Ako sa robí kaša z ovsených vločiek?

vellllo_70
13. nov 2021

Ahojte,ako sa správne robí kaša z ovsených vločiek? Vždy to nejak pokazim. Nemáte niektorá správny recept na to koľko dávať vlociek a koľko mlieka?

veronice
13. nov 2021

@vellllo_70 ja som si kupila vlocky z eshopu svet plodov a tam je v navode ze na 40g vlociek 285ml mlieka, nechat zovriet 2 min, potom na 2 min odlozit mimo plamena my si tam s dcerkou davame mrazene ovocie a konecne superna kremova ovsena kasa 😁👍 tiez som s tym dlho bojovala 🙈 len som este neskusala tento pomer s o ycajnymi ovsenymi vlockami, ale mam to na plane

ckocka
13. nov 2021

@vellllo_70 To predsa záleží na tom či chceš kašu hustú, riedku alebo úplne tekutú.

patricka
13. nov 2021

@vellllo_70 ja dám mlieko potom vajíčko rychlo rozmiešame a vločky a robiť pokiaľ nezačne bublat vynikajúca krémová hustá zasyti deti ju milujú potom.kocka coko ovocie a parádne ranajky

trema
13. nov 2021

jeden diel vlociek a dva diely vody, varim do zhustnutia

bolarazjedna
13. nov 2021

Ja dávam 35g vlociek a tak 120ml mlieka. Ja najprv nasucho trocha opražím vločky (niekedy pridám k tomu 10g kokosu, ma to potom úžasnú vôňu, ako celé rozvonia kuchyňu), a potom to zalejem mliekom (ja dávam rastlinné mandľové). Počkám kým to začne vrieť, a potom už vypnem plyn, zakryjem hrniec a nechám to stať ešte tak 10 min. Pridám lyžičku medu a hotovo. Zvyknem to servírovať s lesnými plodmi.

enoula
13. nov 2021

Naj je namocit, napr cez noc, preplachnut a potom staci asi raz tolko tekutiny. Super su jemne vlocky, z nich je kasa rychlo hotova aj ked nie su namocene. A do toho kto co chce..a navrch orieskove maslo, mnam

zmrzlinka2021
13. nov 2021

@vellllo_70
uplne primitivna priprava:
40 g vlociek zalejes vriacou vodou (uz do misky, z ktorej budes jest), nechas na 5 minut napucat, pridas med, oriesky, ovocie a vualaaaaa
ziadne varenie, ziadne spinenie hrncov, par minutova zalezitost

mandala77
13. nov 2021

@vellllo_70 robím s vodou. Jeden diel vločiek, 3 diely vody, niekedy aj viac. Trošku soli. Keď sú hotové pridám kúsok masla a nechám v deke do rána. Ono to záleží od vločiek, koľko tekutiny dáš. Ale pomer si ľahko určíš sama odmerkou, nie sypať od oka.

vellllo_70
autor
13. nov 2021

@ckocka nevedela som že sa to delí aj takto mám minimálne skúsenosti s kašou. Radšej skôr hustú

vellllo_70
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mandala77
13. nov 2021

@vellllo_70 niekedy je lepšie sa nepýtať, lebo človek sa ešte viac zamotá .-)

luccija
13. nov 2021

@vellllo_70 ja ich zalejem večer vrelou vodou a ráno su rychlo uvarené.Varim ich v mandľovom mlieku posypem kokosovymi lupienkami, čučoriedky, alebo struhané jablká škorica...banán..
Vodu od oka mám rada redsiu veď budeš dolievat, keď Ti zhustne

luccija
13. nov 2021

A kupujem tie jemne nie klasicke

hlubik
13. nov 2021

@zmrzlinka2021 i ja tak robim , dokonca si primiešam jogurt hoc čo

vellllo_70
autor
13. nov 2021

@luccija takže večer zaleješ teplou vodou a ráno keď ich dáš do mlieka aby sa uvarili spolu je to rýchlejšie? To je jedine? Takto to neznie moc ťažko. A ešte prosím aké pomery dávaš? Už sa asi pýtam ako idiot ale chcem mať istotu že to zas nepokazím

luccija
13. nov 2021

@vellllo_70 no je to rýchlejšie, lebo sa napucia.Asi 3 lyžice polievkové a mlieko od oka ako kaša hustne...ak bude príliš hustá dolejes a varnu dosku na slabo nech Ti neprihorí spodok

cimage
13. nov 2021

My vlocky len zalejeme vriacou vodou, nechame postat chvilu a ochutime podla chuti. Ja mam rada jemne a muz tie hrubsie. Minule som varila vlocky a detom nechutila taka varena.

mamina0078
13. nov 2021

Na tom sa dá niečo pokaziť? Dám variť 1pohár mlieka a potom za stáleho miešania postupne dosypujem vločky až kým nebude mať kaša správnu konzistenciu ak sa mi vysype kúsok viac dolejem mlieka ak bude príliš riedka dosypem vločky.

h2
13. nov 2021

Ak by mal niekto záujem o ovocnú verziu bez mlieka a bez varenia: vločky dám do misky, zalejem pomarančovým džúsom, nechám cca pol hodiny napučať. Potom k tomu pridám nastrúhané (rozmixované) jablko a roztlačený banán. Mňamka.

vellllo_70
autor
13. nov 2021

@luccija ďakujem,skúsim ❤️

zaba21
13. nov 2021

@vellllo_70
Skús sa tu inšpirovať :

https://fitshaker.sk/tag/ovsena-kasa

Ja si pripravujem riedšiu kašu, dávam 5 lyžíc vločiek, cca 2,5 dcl mlieka (klasické, prípadne mandľové, sójové) uvarím do zhustnutia, nakoniec pridáme trošku masla na zjemnenie, trošku medu, posypať škoricou a pridať ovocie podľa chuti+ orechy, mandle...

matabb73
13. nov 2021

@vellllo_70 ja na to kupujem jemné vločky Emco. Z klasických mi nechutí. Dám asi 200 ml mlieka, tri lyžice vločiek a cukor alebo med podľa chuti. Nechám prevariť, ak sa mi zdá riedka, pridám ešte jednu lyžicu a povarím. Mám rada s jablkom a škoricou, ktoré tam pridám a varim spolu.

anjelok
13. nov 2021

Baby a to sa musi varit? Ja to vobec nevarim. Zohrejem si v miske rastlinne mlieko, nasypem vlocky, musli a necham chvilu postat. Ked je to makke, tak jem.

lavender273
13. nov 2021

@anjelok ja iba zalejem vriacou vodou, necham postat chvilu a zalejem mliekom 🙊

enoula
13. nov 2021

@anjelok vlocky sa nemusia variť, ale potom to nema podla mna takú typicku kasovu kremovu formu alebo ako to nazvať 🙂 dobre je to ale aj tak aj tak

zaba21
14. nov 2021

@anjelok
Keď sa vločky uvaria, kaša je ľahšie stráviteľná, aspoň u mňa to platí. Občas si dám len vločky zaliate horúcim mliekom, zvykne ma to potom nafukovať. Preto si kašu radšej varím.

anjelok
14. nov 2021

@zaba21 to som niekde citala, ale mna nie paradoxne, ja mam citlive travenie, som celiaticka a davam si bzl vlocky