Ako riešiť konflikt pri obsadení miesta v kine?
Toto treba brať trochu s humorom.Išli sme do kina, ktore bolo prazdne a mala som si vybrať miesto na sedenie. Posledny rad - stred.Dojdem tam, a presne na mojom mieste sedel ujko a veci rozťahane na dalšich dvoch sedatkach..V celom kine boli ešte 4 ĺudia..Každy by odpovedal, tak si sadni inde na voĺné miesto, neni problém..Mňa by zaujímalo, ked ujko došiel pred nami, to znamená, že pokladníčka mu dala vybrat miesto z prázdnej kinosály, čiže mal najlepšiu možnost vyberu, on si kupi listok inde, dojde a obsadí mi miesto..Na 2 sekundy sa mi zazdalo, žeby som ho mala poslať do teplých krajín..Potom zvíťazila moja mierna a ústupčivá povaha a išli sme inde..Len mňa zaujíma, nájde sa tu tak sebavedomá a asertívna osoba, ktorá by ho z toho miesta "vykúrila" ? 🙂 Zaujíma ma to.. 🙂
Ako vo vlaku, ked mam zaplatenu miestenku, tak aj v kine by som povedala, ze ma proste smolu a moze si vybrat ine miesto.
@karolinakr ak som si tie miesta zaplatila, ohradila by som sa.
Jasne, ako sa hovorí "líná huba, hotové neštěstí"... Nam sa to stalo. Normalne sme povedali, prepacte, na toto miesto mame listok my. Slusny clovek pochopi.
A nechapem, v com vidis problem. Ujko sedi kde nema, ty mas dokaz, ze tam mas sediet ty, bodka. Ved ho nevyhadzujes, normalne slusne hovoris, ze to miesto je tvoje. Nechapem co je na tom odvazne. Podla mna uplne bezna vec.
@ivanakal asi som to brala tak, že ked je prazdna kinosala, nemám sa hádať, alebo robiť problémy, miesta je dosť 🙊..ale nebola som s tým stotožnená ani náhodou
ano , požiadala by som o uvolnenie
to isté vo vlaku, nezaujíma ma že pri dverách je volné, nie ja mám miestenku v strede tak budem sediet v strede .. a nie raz mi bolo povedané že či musim na tom trvat ano musim
to iste aj v dialkovych busoch. nie raz mi niekto sedel na mieste kde som mala miestenku..ok mozem si sadnut inde, ale potom riskujem, ze zas ja obsadim niekomu miesto a mne sa teda potom dotahovat nechce s nikym…
Mne sa raz stalo, ze som sla vlakom z vychodzej stanice. Pristavili vlak, nikto nikde. Sadla som si do totalne prazdneho vozna (nebol miestenkovy), neboli tam kupe, ale otvoreny vozen. Asi po 5 minutach nastupila dochodkyna a sadla si vedla mna. Mala xyz volnych miest a sadla si totalne ku mne nalepena. Potom mi hovori, ze sedim na jej mieste a ci ju nepustim k oknu. Kukala som jak puk. Na 100% to nebol miestenkovy vlak.
Inak, vlakom cestujem casto, teraz najma Brno - Praha a viackrat sa mi stalo, ze som obsadila miesto niekomu, kto tam mal miestenku. Pritom to vzdy kontrolujem a vzdy vyberam miesto, ktore je vyznacene ako volne. Ale bud to oznacenie aktualizuju neskoro, uz pocas jazdy, alebo to neoznacuju vobec. A nemam problem, ak tam ma niekto miestenku, ospravedlnim sa a idem prec. Rovnako sa mi stalo velakrat, ze niekto iny sedel tam, kde mam ja miestenku.
@diewcatqoo babka bola asertívna až moc 😀
Tiež by som sa ohlásila.Slušne,pekne povedala.Ale ticho by som nebola..čudujem sa inak,že tolkí by kašlali na to
@liusa82 aj keby bolo kino prázdne?
ja som praveže čakala presne opačne odpovede, že načo sa tam tisnem, ked je všade inde volné miesto..ten dedek alebo ujko ma tak prekvapil, že sprvu som len 3 minuty roznyšĺala a čo dalej..
@karolinakr kolkí ludia som tam chcela napísať.Už sa to nedalo zmeniť.Myslela som všeobecne.Nie že v tejto diskusii🙂 no šak práve.Za to že je prázdne kino, tak si ujo môže vybrať.Tak ako som si vybrala aj ja keď som lístky kupovala dopredu🙂 horšie by bolo keby je plné.Potom nemá možnosť takého výberu ani on😀
@karolinakr ak by to neboli vyslovene miesta, ktoré som chcela, lebo mi vyhovujú viac ako iné a sú pre mňa najlepšie, tak by som ho tam nechala už len preto, že ked bol rozťahaný po toľkých sedačkách, tak by mu dlho trvalo sa odtiaľ spakovať alebo by sedel hneď vedľa mňa a to radšej budem sedieť o rad nižšie/vyššie ako sa v prázdnom kine tiesniť vedľa druhej cudzej osoby. Prekážalo by mi to jedine vtedy, keby potom prišiel niekto iný vyhodiť mňa z toho nového miesta a musela by som sa presúvať ja.
@lilope
aj taku komediu som zažila, to bolo tuším v Rači, kto tam byva, už si nepamätám, či to kino bolo obrovské, ale bolo prázdne, ja s kamošom vzadu a ešte jedna dvojica v strede. Zrazu sa tam dovalil chlap a prisadol si k tej dvojici do stredu, ani nie na ďalšie sedadlo, ale rovno vedľa tej baby..to bolo tak komické, ona oči vypleštila, to bolo vidieť..
