icon

Ako pripraviť menu na slávnostný obed po čakaní?

hranolka22
8. okt 2024

Milé žienky, prosím poraďte čo nachystať na slávnostný obed. Nevýhoda, ale je, že ho potrebujem nachystať-aspoň čo najviac z neho a musí nás počkať cca 2 hodiny...polievka bude vývar s domácimi rezancami.Ale aké predjedlo a hlavné jedlo? Myslela som, že karé na šťave s ryžou a k tomu kuracia roláda s pečenými zemiakmi. Ale či neostane roládka suchá keď sa nebude hneď podávať? Neviem, zatiaľ som varila vždy priamo pred podávaním....rada sa nechám inšpirovať, hlavne ak máte niečo odskúšané. Ďakujem

Strana
z2
nafka0483
10. okt 2024

@osky Aha, no u nas toto nikto nikdy nerobil a neodvazila by som sa, poziar z toho moze byt za chvilku a darmo ze si v tom istom meste.... dokonca neviem ci to nie je vyluka aj z poistky ak nechas tak zapnute bez dozoru... snad nevaris na plyne.

Susedia vyhoreli, zacalo horiet presne v kuchyni, boli vo vedlajsej izbe a boli radi ze stihli rychlo vybehnut von.

belllinka
10. okt 2024

@osky čo ti pomôže, že si tom istom meste, keď u vás začne horieť? Veď to mäso snáď treba kontrolovať

osky
10. okt 2024

@belllinka
Skontrolujem ,ked pridem.
Ved preto sa to robi na tak nizkej teplote.
Horiet nezacne....a keby,to sa moze stat,aj ked som doma na zahrade....ja nekontrolujem mädo kazdych 15 minut.
Naco?
Polievka tiez na minime....nic sa nemoze stat...

A ked som susievala ovocie v rure?
Aj 2 dni sla rura...myslis,ue dom pri tom stale sedela?

Ale ved,dievcata,ja vas na to nenahovaram...
Ked sa bojite,robte inak.
Mne to takto vyhovuje...

osky
10. okt 2024

@nafka0483 plyn som v dome nechcela.
Na plyne by som toto urcite neskusala ani nahodou.
To je uplne nieco ine-otvoreny ohen.
Ale na elektrickom sporaku ci rure to ozaj je velmi mala pravdepodobnost.
A s tou poistkou,to mas asi pravdu...

nafka0483
10. okt 2024

@osky Ja som od mala naucena, ze co sa vari/pecie nesmie ostat samo 😁 nahodou vykypi, vznieti sa, ja viem ze na slabom stupni a pomaly ale zakon schvalnosti...
Mamka nenechavala ani pracku ak isla prec, ja susicku aj umyvacku pustim ale vzdy mam taky blby pocit ze co ak nieco a ja nie som doma.

michellemary
10. okt 2024

@nafka0483 tiež to tak mám...

mirage
10. okt 2024

@michellemary och.. neda mi to.. kuracie maso den stare ohrievat na druhy den ako slavnostne jedlo??

michellemary
10. okt 2024

@mirage vďaka tej brokolici zostane šťavnaté... ale chceš-nechceš, nechaj tak. 😂

belllinka
10. okt 2024

@michellemary ja si to neviem predstaviť, akože pečené kura, k tomu knedľa a varená brokolica? To je čo za kombináciu?

Strana
z2