icon

Ako pripraviť dubáky so smotanou?

27. sep 2025

Baby prosím ako pripravujete čerstvé hríby? Dnes zbierané chcem spraviť so smotanou. Ako ich robíte vy? Treba ich nejako predvariť?

avatar
minenkaa
27. sep 2025

@anonym_autor ja varím všetky huby najprv na cibuľke 20 min a potom dorobím omáčku ,takže dokopy asi 40min

anonym_d6767c
27. sep 2025

@anonym_autor Ja robím takto. Najskôr si osmahnem cibuľku na oleji a pridám nakrájané hriby..Osolím, pridám korenie,červenú papriku,trochu vody a dusím. Keď sa dosť dlho podusia ,pridám zátrepku.Mlieko smotana, múka a varim kym nezačne vrieť. Samozrejme dichutím.Ja pridavam čerstvú nasekanú petržlenovú vňať. Alebo sušenú.Ale to nemusí byť. Nie každý to má rád tak.

autor
27. sep 2025
@anonym_d6767c

@anonym_autor Ja robím takto. Najskôr si osmahnem cibuľku na oleji a pridám nakrájané hriby..Osolím, pridám korenie,červenú papriku,trochu vody a dusím. Keď sa dosť dlho podusia ,pridám zátrepku.Mlieko smotana, múka a varim kym nezačne vrieť. Samozrejme dichutím.Ja pridavam čerstvú nasekanú petržlenovú vňať. Alebo sušenú.Ale to nemusí byť. Nie každý to má rád tak.

@anonym_d6767c tiež som podobne chcela urobiť aj ja ale bez mliela. Len smotana na konci. Dávaš iba klobúčiky alebo aj nôžky? Nevieš ako dlho cca sa ti to varí? Bojím sa že by nám z nich zle nebolo že nebudú dobre urobené

anonym_d6767c
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_d6767c tiež som podobne chcela urobiť aj ja ale bez mliela. Len smotana na konci. Dávaš iba klobúčiky alebo aj nôžky? Nevieš ako dlho cca sa ti to varí? Bojím sa že by nám z nich zle nebolo že nebudú dobre urobené

@anonym_autor Tak ja dávam len klobuciky,nozky susim .Môžeš iba na smotane jasné aj ja tak robím, len keď som robila viac som pridala mlieko. A robím tak ak suchohríby.A niekto možno dáva aj nožičky.My nie.

autor
27. sep 2025
@anonym_d6767c

@anonym_autor Tak ja dávam len klobuciky,nozky susim .Môžeš iba na smotane jasné aj ja tak robím, len keď som robila viac som pridala mlieko. A robím tak ak suchohríby.A niekto možno dáva aj nožičky.My nie.

@anonym_d6767c dobre tak idem nato, hádam sa neotrávime. Ako dlho ich variš?

anonym_d6767c
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_d6767c tiež som podobne chcela urobiť aj ja ale bez mliela. Len smotana na konci. Dávaš iba klobúčiky alebo aj nôžky? Nevieš ako dlho cca sa ti to varí? Bojím sa že by nám z nich zle nebolo že nebudú dobre urobené

@anonym_autor A tak ako píše vyššie tých 20m. dusím ale neboj sa nebude vám zle 😊 Ja zbožňujem a robím si často. Ja to mám rada s chlebom.

autor
27. sep 2025
@anonym_d6767c

@anonym_autor A tak ako píše vyššie tých 20m. dusím ale neboj sa nebude vám zle 😊 Ja zbožňujem a robím si často. Ja to mám rada s chlebom.

@anonym_d6767c teraz rastu ako šialené. Nebola si? O bedle som už zakopávala toľko ich je. Aj tie budem robiť vyprážané, ale na tieto hríby so smotanou mám veľkú chuť. No ešte som ich nerobila

avatar
osky
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_d6767c dobre tak idem nato, hádam sa neotrávime. Ako dlho ich variš?

