Ako robiť dokonalé pečené zemiaky?
Ahojte ako robíte pečené zemiaky ? S predvarením alebo bez? A dávate len tak na omastený plech alebo s papierom na pečenie? A zakrývate ich alebo nie?
Klasika pečené zemiaky som v živote nepredvárala a vždy boli do hoďky hotové (mám starú trúbu Beko, takže žiadna super moderná a pečiem bez ventilátora). Zvyknem na papieri s troškou oleja, nezakrývam, korenie podľa chuti. Dnes idem robiť kura na kapuste a zemiakoch, tak tie trochu predvarím, keďže budú naspodku, aj na francúzske predvaram, ale inak nie. Ak chces piecť spolu s mäsom, pridala by som ich k nemu práveže trochu neskôr
Nikdy nepredvaram - zbytocna robota a riady navyse 🙂 iba nakrajam,olivovy olej,koreniny,papier na pecienie a do hodiny vzdy hotove 🙂 💪
@markusrasford Surové pokrajam, osolim, oridam olej, premiesam, niekedy na papieri, vacsinou bez, upecu sa lepsie a rychlejsie. Teplota 180 stupnov, teplovzduch, za 35-40 minut do cervena upecene.
Ak vam rura pecie pokrajane zemiaky hodinu a pol, treba ju vymenit, to je zbytočné vyhadzovanie penazi na energiu.
Mimochodom, na teplovzdusne sa teplota nastavuje o 20 stupnov nizsie ako v obycajnej elektrickej a cas pecenia je kratsi cca o 20%. A to.uz na spotrebe vidiet.
A to nehovorim o zbytocnej robote navyse (to predvaranie) a riady navyse... no nie, dakujem, mam aj lepsie na praci
Trochu omastim, posolim. Pečiem na 200 asi 35 minút s ventilátorom. Navrch dám slaninku.

@fido69 coo? To na kolko stupnov pecies?? Vzdy peciem surove, cca 40 minut a ani raz mi neprihoreli.
Ja vacsinou davam olej, sol, mletu rascu a troska sladkej papriky, niekedy aj rozmarin.