icon

Ako pripravovať mladé zemiaky s vňaťou?

14. jún 2025

Zienky, poradite mi, ako urobit mlade zemiaky s vnatkou, resp., mozem mlade zemiaky piect aj v rure? Dakujem🥰

ukgirls
14. jún 2025

mozes ich uyt uvarit dat na ne rozpustene maslo a posekanu vnatku.. mozes ich len upiest na masle so slaninkou alebo s vnatkou ... moznosti je vela ...

melli88
14. jún 2025

Olej, ked je cibuľka do zlatista pridam nakrájanú vňaťku a surové zemiaky. Potom lyžička soli a zakryť na slaby ,,oheň,,. Občas premiešať nech sa dostane vnatka všade. Je zbytočné ich uvariť len z nich vyvariš chuť

dadis
15. jún 2025
@melli88

Olej, ked je cibuľka do zlatista pridam nakrájanú vňaťku a surové zemiaky. Potom lyžička soli a zakryť na slaby ,,oheň,,. Občas premiešať nech sa dostane vnatka všade. Je zbytočné ich uvariť len z nich vyvariš chuť

@melli88 robim to presne ako melli, na troche oleja oprazim cibulku, pridam surove zemiaky, sol a rascu a bez vody dusim do zmaknutia. Oni si vodu pustia. Len petrzlenovu vnat pridavam az po odstaveni.

viestta
15. jún 2025

Rozpustim maslo, oprazim na nom zemiaky, osolim, ked treba tak prilejem trosicku vody, ale zvycajne netreba, udusia sa vo vlastnej pare pod pokrievkou, ked su hotove, odstavim, pridam nasekanu vnat a premiesam

margotka17
17. jún 2025

Ja ich len uvarím, scedím, mierne osolím, v panvici roztopím maslo s pórom podusím a vlejem na zemiaky, premiešam a hotovo. Vďaka poru dostanu krásnu vôňu. Moja sestra roztopí maslo, naseka kôpor a všetko zmiesa, tiež sú fajnove. Aj s petržlenovou vňaťou sú dobré a voňavé.