A pred nas sa presunul jeden chalan rovno pod nas, a celu hodinu a pol v pravidelnych intervaloch zospodu ma ovieval smrad..človek si povie, že stane sa, ale ono to trvalo asi dve hodiny a tiež nechapem, že som si neodsadla, ja by som tu asertivitu asi od škôlky začala vyučovať, ospravedlňuje ma jedine mlady vek...tak ked niekomu treba na velku potrebu a v prazdnom kine si sadne vedla niekoho tak, aby bol na pol metra a potom tam prdi nonstop, tak asi tiež nemôže byť v poriadku
😀 😀
v kine a divadle sú uvádzačky, v lietadle letušky, vo vlaku vlakvedúci, v autobuse vodič alebo steward - toto je v ich kompetencii riešiť.
@karolinakr fúha no také ako prdiaci spolusediaci som nezažila, ale ak je prázdne kino, rada sedím od všetkých čo naďalej. Už len preto, že buď komentujú dej, nahlas konzumujú chrumkavé pochutiny alebo inak vyrušujú, tak to si neprosím.
@diewcatqoo miestenku je možné zakúpiť aj tesne pred cestou a vo vlaku to neoznačujú. Ak jazdíš Brno Praha zváž žltý Regio, tam si kupuješ lístok len s miestenkou na dané sadadlo, ktoré si vyberáš podľa preferencií od low cost až po business.
@karolinakr v prázdnom kine by som to neriešila, rozum nenalejes. V plnom áno. A k tej macacej odysey, za mňa riadna blbosť ale dcere sa to celkom páčilo 😁
@karolinakr v prázdnom kine by ma ani nehlo to riešiť. V plnom hej, lebo je veľká šanca, že ak by som si sadla inde, potom by niekto prišlel odtiaľ vyhodiť mňa :D
A čo sa tu spomínalo lietadlo, tam samozrejme idem na svoje miesto a hotovo. Raz som sa pomýlila o jeden rad a hanbila som sa jak pes, keď ma odtiaľ chlapík “vyhadzoval” 🙃 ale raz sa nám stalo, že let už meškal hodinu a o ďalšiu hodinu sa to natiahlo, lebo nejaká žena špekulovala so sedadlami, snažila sa nájsť niekoho na výmenu (mala so sebou 2-3 deti a chcela samozrejme sedieť pri nich, no letenky tomu nezodpovedali) - letušky ju normálne prosili, nech si už sadne hocikam, že ihneď po vzlete to vyriešia a nájdu jej miesto, pilot tiež dal tak tri výzvy, nech si všetci urýchlene posadajú, ale ona odmietla a zmeškali sme kvôli tomu slot na odlet, čiže sme si tam ešte hodinku posedeli.
Určite by som sa ozvala, kúpila som si miestenku a chcem tam sedieť. S manželom sme boli v kine na film a na našich miestach nejaký pár, tak sme im povedali, že s dovolením, máme tu kúpené miestenky. A ticho, ignorovali nás. Tak môj rázny manžel ešte raz a hlasnejšie a chlapík čo tam sedel, no počujem, ale sadnite si inde. Okolo plno ľudí a čakali čo bude. Tak som sa ja už naštvala a povedala som im, nech si okamžite presadnú lebo im pomôžem. No takmer sa strhla bitka, hrozné. Z kina ich vyhodili našťastie. Hrozní burani, ešte sa na tom smiali.
Toto nemám rada , stalo sa nám to. A to my si vždy kupujeme lístky na tie drahšie sedačky. Ale našťastie stačilo povedať a sedadlá uvolnili. Čo mi ale vadí viac tak to, keď rodičia donesú do kina partiu deciek na film na , ktorom by za mňa ani nemali byť a nechajú ich tam samé. Deti robia bordel, celý film vyrušujú a obsluha ich ani nemoze/ nechce vyviesť lebo su to 10 ročné deti bez dozoru . Tiež chodím s deťmi do kina. Ale na detské filmy a na to aby vo zvýšenej miere nevyrusovali pekne dohliadam.
Ukazala by som mu moje listky a počkala na jeho vyjadrenie. Ak by tam chcel sediet a nechcel odist ( ako male dieta), tak v prazdnom kine , by som si sadla inam. Pri plne obsadenom , by som hladala nejakeho zamestnanca kina, aby pomohol. Ale do hadky , by som nevstupovala. Clovek sa pride zabavit, nie hnevat a prist o energiu doslova, zbytocnymi emociami. Nie byt asertivna, za kazdu cenu.
@muchotrafka298 no presne toto! Ešte začnú vyjednávať a guľajú očami. Ja nechápem, ja aj keby som si sadla takto omylom, tak sa cítim blbo, a hanbím sa, ospravedlním sa a pelaším het. Mne sa to opakovane stávalo v rýchlikoch, preto som aj bola do vývrtky vytocena, keď zrušili IC-čka. Hocikedy som bola donútená ísť niekam len rýchlikom (najmä ak som nastúpila po trati, a nie na úvodnej stanici), tak snáď každá jedna moja cesta začínala tým, že som vyhadzovala ľudí z môjho zakúpeného miesta. A keďže rýchliky, tak jak naschvál som vychytala dôchodcov, aby som sa ešte ja cítila ako posledná, čo chudáka starčeka vyhadzuje z miesta. Ale tak keď ja som si dala tú námahu za to euro (nehoraznych jedno euro stala) si kúpiť miesto, na ktorom je vyznačené, že uvoľnite miesto v prípade expresnej rezervácie, tak snáď to zvládne aj ten student, dôchodca, ktorý aspoň za lístok nezaplatil.

Inak kino Nostalgia ma voĺné sedenie.Tam doslova dopísmena kto prv príde, ten prv melie a ešte aj počas premietania sa ĺudia premiestnujú ako figurky na šachovnici