icon

Ako pripraviť držkovú polievku z mrazených držiek?

17. sep 2025

Pekný večer, 🙂
prvý krát idem variť držkovú polievku z mrazených držiek.
Prosím, dajte nejaké osvedčené recepty, alebo aspoň postup práce.
Koľko krát držky premývate a ako dlho varíte.
Za každý tip ďakujem 🙂.

stellarstar
17. sep 2025

Robím na 2 spôsoby, slovenskú a tureckú.
Sk - opražím cibuľu a cesnak, pridám držky, múku, červenú papriku, zalejem vodou a pridám zeleninový bujón, petrž.vňať, čierne korenie a nechám variť pokiaľ nie sú držky mäkké. To je ca pol h ani toľko nie. A potom už len dochutím
Tu - robím ako sk len bez papriky a na konci sa pridám smotanu na varenie

spongebob1
17. sep 2025

Drzky sa uz nepremyvaju, su predvarene. Urcite nepridavam smotanu, aku je uvedene vyssie. Pozri na vareche.sk

autor
17. sep 2025
@stellarstar

Robím na 2 spôsoby, slovenskú a tureckú.
Sk - opražím cibuľu a cesnak, pridám držky, múku, červenú papriku, zalejem vodou a pridám zeleninový bujón, petrž.vňať, čierne korenie a nechám variť pokiaľ nie sú držky mäkké. To je ca pol h ani toľko nie. A potom už len dochutím
Tu - robím ako sk len bez papriky a na konci sa pridám smotanu na varenie

@stellarstar Ďakujem, a aj tie držky predtým nejako preváraš - premývaš ?

stellarstar
17. sep 2025
@spongebob1

Drzky sa uz nepremyvaju, su predvarene. Urcite nepridavam smotanu, aku je uvedene vyssie. Pozri na vareche.sk

@spongebob1 čítaj s pochopením, sú držky na slovenský a turecký spôsob a ten so smotanou je turecký spôsob

stellarstar
17. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nie nevarím tie sú už predvarene, kupujem v kaufe. A keď kupujem u turkov ( žijem v at ) tak tie treba trochu predvariť

viestta
17. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor u nas sa robi drukova ako gulas, teda cibula oprazena na masti, zaprasit paprikou, vela papriky, pridat drzky, zaliat vodou, pridat cierne korenie, cesnak a sol, povarit, kedze su predvarene tak staci aj pol hodina, pridat zemiaky nakrajane na kocky, zahustit nastruhanym zemiakom ak mas zemiaky, ktore sa nerozvaraju. Odstavit a nasypat majoranku.

zuza.m
17. sep 2025

@anonym_autor my varime podla receptu tehotnej kuchar.tiez kupujeme prevdarene drzky.nesmrdia tak a skor su hotove

janetinka27
17. sep 2025

@anonym_autor ahoj, drzky tie prane biele su bez chuti, pre zaciatok to staci,ale dobra drzkova je z drziek z masiarstva, ktore su aj s tukom
Na masti/oleji oprazim cibulu, pridam na drobucke kusky nakrajany kusok tuku z drziek, vela vela cervenej mletej papriky, trochu este opeciem, zalejem vodou a varim s bobkovym listom a novym korenim.
V druhom hrnci varim nakrajane drzky, prvu vodu po zovreti niekedy zlejem, podla pocitu.musia sa poriadne uvarit, aby boli uplne makke. Drzky potom prehodim do cibuloveho zakladu a podla potreby dolejem vyvar z drziek, je velmi silny.
Podla chuti potom pridam cilli alebo eros pista, (kto chce, moze pridat aj masox bujon), rozpuceny cesnak a ja davam aj trochu slahackovej smorany ku koncu a uplne na zaver po vypnuti majoranku
Niekedy sa mi ziada niecim to okyslit, vtedy pridam trochu pretlaku abo kecupu, niekedy davam aj zemiaky, ale to su uz take domace obmeny.

spongebob1
17. sep 2025
@stellarstar

@spongebob1 čítaj s pochopením, sú držky na slovenský a turecký spôsob a ten so smotanou je turecký spôsob

@stellarstar Pani sa pytala ako varime drzkovu polievku. Ja do nej smotanu nepridavam. Ak je v Turecku taky zvyk, nech sa paci, ja mam rada nasu stredoeuropsku drzkovu.

stellarstar
17. sep 2025
@spongebob1

@stellarstar Pani sa pytala ako varime drzkovu polievku. Ja do nej smotanu nepridavam. Ak je v Turecku taky zvyk, nech sa paci, ja mam rada nasu stredoeuropsku drzkovu.

@spongebob1 ja som zas písala že ju pripravujem bud po slovensky alebo po turecky a do tureckej ide smotana
Napísala som rezept po sk? Napisala

spongebob1
17. sep 2025
@stellarstar

@spongebob1 ja som zas písala že ju pripravujem bud po slovensky alebo po turecky a do tureckej ide smotana
Napísala som rezept po sk? Napisala

@stellarstar Ja som ta neoznacila, moj koment smeroval k autorke. Mne je suma fuk, co jedia Turci a ich pribuzenstvo.

stellarstar
18. sep 2025
@spongebob1

@stellarstar Ja som ta neoznacila, moj koment smeroval k autorke. Mne je suma fuk, co jedia Turci a ich pribuzenstvo.

@spongebob1 ja nie som ich príbuzná 🤣🙈

spongebob1
18. sep 2025
@stellarstar

@spongebob1 ja nie som ich príbuzná 🤣🙈

@stellarstar Opakujem, mne je jedno, co varis. Moj koment bol smerovany k autorke. Je to tazke pochopit?

stellarstar
18. sep 2025
@spongebob1

@stellarstar Opakujem, mne je jedno, co varis. Moj koment bol smerovany k autorke. Je to tazke pochopit?

@spongebob1 a ty čo na mňa tak vyskakuješ? Si nejak agresívna nervózna, sa ukludni veď nemusíš reagovať