Ako pripraviť medové pláty?
prosim poradite mam doma kupene hotove platy medove, ich treba dako spracovat namocit alebo proste sa da medzi to len krem a do chladnicky? ako ich robite vy
len krem natries, poskladas na seba a zatazis. Do 24 hodin navlhnu z kremu
@viestta dakujem pekne.
@anonym_autor ale krem musi byt s pudingom. Maslo s cukrom nie je dostatocne vlhke aby ich prevlhcilo
@viestta ok dakujem to som nevedela.
@viestta maslo salko som chcela povodne len dat.
Ja dávam zlatý klas ,maslo,cukor
@viestta maslo salko som chcela povodne len dat.
@anonym_autor maslo salko staci, ale pre mna to je strasne sladke. Ja davam puding z 3 dl mlieka a 1 zlateho klasu, do hoduceho zaslaham salko a ked vychladne postupne zaslaham 250 g zmaknuteho masla a trochu rumu. Ale to je davka na moje domace platy na velky plech, na tie kupovane toho bude vela, nieco ti zvysi
@anonym_autor ale krem musi byt s pudingom. Maslo s cukrom nie je dostatocne vlhke aby ich prevlhcilo
@viestta joj, minuly rok som dala do kremu viac masla, ako zvycajne, nech nie je raky pudingovy a veru to nezvlhlo. Boli chrumkave a oddelovali sa, ale zozrali sme 🤪. Tento rok som robila medove kolieska a to zas neviem zatazit, lebo som najprv vrchne kuaky poliala cokoladou. No uvidime. 😁
@viestta joj, minuly rok som dala do kremu viac masla, ako zvycajne, nech nie je raky pudingovy a veru to nezvlhlo. Boli chrumkave a oddelovali sa, ale zozrali sme 🤪. Tento rok som robila medove kolieska a to zas neviem zatazit, lebo som najprv vrchne kuaky poliala cokoladou. No uvidime. 😁
@nevenka ten pomer co som dala, ten je dostatocne vlhky na to aby mali co vcucnut a krem neostane ako puding. A cokoladu davam az na druhy den, ked si polezia medzi plechmi a pod par kilami cukru. Ja z platov a kremu robim aj "marlenku". Na krem nasypem posekane orechy a vrch potieram (na druhy den) kremom a posypem orechami.
@anonym_autor maslo salko staci, ale pre mna to je strasne sladke. Ja davam puding z 3 dl mlieka a 1 zlateho klasu, do hoduceho zaslaham salko a ked vychladne postupne zaslaham 250 g zmaknuteho masla a trochu rumu. Ale to je davka na moje domace platy na velky plech, na tie kupovane toho bude vela, nieco ti zvysi
@viestta no to je pravda, mozno ozaj nie odveci na dalsi plat dat lekvar.prekyslit.
Ja robievam takto
@ibrunova Vyzerajú luxusne mňam. Pripomenula si teraz medové čo robila moja mama celé roky. To je moje detstvo.
Medzi jeden plát dávala domáci malinový lekvár .To bol ešte starý komunistický recept. Až neskôr už vnúcatá nechceli lekvár,tak robí už bez.V našej rodine veľmi obľúbený. Práve včera sme robili spolu pláty.