Ako pripraviť ovsené vločky?
Ahojte idem to robiť prvý krát na obale není napísané. Prosím vás pekne o radu ako robiť tento typ ovsených vločiek? Alebo ako ich treba pripraviť?

Ja zalievam horucou vodou a cakam,keď zmaknu. Kamoška vari v kokosovom mlieku napr., znamy zas necha cez noc v mlieku,možnosti je vela 🙂
Aha čiže uz nemám šancu ich robit teraz 😀 ďakujem vám
Jezis zle čítam 🙂 môžem aj teraz
Mozes- ja varim ako krupicu s mliekom( namocim na 5- 10 minut)- alebo zomeliem na mlynceku a dam na 2 nim do mikrovlnky. Ci pridam mlieko kakao kyp.prasok a za 4 min v mik mam kolacik.
Len baby ja to robím pre 10 mesačného, on ešte normálne mlieko nepije, len umelé. Tak môžem s umelým či ?
ja som počula, že ov.vločky treba namočiť vode cez noc a potom pridať do nich citrón, nechať postáť a prepláchnuť a až potom sú OK, inak je to vraj odpad a žiadna hodnota pre telo...
ked pre 10mesacneho tak by som to uvarila v dojcenskej vode a pridala mlieko neskor alebo ked ti to ostane velmi vodnate tak pridaj len omderku umeleho mlieka
Ja by som ich zomlela na muku a pridavala do vyzivy alebo s bananom zarobila na lievance.
Ja vlocky priamo do mlieka a ked zacnu vriet, 3-4 min povarim. Dochutim cakankovym, datlovym ale javorovym sirupom. Ten dam az po odstaveni z plamena. Pomer vlocky 1 salka, mlieko 2 salky. Chutnejsie su, ak ich pred varenim pomeliem
@carrot_apple to asi pravda nebude 🤦🏻♀️
Tak ich uvar vo vode a, keď budú tak primiesaj mlieko.Mozes ich dať aj do polievky, jogurtu...
Zase netrvá to tak dlho, ale ja ich radšej večer zalievam.Mozes nabudúce kúpiť aj pohánkové a ine
Môžeš tam potom jablko nastruhat, kúsok bananu potlačiť, škoricu trocha, či sušené slivky namočiť a nakrájať na drobno, hrusku
@luccija koľko sa asi varia vo vode ? A nemôžem ich iba pridať uvarene do výživy?
Pre 10m uvar vo vode, môžeš pridať štipku škorice alebo vanilky. Ak by čisté nechcel, tak pridaj napr. trochu výživy, jablko alebo banán.
@thereisabear ďakujem ♥️ ja viem vyzerám ako debil ale ako dlho ich variť cca ? Čí len pozerať kým nezmäknú či ?
to mas hned hotove sni varit netreba, horuca voda staci, 10m povar chvilocku minutku a dolej UM
Len pozeraj, pokial nezmaknu, bude to fakt.chvilka, par minut. Neboj, nemozes to pokazit. 🙂
A potom pridaj kam potrebujes, do vyzivy, alebo k bananu,...
Ja ich užívam denne. Nevarím, iba zalejem teplým mliekom alebo vodou (podľa toho, čo k nim ešte pridám - jogurt, ovocie, tvaroh,...) a nechám postáť. Do pol hodiny jem. Pre drobca by som povarila, ako píšu dievčatá - časovo uvidíš podľa konzistencie - zväčšia sa, kaša zhustne, sú také mazľavejšie. Ideál je pomer 1:2 (vločky:tekutina).
@carrot_apple vločky sú hlavne o vlákniny a škrob v nich obsiahnutom, škrob telo strávi, vláknina prejde črevom bez zmeny ale aj tak je telu prospesna
Sú to obyčajne vlocky, to sa nedá pokaziť 😁
Pre 10mesacne zalejem jemné vločky vriacou vodou, nechám chvíľu postáť a rozpucim do toho banán.
Ak máš veľké vločky tak pár minút povar vo vode alebo v mlieku. Je to jedno. Oni ti zmaknu za pár minút a mas z toho kašu.
Pridáš potom hocičo....banán, výživu, škoricu, jogurt..
Pre 10 mesačného to nebude, ale môj najobľúbenejší recept je zaliať vločky pomarančovým džúsom, pridať rozmixované jablko + banán, všetko zmiešať. Robím si to doma, jem to v práci, po nejakej hodine a viac, dovtedy vločky krásne zmäknú. Je to výborné sýte jedlo, plné živín, vitamínov, vlákniny...
Aj ja som chcela skúsiť, či je to dobré, lebo jedna známa mi hovorila, že ona si robí na raňajky väčšinou ovsené vločky. Kúpila som české, jemné, zn.Emco a tam je písané, že okrem vlákniny obsahujú aj vitamín B1, fosfor, mangán. Je tam aj ako pripraviť, asi je najlepšie postupovať podľa návodu. Ale ešte som to nerobila, iba si ich občas pozriem.
Do 10 min len mňa nebaví toľko miešať atď ..preto ich zalievam večer a ráno prevarím.Ochutnas a uvidíš či sú mäkké🙂jasné môžeš ak to výživy.
Ja som detom v tom veku primiesala do kvalitneho bieleho jogurtu za lyzicu vlociek, obcas pridala este popuceny banan a mali fajnovy olovrant.
Vločky var minimálne 20 aj 30 minút pre dieťa sú ľahšie strávitelné.
Nemusia sa variť, keď sa nechajú fermentovať s bielym jogurtom, (kefírom nie pre dieťa)... cez noc v chladničke, enzýmy a probiotiká ich spracujú.
su to normalne, klasicke vlocky. ja si davam akekolvek do kase, t.j. povarim v mlieku alebo vode. 🙂
Pre dieta uvar ovsenu kasu napr, daj do vody a var, miesaj, ked zavne vrieť, tak tieto jemne vlocky staci 2-3 min.. ked zacne hustnut uvidis ci viac vody priliat alebo vločiek.. ja som zvykla este mixnut potom, bola taka hladka kasa.. neskor varila aj s mliekom obyc. A to su niekedy nase ranajky vlastne uz dlho predlo
Pre teba este napr takto "kasa" cez noc:
https://www.instagram.com/share/reel/BALL13FF78
Ale je toho plny net..
Alebo len do jogurtu, tvarohu
Ale mas. Nasyp do hlbokého taniera dve-tri hrste, pridaj stipku soli a ak chces aj lyzicu cukru. Zalej mliekom, tak aby "plavali". Nechaj postat par minut, supni do mkrovlnky na dve minuty. Vyber, ak su huste, prilej mlieko, premiešaj a daj spat na 1-2 minuty. Hotovo. Ak chces, primiesaj ovocie, mne staci posypat skoricou.


Ja ich zalievam večer vrelpu vodou a ráno povarím v mlieku, mandľovom, normálnom trocha medu...ak teraz tak ich budeš dlhšie variť sleduj koľko mlieka ako to hustne, ale niekto má rád hustú kasu