icon

Ako rýchlo a efektívne šúpať zelené tekvice?

27. júl 2025

Ahojte, dnes som supala taku velku tmavozelenu tekvicu (vyzera ako obrovska cuketa) a bola to morda, supka isla dole iba tazko a po malych kuskoch. Je na to nejaky tip, ako sa to da urobit rychlejsie/lahsie, ci s touto tekvicou je to vzdy takto?

pe_mi
27. júl 2025

@anonym_autor ahoj,ja ju nešupem
Ja si ju struham aj so šupkou do mrazáku a robím z nej prívarok.

viestta
27. júl 2025

finta fň je nakrajat ju ma 10 - 15 cm kusy a dat na minutu, dve do mikrovlnky na plny vykon. Treba ju polozit na stojaka, reznou plochou na tanier. Supka sa predvari a ide lahsie dole dobrou skrabkou na zeleninu. Plati to pre vsetky tekvice s tvrdou supkou

pralinka86
27. júl 2025

Da sa aj upiecť do rury, pokrajana na mensie kúsky a potom az osupat. Z takej makkej upecenej rozmixovanej (dochutenej) je aj super omacka potom, napr aj na cestoviny

lilianka28
27. júl 2025

@anonym_autor Ak ma tvrdšiu šupku, tak nakrajať na kolieska a tie nožikom ošúpať.
Ak potrebuješ stred- jadierka vybrať, tak celú po dĺžke prekrojiť a pokrájať na podkovičky a tie nozikom ošúpať.

simca06022011
27. júl 2025
@lilianka28

@anonym_autor Ak ma tvrdšiu šupku, tak nakrajať na kolieska a tie nožikom ošúpať.
Ak potrebuješ stred- jadierka vybrať, tak celú po dĺžke prekrojiť a pokrájať na podkovičky a tie nozikom ošúpať.

podla supky neviem aku tekvicu myslis.. ak je to biela z vnutra, tak ja ju najskor rozkrajam na mensie, aj vydlabem a potom nozom osupem... ako pise @lilianka28
Kedze to pestujem, snazim sa ich skor zbierat ako su tvrde ako kamen a to mi idu normalne aj skrabkou.
A potom rozne oranzove zvnutra.. to supem bud po kuskoch riadne nozikom, tak odkorjim aj z "vnutra" trochu, neriesim.. alebo to cele upeciem, uvarim a potom odskrabem vnutro uvarene...

autor
27. júl 2025

@anonym_autor dakujem, vyskusam🙂