icon

Ako skladovať a mraziť čučoriedky?

20. aug 2025

Ahojte, ako dlho mi vydržia čucoriedky v chladničke? Dostala som 10kg a tak rýchlo ich nezjem.
Aspoň 4-5kg by som dala zamraziť, aby som ich mala na neskor.
Stačí ich umyť, presypať do dózy napr. od zmrzlin a dať zmraziť?

viestta
20. aug 2025

nie, do dozy nie. Zmrazuj ich postupne rozlozene na tackach a zamrznute zosypavaj do sackov alebo do doz.
Kanadske cucoriedky vydrzia asi tyzden, lesne su maksie a skor zacnu kysnut, takze ich treba spracovat co najskor. Mozes ich aj vysusit, ak mas susicku. Popripade v rure na teplovzduch na plechoch v jednej vrstve. V zime pouzijes ako hrozienka, alebo zalejes na caj.

mamaaja82
20. aug 2025

Zavar zopar flasticiek

anonym_89ed4b
20. aug 2025
@mamaaja82

Zavar zopar flasticiek

@mamaaja82 flasticiek? Hadam poharov na zavaranie🧐

viestta
20. aug 2025
@anonym_89ed4b

@anonym_89ed4b aj my mame flase na kompoty

anonym_89ed4b
20. aug 2025
@viestta

@anonym_89ed4b aj my mame flase na kompoty

@viestta my mame pohare no🥳

viestta
20. aug 2025
@anonym_89ed4b

@viestta my mame pohare no🥳

@anonym_89ed4b viem, ze niekde maju pohare, niekde sklicka my mame zavaracie flase. Nerobim z toho tragediu, kazdy nech to vola ako mu vyhovuje, vieme o co sa jedna

anonym_89ed4b
20. aug 2025
@viestta

@anonym_89ed4b viem, ze niekde maju pohare, niekde sklicka my mame zavaracie flase. Nerobim z toho tragediu, kazdy nech to vola ako mu vyhovuje, vieme o co sa jedna

@viestta tak tak, ale sklicka su fakt srandovne🤪

anonym_607705
20. aug 2025
@anonym_89ed4b

@anonym_89ed4b my to volame flasky,male z prikrmov detskych su akurat do babovky.

autor
20. aug 2025
@viestta

nie, do dozy nie. Zmrazuj ich postupne rozlozene na tackach a zamrznute zosypavaj do sackov alebo do doz.
Kanadske cucoriedky vydrzia asi tyzden, lesne su maksie a skor zacnu kysnut, takze ich treba spracovat co najskor. Mozes ich aj vysusit, ak mas susicku. Popripade v rure na teplovzduch na plechoch v jednej vrstve. V zime pouzijes ako hrozienka, alebo zalejes na caj.

@viestta musím ich postupne zmrazovať?
Co sa stane, ak ich dám do dózy a tak zamrazim?
Dala by som ich do piatich kilovych dóz.
Keď budem potrebovať, vyberiem celú dózu.
Je to zlý postup?

viestta
20. aug 2025
@anonym_autor

Je to zlý postup?

@anonym_autor mozu sa ti polepit do jednej velkej guce a potom sa tazko odobera primerane mnozstvo. Zmrazene na tacke len odsypes kolko ti treba, nelepia sa (az tak)

anonym_4358ec
20. aug 2025
@anonym_89ed4b

@anonym_89ed4b miy máme fľaštičky 💪

anonym_4358ec
20. aug 2025

Že dostala som 10kg to si váž my sme kúpili 5kg za 32,50€😏 vyšlo nám pár fľaštičiek na zavarenie a niečo zjedli decká.

osky
21. aug 2025

Kludne ich daj do dozy a zmraz
Alebo do sacku.nic sa nestane.
Akurat ich tam nenatlac totalne,aby sa pomagali.
Kazda gulka musi mat volny priestor.ak chces,ked sa zmrazia,otvor a rukou ich pooddeluj.budu ok...

anonym_dc6895
21. aug 2025
@anonym_autor

Je to zlý postup?

@anonym_autor ja som čučoriedky dala tiež do nádob od zmrzliny a ešte som ich obalila fóliou. A sú dobré. Radšej nižšie nádoby použi, až sa ti nepopučia.

lucik194
21. aug 2025

ked ich das kilo dohromady tak sa Ti potlacia. , urcite maximalne 0,5 kg.

hlavne ked ich chces na zimu, tak nevyberies v decembri cele kilo do chladnicky, to Ti z toho zostane po dni maglajz, vyberies vzdy len tolko kolko zjes, das do jogurtu, kolaca..... oni nemozu zostat rozmrazene dlho, lebo sa pokazia.

ja davam do sacku, zabera to menej miesta.

drobcek100
22. aug 2025

@anonym_autor Ja roky mrazom v plastových miskách 0,5 s 1,0 kg nasypeme opláchnite a polosuché,dám do mrazničky a podľa potreby buď do kaše alebo koláča vyberiem,poklopkam dozu o linku a uvoľnia sa.Kanadske sú tuhšie ako lesné

margotka17
23. aug 2025

@anonym_autor ja dávam do zipsovacich sacikov. Čerstvé obrate, sú z našej záhrady, tam je len tráva široko ďaleko. Preberieme a zmrazim. Potom z nich robím čučoriedkove koláčiky 👍.