel, tak len pridáš štipku soli).

A základ je NEUSTÁLE miešať. Nech sa podarí 😊

avatar
yvanielka
6. okt 2024

Slaný karamel môj overený

200 g kryštálového cukru
80 ml vody
80 g masla (musí mať izbovú teplotu)
120 ml smotany na šľahanie (pred pridaním do karamelu zohriať)
1 lyžička soli

Cukor plus vodu dať do hrnca, zamiešať aby sa spojili a potom už len nechať voľne rozpúšťať na karamel - nemiešať. Keď už začne mať karamelovú farbu pridať maslo a zapracovať, to trvá cca dve-tri minútky. Potom za stáleho miešania pridať smotanu, povariť cca minútku, odstaviť a pridať lyžičku soli.

avatar
13uzivatelka11
6. okt 2024

@vkatush karamel sa práveže nemá miešať, kým sa páli.. Vzniknú potom hrudky..

Mne sa osvedčilo variť cukor s trochou vody, vtedy netreba miešať a nepripali sa a keď už je cukor upaleny, vlejem smotanu a maslo a vtedy poriadne miesam až

avatar
danieli
6. okt 2024

Zo srdca do hrnca stranka a pohladaj slany karamel, top osvedceny

autor
6. okt 2024

@danieli idem skúsiť ten snáď sa vydari

avatar
vkatush
6. okt 2024

@13uzivatelka11 ja miešam, hrudky nemám a ak sa nejaká urobí, normálne rozbijem. Ale je veľa spôsobov ako sa dá robiť, hlavne, nech vyjde 😊

avatar
danieli
6. okt 2024

Hadam sa podaril, tiez som dnes robila presne podla tohto a stabilne mnam

avatar
13uzivatelka11
6. okt 2024

@vkatush mne sa raz už tie hrudky práve úplne nepodarilo rozbiť, tak robím radšej s vodou, aby sa nepripalil a nemiesam

autor
6. okt 2024

@danieli podarila veru 10/10 odkladam recept 🌸 a v chladničke pekne stuhla