icon

Ako pripraviť šošovicovú polievku na kyslo?

21. máj 2024

Ahojte chcem robit sosovicovu na kyslejsie ako robili v jedalni v skole. Pridavate kyslu 14% ci pochutkovu smotanu?
Dakujem 🙈

avatar
vyrovnanaosoba
21. máj 2024

Ja dávam mlieko a ocot.

avatar
magimi
21. máj 2024

Musíš ju dokyslit octom

avatar
barruna
21. máj 2024

Takisto len mlieko a ocot. Ten samozrejme az po vychladeni. Obcas, ked mam smotanu na varenie, tak tam trochu viem supnut aj z tej, ale nie vela. Vie to tak fajn zjemnit. 🙂

avatar
maranco
21. máj 2024

Myslíš túto?

avatar
lilianka28
21. máj 2024

Ja pridávam smotanu na varenie, ak treba trochu cukru a dokysliť to musíš octom.

avatar
luccija
21. máj 2024

Ja dávam iba kyslú smotanu nič viac

avatar
petronellla87
21. máj 2024

Ja dávam kyslú a keď sa mi zdá málo kyslá tak ešte citrónovú šťavu

avatar
elenka74
21. máj 2024

Ja dávam plnotučné mlieko alebo smotanu na varenie, dochutím soľou, cukrom a keď je polievka studenšia, pridám ocot.

avatar
stvura
Autor odpoveď zmazal
autor
21. máj 2024

@vyrovnanaosoba ano? uf vyskusam, nechcem az je prilis kysla a na 1x neviem odhadnut 🙈

autor
21. máj 2024

@petronellla87 kyslu 14 alebo tu 33 na slahanie?

avatar
petronellla87
21. máj 2024

Kyslú neviem koľko má percent, môže byť že 14😆 tu na šľahanie do kyslých mliekovych polievok nedávam. Ale zase napr viem že moja mama dáva tu🤣 a ocot na konci

avatar
vyrovnanaosoba
21. máj 2024

Take polievky varím len v malom hrnci, ale ocot pridám po lyžiciach a ochutnavam. Nie liať priamo do polievky, aby sa nestalo ze sa smykne fľaša.

avatar
nika23t
21. máj 2024

Moja mama pridáva rôsol (Neviem, ako presne sa to vola, stava z kvasenej kapusty) a je vynikajúca.

avatar
alesto
21. máj 2024

Jeeej, akurát ju varím.😂 Dávam mlieko a na konci, keď je vypnutá pridávam ocot, ktorý som zohriala s trochou vody (nevariť) a nechala vychladnúť. A kto potrebuje kyslejšiu, dáva si ocot naviac do svojej porcie.

avatar
williamska1
21. máj 2024

zvyknete nechať pred varením šošovicu aj namočenú? lebo ja to napríklad nerobím, moja mamina áno, ale zistila som, že to absolútne netreba, pretože sa stihne uvariť. 😀 keď som namočila, tak sa mi akurát tak rozvarila. ona ju namáča roky a zakaždým je tá polievka dokonalá. 😅 😂

avatar
alesto
21. máj 2024

@williamska1 Ja ju napr. nechávam len chvíľku minútu-dve, ale skôr kvôli tomu, nech sa lepšie vyplavia nečistoty.

avatar
nelca84
21. máj 2024

Ja tiez davam len mlieko, cukor a ocot. Neznasam pachut kyslej smotany v polievke

avatar
macekovam
21. máj 2024

Dávam šľahačkou. +ocot+cukor....

avatar
la_dolce_vita
21. máj 2024

@williamska1 no veru, dnes som varila akurat, bola namocena a rozvarila sa, hoci hned som do nej dala ingrediencie. Pritom v minulosti som ju varila ovela dlhsie, pretoze bola tvrda. Nechapem.. ale urcite uz nebudem namacat. Chutovo je fajn, davam smotanu na varenie a ocot.

autor
22. máj 2024

@la_dolce_vita mne veru ten ocot to az moc skyslil 🤦‍♀️😳