Ako pripraviť držkovú polievku z mrazených držiek?
Pekný večer, 🙂
prvý krát idem variť držkovú polievku z mrazených držiek.
Prosím, dajte nejaké osvedčené recepty, alebo aspoň postup práce.
Koľko krát držky premývate a ako dlho varíte.
Za každý tip ďakujem 🙂.
Drzky sa uz nepremyvaju, su predvarene. Urcite nepridavam smotanu, aku je uvedene vyssie. Pozri na vareche.sk
Robím na 2 spôsoby, slovenskú a tureckú.
Sk - opražím cibuľu a cesnak, pridám držky, múku, červenú papriku, zalejem vodou a pridám zeleninový bujón, petrž.vňať, čierne korenie a nechám variť pokiaľ nie sú držky mäkké. To je ca pol h ani toľko nie. A potom už len dochutím
Tu - robím ako sk len bez papriky a na konci sa pridám smotanu na varenie
@stellarstar Ďakujem, a aj tie držky predtým nejako preváraš - premývaš ?
Drzky sa uz nepremyvaju, su predvarene. Urcite nepridavam smotanu, aku je uvedene vyssie. Pozri na vareche.sk
@spongebob1 čítaj s pochopením, sú držky na slovenský a turecký spôsob a ten so smotanou je turecký spôsob
@anonym_autor nie nevarím tie sú už predvarene, kupujem v kaufe. A keď kupujem u turkov ( žijem v at ) tak tie treba trochu predvariť
@anonym_autor u nas sa robi drukova ako gulas, teda cibula oprazena na masti, zaprasit paprikou, vela papriky, pridat drzky, zaliat vodou, pridat cierne korenie, cesnak a sol, povarit, kedze su predvarene tak staci aj pol hodina, pridat zemiaky nakrajane na kocky, zahustit nastruhanym zemiakom ak mas zemiaky, ktore sa nerozvaraju. Odstavit a nasypat majoranku.
@anonym_autor my varime podla receptu tehotnej kuchar.tiez kupujeme prevdarene drzky.nesmrdia tak a skor su hotove
@anonym_autor ahoj, drzky tie prane biele su bez chuti, pre zaciatok to staci,ale dobra drzkova je z drziek z masiarstva, ktore su aj s tukom
Na masti/oleji oprazim cibulu, pridam na drobucke kusky nakrajany kusok tuku z drziek, vela vela cervenej mletej papriky, trochu este opeciem, zalejem vodou a varim s bobkovym listom a novym korenim.
V druhom hrnci varim nakrajane drzky, prvu vodu po zovreti niekedy zlejem, podla pocitu.musia sa poriadne uvarit, aby boli uplne makke. Drzky potom prehodim do cibuloveho zakladu a podla potreby dolejem vyvar z drziek, je velmi silny.
Podla chuti potom pridam cilli alebo eros pista, (kto chce, moze pridat aj masox bujon), rozpuceny cesnak a ja davam aj trochu slahackovej smorany ku koncu a uplne na zaver po vypnuti majoranku
Niekedy sa mi ziada niecim to okyslit, vtedy pridam trochu pretlaku abo kecupu, niekedy davam aj zemiaky, ale to su uz take domace obmeny.
@spongebob1 čítaj s pochopením, sú držky na slovenský a turecký spôsob a ten so smotanou je turecký spôsob
@stellarstar Pani sa pytala ako varime drzkovu polievku. Ja do nej smotanu nepridavam. Ak je v Turecku taky zvyk, nech sa paci, ja mam rada nasu stredoeuropsku drzkovu.
@stellarstar Pani sa pytala ako varime drzkovu polievku. Ja do nej smotanu nepridavam. Ak je v Turecku taky zvyk, nech sa paci, ja mam rada nasu stredoeuropsku drzkovu.
@spongebob1 ja som zas písala že ju pripravujem bud po slovensky alebo po turecky a do tureckej ide smotana
Napísala som rezept po sk? Napisala
@spongebob1 ja som zas písala že ju pripravujem bud po slovensky alebo po turecky a do tureckej ide smotana
Napísala som rezept po sk? Napisala
@stellarstar Ja som ta neoznacila, moj koment smeroval k autorke. Mne je suma fuk, co jedia Turci a ich pribuzenstvo.
@stellarstar Ja som ta neoznacila, moj koment smeroval k autorke. Mne je suma fuk, co jedia Turci a ich pribuzenstvo.
@spongebob1 ja nie som ich príbuzná 🤣🙈
@spongebob1 ja nie som ich príbuzná 🤣🙈
@stellarstar Opakujem, mne je jedno, co varis. Moj koment bol smerovany k autorke. Je to tazke pochopit?
@stellarstar Opakujem, mne je jedno, co varis. Moj koment bol smerovany k autorke. Je to tazke pochopit?
@spongebob1 a ty čo na mňa tak vyskakuješ? Si nejak agresívna nervózna, sa ukludni veď nemusíš reagovať

Robím na 2 spôsoby, slovenskú a tureckú.
Sk - opražím cibuľu a cesnak, pridám držky, múku, červenú papriku, zalejem vodou a pridám zeleninový bujón, petrž.vňať, čierne korenie a nechám variť pokiaľ nie sú držky mäkké. To je ca pol h ani toľko nie. A potom už len dochutím
Tu - robím ako sk len bez papriky a na konci sa pridám smotanu na varenie