Ako pripraviť šťavnaté kuracie prsia?
Prosím o radu - nejak sa mi ich vždy podarí vysušiť ☹
@mima4 kvalitné mäso kúpiš asi len z domáceho chovu, čokoľvek, čo je na pultoch predajní, už by som brala s rezervou... antibiotiká, anaboliká a ako bonus ešte pred balením napichané vodou (preto bývajú také šťavnaté), aby sa predali drahšie s vyššou hmotnosťou, to je úplne bežné... ja už v poslednej dobe chodím aj na mäso toť k susedom do rakúska, a teda cítiť rozdiel...
@dadka13 Ja by som sa skôr prikláňala k niečomu inému, ako k Hyze., ale to je jedno. Je dobré ich predtým namarinovať, aspoň na noc (sójová omáčka, solamyl, vajce, cesnak, horčica....). Môžeš potom urobiť nejaké soté, napr. so šampiónmi, smotanou.
Alebo keď ich nechceš marinovať, tak ich hlavne nerob dlho. Ak sú na plátky, tak 3 minúty z každej strany, na slížiky tak celkovo 5 minút.
@dadka13
Nakrajim cesnek a cibulku, osolim, popeprim a osmazim na olivovem oleji..
jakmile je cesnek a cibulka dozlatova, podleju vodou..trosku 😉
a rozmackam vidlickou..
Na tuto "kasicku" polozim nakrajena kureci prsicka..a necham povarit v teto stave-kasicce..
muzes opet dolit trosku vody.. 😉
deti miluji tuto stavicku s pridanim masla... 🙂 mackaji si do ni pak brambory, ryzi nebo namaci chleb..
@mima4 v rakúsku v obchodoch (v podstate je jedno kde), ale oni si výrazne viac potrpia na kvalitu potravín ako hocikto iný... na obale sú informácie, kde bolo zviera chované, zabité, spracované a zabalené - takže vieš si vybrať, žiadne všeobecné "pôvod EU" ako u nás...je pravda, že to mäso je drahšie, ale už na pohľad vyzerá inak a chuťovo je tiež cítiť inak...ešte sa mi nestalo, aby som z rakúska doniesla domov mäso, ktoré má ešte 3dni záruku a smrdelo by - na SK sa mi to stalo a nie raz... už len keď tam vojdeš do obyčajnej billy, tak vidíš rozdiel, u nás ma víta hnilé ovocie a zelenina s 50% zľavou, tam krásne naleštené a uložené, žiadne listy z kalerábu na zemi a podobne... a na SK mám aj zdroj na domáci odchov, takže tak... samozrejme, občas sa nevyhnem aj kúpe u nás, ale ak nemusím, tak radšej nie...
kupujem hyzu a iba ju v bille, ziadne ine nikde inde... v masiarnach kupuju z metra v mrazenych kusoch a potom rozmrazuju, alebo kupuju "penove" polske prsia.. normalne vyzeraju ako z peny ked sa rozkroja a su take velke ze chuda kura muselom mat 10 kil :P clovek to potom v dobrej viere aj zamrazi, ked kupi viac a ked sa to rozmrazi moze to vyhodit, lebo smrdi... ble...
stavnate prsia sa nesmu dlho pripravovat, musia byt cerstve... neopekat dlho, alebo piect v sacku, ja napr. robim odkedy osm bola na diete sem-tam aj varene kuracie, morcacie.. miesto sunky, do sendvicov a tak... uvari sa to vo vode, aby to normalne plavalo.. mozno tak 20minut - aby nebolo surove a potom sa necha v tej vode az kym nevychladne... vytiahneme to nakrajame na platky a je 🙂)
@mima4
neklepu, ale delam na nich nekolik "jizev" pomoci ostreho noze...jakoby je "pocmaram svisle nozem"..ale jen malinko, ne hluboko..tam se zachyti stava a neschne maso.. 😉
Jak dlouho? na tom nezalezi, tato uprava ma vyhodu, ze pokud hlidas "vodu" tak nepalis..samozrejme musis varit, kdyz je MK mimo provoz.. 😉 🤐
@mima4 neviem, my máme v každom niečo 😀 vždy obehneme poštu, billu, bipu, hoffer, akurát penny moc nemusím, ten je taký 😝 kvalitou neviem, ale odradil ma tak trošku bordelom na slovenský spôsob, ale možno som len zle vymákla... ešte sa chystám prešmejdiť spar a zielpunkt, ale na to potrebujem viac času, my vždy ideme tak na istotu a na rýchlo, tak neviem kedy sa tam dostanem 🙂
tak baby ja mávam kuracie prsia naložené v jogurte a korenie , porpípade trošku horčice, cesnak atd a najradšej ich robím na smotane s bazalkou, cesnakom, šunkou a sýrom 🙂
šťavnaté a kuracie prsia to moc nejde dokopy.prsia sú suché.. môžeš ich nakrájať na kocky,jemne posypať škrobom a osmahnuť prudko na oleji.potom cibulku,čierne korenie alebo kari a ostatné.ale šťavnaté ako napríklad stehno,to nebudú nikdy.
Zekvalitne kuracie maso z Hyza - to je naozaj dobry oxymoron. Prsia staci na dobre rozpalenom olivovom oleji robit 3 minuty kazdej strany. Nebudu vysusene
myslím že tento recept si naozaj obľúbiš, kuracie prsia sú šťavnaté a vôbec nie vysušené, http://dobruchut.azet.sk/recept/1472/stavnate-k...

@dadka13 neviem ako ich robíš, ale ak na panvici, tak narýchlo osmažiť a potom trošku podliať vodou alebo vývarom a zakryť a nechať akoby podusiť 😉