@anonym_autor
Mozes s osmahnutou cibulkou,alebo aj bez.
Ja ich najprv osoli ,podlejem troskou vody a dusim.skoro do mäkka.
Hribiky musis varit skoro tak dlho,ako aj nejake mäso.
Pomaly a dlho.aby sa ozaj dobre uvarili.
Potom len prdas koreniny podla chuti a nakoniec iba smotanu,pripadne zahustis troskou mukx.
A zaver petrzlenovu vnat,najlepsie xerstvu.
Zvyrazni upl e chut tych hribov.
Ja k tomu robievam zemlovu knedlu-v Rakusku to tak poavaju aj v restauraciach/Schwamelsosse/

autor
27. sep 2025
@osky

@anonym_autor
Mozes s osmahnutou cibulkou,alebo aj bez.
Ja ich najprv osoli ,podlejem troskou vody a dusim.skoro do mäkka.
Hribiky musis varit skoro tak dlho,ako aj nejake mäso.
Pomaly a dlho.aby sa ozaj dobre uvarili.
Potom len prdas koreniny podla chuti a nakoniec iba smotanu,pripadne zahustis troskou mukx.
A zaver petrzlenovu vnat,najlepsie xerstvu.
Zvyrazni upl e chut tych hribov.
Ja k tomu robievam zemlovu knedlu-v Rakusku to tak poavaju aj v restauraciach/Schwamelsosse/

@osky ja mám čerstvý chlieb k tomu. A čo sa týka varenia, dá sa ochutnať počas varenia aby som zistila že sú ok? Myslím či budem vedieť podľa chuti že su uvarené dobre

avatar
minenkaa
27. sep 2025

Fakt dakujem ,musela som vstať a ist si spraviť omáčku

anonym_d6767c
27. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_d6767c teraz rastu ako šialené. Nebola si? O bedle som už zakopávala toľko ich je. Aj tie budem robiť vyprážané, ale na tieto hríby so smotanou mám veľkú chuť. No ešte som ich nerobila

@anonym_autor Bola ale iba raz, lebo nikto nechce ísť.Ale syn doniesol tak sme si pochutili mňam 😋😋 A u nás bedle dáko nie..iba dve malé doniesol .Máme aj my radi vyprážané .Neboj vydaria sa,dobrú chuť.

autor
27. sep 2025
@minenkaa

Fakt dakujem ,musela som vstať a ist si spraviť omáčku

@anonym_d6767c už sa varia, ďakujem ☺️
@minenkaa ako robíš omáčku? ako so smotanou a pomixuješ?

avatar
minenkaa
27. sep 2025

Ja dusim huby na cibuľke dám šľahačku ,Philadelphiu alebo iný takýto syr a soľ ,jem so širokými rezancami
Ja ma rada jednoduché jedla
Je pravda,že mi zbierame len hríby

autor
27. sep 2025
@minenkaa

Ja dusim huby na cibuľke dám šľahačku ,Philadelphiu alebo iný takýto syr a soľ ,jem so širokými rezancami
Ja ma rada jednoduché jedla
Je pravda,že mi zbierame len hríby

@minenkaa aj my len hriby, kuriatka a bedle. Kedysi sme jedli ako deti aj plavky len tak na oleji na panvici, posolene. Ale zabudla som ktoré farby sme zbierali 😁

avatar
minenkaa
27. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa aj my len hriby, kuriatka a bedle. Kedysi sme jedli ako deti aj plavky len tak na oleji na panvici, posolene. Ale zabudla som ktoré farby sme zbierali 😁

@anonym_autor vies rozoznať ktorý hrib je horký?

autor
27. sep 2025
@minenkaa

@anonym_autor vies rozoznať ktorý hrib je horký?

@minenkaa akože horký?

avatar
minenkaa
27. sep 2025
@anonym_autor

@minenkaa akože horký?

@anonym_autor hryb horký ,je jedlý len je horký a pokazí jedlo

autor
27. sep 2025
@minenkaa

@anonym_autor hryb horký ,je jedlý len je horký a pokazí jedlo

@minenkaa netuším. Ja zbieram z hribovych len ten Klasický hríb, u nás sa volá dubák a ešte kozák (brezak). Neviem ktorý máš na mysli

avatar
osky
27. sep 2025
@anonym_autor

@osky ja mám čerstvý chlieb k tomu. A čo sa týka varenia, dá sa ochutnať počas varenia aby som zistila že sú ok? Myslím či budem vedieť podľa chuti že su uvarené dobre

@anonym_autor urcite ano.budu take,no uplne mäkke.nie gumove

autor
27. sep 2025
@osky

@anonym_autor urcite ano.budu take,no uplne mäkke.nie gumove

@osky áno, podarilo sa ďakujem 🫶

avatar
osky
27. sep 2025
@anonym_autor

@osky áno, podarilo sa ďakujem 🫶

@anonym_autor hmmm mnaaam