icon

Ako pripraviť omáčku na cestoviny zo sušeného mlieka?

avatar
mikalove
23. feb 2009

ahojte ,bola by som rada keby ste mi poradili ako pripraviť omáčku na cestoviny zo suš. mlieka ,my máme Hami ale ono je to v podstate jedno.chcela by som už začať davať cestovinky a neviem si poradiť,tak ak máte skúsenosti sem s nimi...nenašla som takúto tému ale ak už existuje budem rada ak ma presmerujete 😉

avatar
sirinka
23. feb 2009

no ja neviem presne aku omacku mas na mysli, ale ja tak robim, ze povarim vsetko vo vode a vzdy az do hotovej pridam susene mlieko...a teraz som si zvykla pouzivat na to sojove mlieko susene, to sa moze kludne varit, existuje aj pohankove a kukuricne...z tych mozes varit omacky ake chces...

avatar
lalupa
23. feb 2009

mika, porik na masielku, do zmaknutia,ak treba pridaj vodu, rozpusti taveny detsky syrcek (bambino), ak treba rozriedit taj UM, podla konzistencie, aku potrebujes...mozes pridat sladky hrasok, kukuricku, podla toho,co uz papate 😉

avatar
mikalove
autor
24. feb 2009

sirinka,chcem jej uvariť cestovinky a neviem čo k tomu...
lalupa,už by som mohla dať 10 mes. detsky syrček? to my ani nenapadlo...dík ,za radu,zeleninku jeme všetku

avatar
jahodka11
24. feb 2009

mikalove, nas maly nemoze mlieko......kravske.....tak kupujem kasu Sinlac a uvarim zeleninku, rozmixujem aj s trochou vody, v ktorej sa varila a dam tam lyzicu tejto kase...a malemu to chuti, tak to mame taku nahradu omacok zatial 🙂

avatar
sirinka
24. feb 2009

nie, taveny syr nedavaj, to radsej nastruhaj tvrdy, alebo pouzi zerve.
mozes kludne podusit na masle nastruhanu zeleninku, mrkvu, kalerab, cukinu a od vymyslu sveta, do hotoveho pridat um a zmeisat s cestovinami. da sa do toho pridat aj zmixovane masko.
alebo karfiol predvaris, potom nasekas nadrobno, len ho zvrtni na masle, pridaj zltok ak uz davas a mozes zriedit troskou pripraveneho UM.

avatar
mikalove
autor
24. feb 2009

žltok už davame,bože kolko je s tym varením a hlavne vymyšlaním jedal pre deti roboty,nech už papká s nami 😵

avatar
sirinka
24. feb 2009

mikalove a ja dodnes varim malej zvlast, tak mi to lepsie vyhovuje.

avatar
graziela
25. feb 2009

Ja som starsej dcerke varila presne tu syrovu omacku ako pisete, ale je naozaj lepsie nastruhat tvrdy syr zo zdr. hladiska. Ak sa ti bude zdat omacka prilis riedka, rozmiesaj vo vode troska solamylu a zahustis tym...Namiesto mäska sa moze dat aj nejaka dietna kur. sunka, pokr. na kocky...my dospelaci si takuto omacku robime s nivou, to je potom mnamka 🙂

avatar
graziela
25. feb 2009

A este som zabudla, aj ja som dcerke varila zvlast dost dlho, asi do 2 rokov...ku koncu sme jej len prelozili do ineho hrnca take menej solene a nase sme si este dochucovali...je s tym varenim dost roboty, ale stoji to za to, aby sme nasim detickam dali zdravy zaklad a naucili ich spravne a zdravo sa stravovat 😉

avatar
dididi30
25. feb 2009

baby a to umele mliecko normalne dam do vody, nemusim ho zarobit,ze na 90ml 3 odmerky...?? nebude to vadit ,ked to umele pouzijem akoze na zahustenie?
a sojove susene je ok?? ved aj soja je vraj alergen, teda my mame este len 8 mesiacov..

avatar
sirinka
26. feb 2009

dididi nevadi, ked to pouzijes do varenia na zahustenie, nemusis uplne presne dodrziavat navod.
ja sojove susene davam az od roka a pol, dovtedy by som skor preferovala bud klasicke UM alebo to pohankove, ci kukuricne, prave kvoli tej alergii 🙂

avatar
dididi30
26. feb 2009

sirinka, dakujem, tak teda vyskusam to klasicke umele mliecko ale len do varenia, lebo ja este kojim 😉