icon

Ako pripraviť rýchlu a chutnú večeru?

29. okt 2024

Prosim vás budem dnes hostiť návštevu s tým, že bude u nás večerať. Na prípravu mám maximálne hodinu aj s upratovaním. Máte nápady? Nech to hlavne vyzerá že som sa snažila, nie že im dám na stôl pečené kura alebo tak.

Strana
z2
belllinka
29. okt 2024

Píše, že chce niečo slávnostnejšie a niektoré jej tu radíte pizzu z donášky alebo burger. Neviem si predstaviť, že mi príde návšteva, ktorá očakáva nejaké "lepšie" jedlo a ja jej ponúknem pizzu z krabice alebo burger do ruky.

michelle567
29. okt 2024

@belllinka a ja nerozumiem čo za návštevu sa nechá slávnostne hostiť v strede týždňa na večeru medzi 2dvanastkami a nadchádzajúcou osmičkou. Môžu byť radi ak dostanú čokoľvek uvarené 😃

ysseba
29. okt 2024

@nicicka ooo, tak tento recept nepoznam, ale vyzera to fantasticky. Dakujem za tip 👍 a ty to ako pripravujes? Lebo samozrejme nasla som kvantum roznych receptov.

michelle567
29. okt 2024

To Marry me chicken vyzerá parádne 😊 a ak máš pekné hlboké taniere tak aj krémové sampinovove rizoto môže byť na večeru. S parmezánom bielym vinom

andy37
29. okt 2024

Ja som nedávno spravila panenku, len sprudka opecenu a potom v rúre sa piekla cca 25 minút a medzitým som uvarila gnochi ktoré som ešte preliala slahackovou smotanou aby mi neostali polepené a na panvici opiekla slaninku s fazulovymi luskami. Všetko potrebné sa dá kúpiť, netreba žiadnu predpripravu takže jedlo za 30 minút hotové.

belllinka
29. okt 2024

@michelle567 ak by mala takýto názor aj autorka, tak nezakladá tému, ale rovno im ponúkne chipsy a kávu.

mk1111111111
29. okt 2024

@belllinka ved donaska nemusi byt ken pizza a burger. My name lokalne restiky, krasne naaranzuju na tacky jedlo podla vyberu, mao a prilohy v roznych verziach, kazdy si vezme na co ma chut, pupadbe zo vsetkeho trocha 🙈🤣

mane01
29. okt 2024

@mirage 3 hodiny? Co na tom je na 3 hodiny? Vsak mrkva, cibula sa nakraja šup šup, spagety sa uvaria, kym sa maso restuje… mlete maso je raz dva hotove. Asi mam nejaky i y recept, lebo ja mac hodka a vybavene…🤷🏼‍♀️

bolarazjedna
29. okt 2024

@mirage ja som zobrala tak, že 1hodina je na pripravu, nezapočítala som čas pečenia.

belllinka
29. okt 2024

@mk1111111111 píšem niekde o donáške všeobecne?? Píšem o konkrétnych tipoch, čo tu padli, že pizza alebo hamburger.

michelle567
29. okt 2024

Inak ešte bryndzové halušky tu neodzneli 😄

michelle567
29. okt 2024

A teda neviem ja z pohľadu návštevy by som sa burgru na večeru potešila. Viac ako rybe 🤭 to aj pizzi z.donasky by som sa asi viac ako rybe 😄 inak závisí aj od typu návštevy, veku, či to je rodina/kamaráti/mužov kolega so ženou/či prídu aj deti.

nicicka
29. okt 2024

@ysseba pomer som šla podľa tohoto https://lzickacukru.cz/marry-me-chicken/
Ale v podstate úplne jednoducho. Len som podusila kuracie prsia okorenene na platky. Pustili mi šťavu, vytiahla som ich aj so šťavou. Na panvicu dala maslo cesnak a po jeho uprazeneni pridala tu šťavu z pŕs, vývar, smotanu, sušené paradajky, sušenu bazalku, smotanu. Chvíľu povarila a nakoniec dala parmezán. Vlozila naspat do omacky maso. V podstate urobíš zvlášť maso, potom zvlášť omáčku a spojis to. Úplne jednoduché a ta chuť vyyyborna. Ja som ešte namiesto klasickej dala vegan smotanu a úplne super...

bolarazjedna
29. okt 2024

Ešte ma napadlo gyros v tortille, to len kuracie prsia nakrajas na kocky, dáš gyros korenie, trochu oleja a na panvici opecies. K tomu hodíš hranolky do rúry, tortillu kúpiš hotovú, nakrajas fialovú cibuľku, ľadový šalát a paradajku, na dressing zmiesas biely jogurt so soľou a čiernym korením a máš to. Za hodinu určite.

ysseba
29. okt 2024

@nicicka Parádička, vďaka za skvelý tip, v najbližšej dobe vyskúšam 🙂

petulda333
29. okt 2024

Ako ja som clovek co navari,nachysta a pohosti. No mat 2 dvanastky po sebe,potom osmicku a vecer sa dovali navsteva,na pripravu cca hodina,tak kaslem na slavnostne jedlo. Aj keby kralovna prisla. Urobila by som panenku v slanine,zemiaky a omacku. Rychle a neurazi

petulda333
29. okt 2024

@bolarazjedna mnam. My robime tortilu aj s mletym masom. Je to skvele a rychle

diefca
29. okt 2024

Ja mozem poradit jedlo, s ktorym sa budes babrat dlho a bude vyzerat, ze bolo hotove za 20 min 😂😂😂 Risotto z pecenej hokkaido tekvice. No nas*at, babracka s krajanim, pecenim s miesanim a dcera ho nechce 😂 ale je dobre a da sa k nemu pridat trebars aj ta panenka, aby to bolo “slavnostnejsie”.

https://www.youtube.com/watch?v=Q7gMa5C8z0E
mirage
29. okt 2024

@mane01 prave hovadzie ragu bolognese sa pomalicky dusi minimalne 2 hodiny, jasne, ze aj za 30 minut s pretlakom to bude hotove, ale ja pisem o pravom talianskom ragu bolognese /ano, som expert na talianske jedla a varim ich poctivo a casto/

lelelienka
29. okt 2024

@mk1111111111
@stvura
Tak v tom prípade buď sa návšteva naje, alebo nenaje, každé jedlo môže niekto nejesť, smola, U nás všetci lososa jedia 🙂

petulda333
29. okt 2024

@mirage ake napriklad? Milujem taliansku kuchynu

mirage
29. okt 2024

@petulda333 klasika, cestoviny - arrabiata, cacio e peppe, carbonara, aglio olio, lasagne, a este casto robim saltimbocca

katkaseiner
30. okt 2024

mas tu hodinu len na varenie? Lebo ak si aspon doma, tak by som robila trhane mäso. Sice pripravujes uz den pred, aj omacku kľudne den pred a v den oslavy sa len pecie 4-5 hodin. Za mna toto je v den oslavy bez velkeho chystania, urobis len prílohu, nieco kyslé a zožnes slavu 😊

belllinka
30. okt 2024

@katkaseiner veď píše, že má hodinu na upratovanie a varenie, keď príde z roboty. Nemá 4-5 hodín na pečenie mäsa.

Strana
z2